Badminton Vereniging Almere

Josephine Wentholt naar Badminton Vereniging Almere

De Sport Technische Commissie van de Badminton Vereniging Almere is bijzonder verheugd te kunnen mededelen dat Josephine Wentholt met ingang van het nieuwe seizoen uit zal komen voor Dekker Almere, team 1. Josephine Wentholt (16 jaar) wordt als een grote belofte voor de toekomst gezien. Tot haar twaalfde jaar speelde zij voor de Amsterdamse Badminton Vereniging Gaasperdam, waarna Josephine de overstap maakte naar Badminton Vereniging Van Zijderveld in Amstelveen. Daar wist zij het uiteindelijk te brengen tot het tweede team dat het afgelopen seizoen in de eerste divisie uitkwam. Josephine traint ook op Papendal waar zij lid is van de Nationale Jeugdselectie Onder de 17 jaar.

Rick Prins, trainer-coach van Dekker Almere, team 1 verwoordt het aldus: “Ik ken Josephine natuurlijk al heel wat jaartjes en weet wat op dit moment haar capaciteiten zijn, maar wat belangrijker is, is dat zij pas aan het begin van haar badmintoncarrière staat. Het spelen in de Eredivisie is dan ook een logische volgende stap voor haar. Josephine past wat dat betreft prima in het Topsportbeleidsplan van de Badminton Vereniging Almere, waarin de doelstellingen voor de aankomende jaren staan omschreven. De Badminton Vereniging Almere is één van de grootste verenigingen van Nederland en heeft grote ambities als het gaat om het spelen van badminton op het hoogste niveau. Deze ambities sluiten haarfijn aan op mijn eigen ideeën en daarom heb ik mijn eigen contract bij de Badminton Vereniging Almere ook met drie jaar verlengd. Met de komst van Josephine wil de vereniging dus haar doelstellingen gaan proberen te bereiken. Daarbij blijft overigens het uitgangspunt dit te doen met een vaste en brede basis van door de Badminton Vereniging Almere zelf, of voor een betekenisvol deel, opgeleide selectiespelers voor Team 1 en 2. Zoals daar zijn Stephan Branderhorst, Yvonne Hoogland, Jeroen van Moorst, Iris Putters, Yvonne Sie, Monique Slaman, Erik Staats en Tim Vaessen, om er maar een paar te noemen”.

Ook Henk Staats, voorzitter van de vereniging, is blij met de komst van Josephine en omschrijft het als volgt: “Alhoewel ik bepaald geen verstand heb van badmintontechnische zaken, kan ik mij de keuze van de trainer-coach en de Sport Technische Commissie heel goed voorstellen. Al jaren hikken we tegen de bovenste vier aan in de Eredivisie en het publiek en ook de sponsors willen ook op dit punt wel eens dat Almere daadwerkelijk mee kan doen om een plaats bij de eerste vier. Maar laat er geen enkel misverstand over bestaan, ook de basis voor de spelers van de bovenste teams moet grotendeels een Almeerse achtergrond hebben, dat is wat in het beleidsplan is vastgelegd. Maar het is nu eenmaal uitgesloten dat we onze doelstellingen kunnen bereiken met louter en alleen Almeerse spelers. Dat is een utopie. Ook Ajax met zijn uitstekende opleiding haalt ‘buitenspelers’. Overigens te veel naar mijn mening, maar dit terzijde. We hebben al een traditie dat we het zoveel mogelijk willen doen met Almeerders, denk in dit kader aan de ‘grote’ namen Gita Djajawasito, Donovan Cuntapay, Maartje Verheul, Walter Budding en Erik Staats en daar zullen we echt niet fors van afwijken. Nogmaals Josephine Wentholt is meer dan welkom bij de Badminton Vereniging Almere”.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ernst op 27-02-2009 om 13:53 uur

    He die Josephine, ook namens het bestuur van harte welkom bij de club. Ik hoop dat je je lekker thuis gaat voelen bij de club. Dat zal geen probleem zijn als ik het toernooi afgelopen weekend in Hoorn heb gezien.

  2. henk mostert op 27-02-2009 om 13:58 uur

    Hey Joshephine,
    Van harte welkom bij de gezelligste vereniging van Nederland. Als je net zo lang lid blijft als de grote groep hier, dan kunnen we nog jaren met plezier naar je kijken en zullen dat dan ook doen.
    Je zal zonder meer een aanwinst zijn voor het team. Ik wens je veel speelplezier toe

  3. John op 27-02-2009 om 17:31 uur

    Dag Josephine,

    Welkom bij onze vereniging, ik hoop dat het leuk gaat vinden bij onze club.
    Ik heb je al eens vaken zien spelen en denk zeker dat je aanwinst bent voor team 1

  4. Bas B op 27-02-2009 om 19:46 uur

    Hallo Josephine,

    Als je zin hebt kun je vannacht nog meedoen met de nacht van almere.
    Je bent van harte welkom

  5. Vincent op 28-02-2009 om 10:26 uur

    HI Josephine,

    Welkom bij de mooiste en beste club van Nederland :)

  6. Maistro op 28-02-2009 om 12:09 uur

    ??? Ga je me verlaten ???
    ...en ik heb nog wel speciaal een nieuwe auto gekocht voor de uitwedstrijden...pff !

    Ik hoop dat je veel lol zult hebben, al is dat zonder mij erg lastig... ha ha ha.

    Wie moet je nu coachen ??

    SUCCES ! ;)

Reageer op dit bericht (“Josephine Wentholt naar Badminton Vereniging Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)