Badminton Vereniging Almere

Team 15 kampioen

Zaterdagavond 19.00 uur in de sporthal. Teamcaptain Hans Oudijk merkte op dat hij niet gek zou staan te kijken als Ouderkerk niet zou komen, want er was wel erg veel verwarring omtrent de speeldatum. Ons competitieboekje en de BVA-site vermeldde zondag, op Toernooi.nl stond zaterdag, bij Ouderkerk op de site stond ook zaterdag. Maar de wedstrijdleiding was het woensdag nagegaan en had ons zaterdag doorgegeven en we gingen er vanuit dat ze dat via de kortste lijn hadden gedaan: even bellen naar de wedstrijdleiding van Ouderkerk en kortsluiten. Maar nee, dat bleken ze niet gedaan te hebben, ze hadden op Internet gekeken.

En zo kon het gebeuren dat wij opgeladen en ingespeeld om kwart voor acht aan de koffie zaten in de kantine, terwijl er door iemand van de competitieleiding gebeld werd naar Ouderkerk. De boodschap werd in ontvangst genomen en na een poosje werden we teruggebeld.

Nee, zij hadden zondagochtend in de agenda staan, op verzoek van BVA...

Zondagochtend dus. De klus moest nu wel geklaard worden zonder eerste dame Patricia Michaël. Om zeker te zijn van het kampioenschap hadden we 5 punten nodig.

De herendubbel van Hans Oudijk en Herman Bertsch kende geen problemen en mondde uit in een vrij simpele overwinning (21-11, 21-11).

Daarna was de beurt aan Ellen Derksen en Cindy Voskuijl. Dit gelegenheidsdubbel speelde overtuigend en won met 21-11, 21-6. De eerste twee punten waren binnen.

Herman Bertsch had in de eerste mannensingle niet veel moeite met zijn tegenstander. Met speels gemak handhaafde hij zijn ongeslagen status en liet Dieter Pater alle hoeken zien (21-11, 21-7).

Chris Elward had in de tweede mannensingle iets meer moeite met Hans Goesten, maar ook hij sleepte de winst binnen (21-19, 21-14).

Met een tussenstand van 4-0 was het aan de dames om het kampioenspunt te scoren.

Die eer kwam Cindy Voskuijl toe. In een fraai gespeelde eerste game declasseerde ze Anne Schouten met 21-8. In de tweede set kwamen de zenuwen bovendrijven en stond ze haar tegenstander toe om na een 20-14 voorsprong terug te komen tot 20-19. Waarna ze tot opluchting en blijdschap van iedereen met een 'around the headsmash' het kampioenspunt binnenhaalde. 5-0!

Ellen Derksen had het zwaar. Na de eerste verloren set (17-21) won ze de tweede vrij simpel met 21-11, maar in de derde set brak haar mindere conditie haar op en moest ze de overwinning met 15-21 aan Kitty Stavenuiter laten.

In de euforie van het kampioenschap kon er weinig meer misgaan. Jammer dat Patricia Michaël niet in de feestvreugde kon delen.

De resterende gemengddubbels werden in het voordeel van Almere beslist. Elward en Derksen waren op dreef en wonnen de partij met 21-12, 21-9. Oudijk en Voskuijl sloten de laatste partij ook met winst af (21-16, 21-19). 7-1.

Captain Hans Oudijk die het team in drie jaar van de vierde naar de tweede klas zag gaan, sprak ondanks de tegenwind (incourante trainingstijden, onevenwichtige samenstelling van de trainingsgroepen, geklungel rond speeltijden en blessureleed) van een uitstekend resultaat.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 26-01-2009 om 09:45 uur

  Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Grote klasse !!!!

 2. een fan op 26-01-2009 om 10:31 uur

  na regematig jullie wedstrijden bezocht te hebben was dit toch veruit de beste die ik gezien heb.
  Herman die de constante was
  Chris en Hans die hun partijen pakken
  Patricia die tussentijds even aan gezinsuitbreiding doet.
  Ellen die laat zien een weergaloze mix en dubbel partner te zijn.
  En Cindy die in haar laatste wedstrijd haar dubbel , enkel en mixpartijen winnend afsluit, dat was nog niet gebeurd dit seizoen.

  De jonkies die tijdens hun invalbeurt niet deden waarvoor ze ingehuurd waren, maar ook een bijdrage geleverd hebben

  Hartelijk gefeliciteerd met jullie overwinning en behaalde kampioenschap Pico Bello.

  Maar er is natuurlijk ook een uitstekende tweede, die het maar net niet gered heeft, mag even gezegt worden :)

 3. Henk Staats op 26-01-2009 om 11:30 uur

  Van harte gefeliciteerd.

Reageer op dit bericht (“Team 15 kampioen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)