Badminton Vereniging Almere

Top Junior nieuwe stijl gestart

Sinds begin december is de jeugdopleiding van de BV Almere verrijkt met een oude bekende in een nieuw jasje, Top Junior genaamd. Een initiatief vanuit de vereniging met een tweeledig doel. Enerzijds bedoeld om beter de aansluiting tussen de reguliere kleurgroepen en de Badminton School Almere te bewerkstelligen en daarnaast om gemotiveerde spelers de mogelijkheid te bieden extra trainingen te kunnen volgen.

Het begrip Top Junior zal voor velen niet geheel onbekend zijn. Twee seizoenen geleden zijn we hier mee begonnen en twee seizoenen lang hebben hier al vele kinderen met veel plezier en succes extra trainingen gevolgd! Begin dit seizoen is hier echter geen vervolg aan gegeven en dat bleek geen goede beslissing te zijn geweest want ook dit seizoen bleek al snel uit reacties van ouders en spelers dat er wel degelijk vraag was naar het kunnen volgen van aanvullende training. In reactie hierop zijn we begonnen met een uitgebreide inventarisatie. Al snel was duidelijk dat er flink wat jeugdspelers geïnteresseerd waren. Daarop zijn we verder gegaan met het in kaart brengen van de mogelijkheden en het benaderen van de spelers die hun belangstelling kenbaar hadden gemaakt. Uiteindelijk zijn we daarbij uitgekomen op een tweetal groepen waarvoor we weer de naam Top Junior willen gaan gebruiken.

De grootste groep, Top Junior A genaamd, bestaat momenteel uit 12 spelers die qua kleur in de groep Groen en hoger spelen. De leeftijd hier ligt zo tussen de 12 en 16 jaar. De tweede groep van momenteel 8 spelers is iets kleiner en bestaat uit de wat jongere spelers in de leeftijd van 6 tot 12 die spelen in Wit en Geel. Eind november zijn we voorzichtig gestart met 1,5 uur per week voor beide groepen. De Top Junior A groep speelt op maandagavond van 18:00 uur tot 19:30 uur onder leiding van hoofdtrainer Jeugd Eddy Odijk en de Top Junior B groep wordt getraind door Emmy Vlaar op de vrijdagmiddag van 16:30 uur tot 18:00 uur. De eerste reacties van spelers en ouders zijn zeer positief en we verwachten een leuk en leerzaam seizoen voor en met alle spelers!

Voor de BVA is het een bijzonder goede zaak dat we dit seizoen weer gestart zijn met de Top Junior trainingen, zij het vooralsnog in een ietwat bescheidener vorm dan voorheen. Wel degelijk is de insteek om dit op termijn een belangrijk en structureel onderdeel van de succesvolle Almeerse jeugdopleiding te laten vormen. Uitbreiding van het concept in de nabije toekomst is daarom zeker een optie. Mocht je alsnog belangstelling hebben of anderszins zitten met vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Paul Tiebout, manager Top Junior (paul.tiebout@bvalmere.nl) of met Eddy Odijk (eddy.odijk@bvalmere.nl).

PS: de informatie op de site over het onderdeel Top Junior is nog enigszins gedateerd en weerspiegelt nog niet geheel de Top Junior opzet nieuwe stijl. Binnenkort zal dit ook bijgewerkt zijn!

Reageer op dit bericht (“Top Junior nieuwe stijl gestart ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)