Badminton Vereniging Almere

Kennedy Van der Laan Almere 9 eindigt competitie met nederlaag

Op zondag 18 januari speelde Kennedy Van der Laan Almere 9 haar laatste wedstrijd tegen Van Zijderveld 10. Met vol goede moed werd er om 8.45 uur vertrokken naar sporthal de Meerkamp. Aldaar aangekomen wanen we ons in de plaatselijke crèche. Als enige seniorenteam mochten we tussen alle toekomstige talenten proberen wakker te worden.

Het wakker worden lukte niet echt in het mannen en vrouwendubbel. Met onze gedachte nog bij het lekkere bed stonden we voordat we het
eigenlijk in de gaten hadden al met 2-0 achter. Vervelend maar er was nog geen man over boord immers in de thuiswedstrijd waren alle enkels
gewonnen. Als eerste betrad Chris het strijdtoneel. In de eerste game moet Chris altijd warm worden en die ging dan ook verloren. De tweede
game ging gelijk op en mede door enkele dubieuze beslissingen aan het einde van de game ging de wedstrijd naar Van Zijderveld. Het was dan
toch echt aan Conny om het eerste punt voor Almere binnen te halen. De eerste game ging al strijdend naar Conny. De tweede game liet Conny,
nadat ze op ruime achterstand was gekomen lopen, om vervolgens in de derde game zonder in gevaar te komen de wedstrijd naar zich toe te
trekken. Het was nu de beurt aan Mr drie-gamer Johan (sorry Krijn, die titel ben je dit seizoen kwijt geraakt). Dit was typisch een partij die Johan, bij uitzondering, in twee games had moeten winnen. Het gebeurde echter niet en zelfs een derde game zat er niet in. Het was meer een Amerikaantje dan een enkel. Johan liet zich er te veel door afleiden. Het advies aan onze tegenstanders na deze wedstrijd is dan ook om vaker wortelen te eten (schijnt goed te zijn voor de ogen). Als laatste enkelaar was het de beurt aan Sylvia. Hoewel de tweede game nog spannend werd wat score betreft kwam Sylvia eigenlijk nooit in gevaar. Met een 2-4 achterstand moesten de mixen ons naar een gelijkspel loodsen. In de eerste mix was het de beurt aan Chris en Sylvia. Ze knokte voor wat ze waard waren maar de partij ging in twee games verdiend naar Van Zijderveld. Het was nu aan Conny en Stephan om de eindstand op 3-5 te brengen. De eerste game ging duidelijk naar de Van Zijdervelders. In de tweede game herpakte Conny en Stephan zich en werd er een derde game eruit gesleept. In deze derde game werden te veel onnodige fouten gemaakt en won Van Zijderveld verdiend de partij.

De competitie zit er hiermee voor Kennedy Van der Laan Almere 9 op. Het is jammer dat we die uit bij Van Zijderveld hebben moeten beëindigen.
Sommige van deze spelers hebben zeker talent en spelen snel hoger maar op andere gebieden moeten ze nog veel leren. De doelstelling voor ons
team was handhaven en dat is ons keurig gelukt. Uit onze poule degradeert er maar één team en op dat team (Slotermeer) hebben we 19
punten voorsprong (met één wedstrijd meer gespeeld). De terechte kampioen is Duinwijck die in de breedte gewoon het sterkste was.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Roland P. op 20-01-2009 om 01:13 uur

    Bij vZ zijn ze trots op en koesteren ze hun "jonkies" en laten hen snel in de seniorencompetitie ervaring opdoen. Tip: raak niet gefrustreerd als je van jonkies verliest en geef dan de scheidsrechter niet de schuld. Probeer met tactiek en ervaring die gasten te bedwingen. Dat is het spel!

Reageer op dit bericht (“Kennedy Van der Laan Almere 9 eindigt competitie met nederlaag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)