Badminton Vereniging Almere

Team 14 regiokampioen Noord–Holland 2008-2009

Zaterdag 14 februari was het zover. Zoals gewoonlijk werd dit toernooi gespeeld in de sporthal De Toekomstgroep. De regiokampioenen van de verschillende klassen in Noord-Holland speelden hun wedstrijd om in de finale te komen.

BV Almere was zelfs vertegenwoordigd door 5 teams. Ik kan mij niet meer herinneren dit ooit te hebben meegemaakt. Bij de regiokampioenschappen worden er 5 partijen gespeeld in plaats van 8 in de reguliere competitie. Er wordt dan ook gespeeld in een bepaalde volgorde, herensingel, damessingel, mix, herendubbel en damesdubbel als laatste.

Team 14 had de eerste ronde een bye en moest pas om 15.00 uur hun eerste wedstrijd spelen. Wie zou hun tegenstander worden? De tegenstander moest komen uit de wedstrijd De Vliegende Shuttle 6 tegen Bavio 2. Na een spannende wedstrijd won De Vliegende Shuttle met 3-2.

Na overleg met Suus en de spelers werd ook de opstelling gemaakt. Shanice had nog een beetje last van een hamstringblessure opgelopen op het Slotermeertoernooi. Suzan zou de singel spelen en dat werd een goede wedstrijd voor Almere. Suzan trok de partij gedecideerd naar haar toe. 1-0 voor Almere. Harry had de eer om de herensingel te spelen, ook hij won de partij, niet erg gemakkelijk overigens maar de stand was 2-0 voor Almere.

De mix werd gespeeld door Shanice en Jules. Normaliter zou Evelyn spelen , maar die moest helaas werken en kon pas om vier uur in de hal zijn.De mix werd helaas in 3 games verloren door met name slordig spel in de 3e game, tussenstand 2-1. Wij hadden nog 1 punt nodig en die kwam gelukkig in de herendubbel, Harry en Niels wonnen hun partij erg overtuigend, 3-1 en naar de finale.De damesdubbel werd gespeeld door Suzan en Shanice en die wonnen hun partij vrij eenvoudig, 4-1 eindstand.

Op de baan naast team 14 werd de wedstrijd De Vliegende Shuttle 5 tegen Overbos 5 gespeeld. Overbos had in de ronde daarvoor team 15 uitgeschakeld met 4-1, een duchtige tegenstander dus.
Overbos won de wedstrijd tegen hun stadgenoot met 3-2. De finale zou dus gespeeld worden tussen team 14 en Overbos 5.

Om kwart voor zes werden de finales gespeeld. Ger Tabeling had alles in de hand, mijn complimenten, wat een strakke schema. In de finale haddenn wij de beschikking over 2 banen. Wederom werd de opstelling samen met Suus gemaakt en er werd toch wel gekozen voor een ietwat afwijkende opstelling.

Nu was het Evelyn die de singel op zich nam, helaas werd die verloren van een sterke dame waarvan ik hoorde dat zij volgend seizoen landelijk gaat spelen, geen schande dus, 0-1 achter.

Oeps, dat is geen lekker begin. Gelukkig speelde Harry gelijktijdig zijn partij en die won hij met grandioos spel. De speler van Overbos had werkelijk geen schijn van kans, 1-1.

De mix werd gespeeld door het vaste koppel Suzan en Niels. Ook zij wonnen hun partij vrij eenvoudig, 2-1 tussenstand. Nog 1 punt en dan is team 14 regionaal kampioen.

De dames en herendubbel werd gelijktijdig gespeeld. Suzan en Shanice waren snel klaar, net als in het gehele seizoen hebben zij al hun dubbels soeverein gewonnen, 3-1. KAMPIOEN.

Even nog wachten wat er op de andere baan zou gebeuren. Het was niet erg belangrijk meer, wellicht voor de statistieken maar voor de stand niet meer. Harry en Niels speelden een zeer goede dubbel, 4-1 eindstand.
Een geweldige prestatie voor deze jonge spelers/ters die hun eerste jaar (met uitzondering van Niels) bij de senioren succesvol hebben afgesloten. Op nu naar het weekend van 16 en 17 mei, dan worden de Nederlandse kampioenschappen gehouden voor alle kampioenen. Plaats van handeling ook Almere, Sportcomplex De Toekomstgroep.

Proficiat kanjers!!!

Tot nu toe 13 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 15-02-2009 om 17:28 uur

Van harte gefeliciteerd. Een prima prestatie!

2. Roland Pereboom op 15-02-2009 om 18:15 uur

Ernst,

Het landelijk (regio)kampioenentoernooi op 16 en 17 mei is alleen voor de hoogste klasse van de regio's, dus de districtswinnaars van de hoofdklasse. Dat is in onze regio geworden Flower Shuttle 1.

3. ger op 15-02-2009 om 20:07 uur

Het landelijke toernooi wordt dit jaar georganiseerd voor alle kampioenen. Dus hoofdklasse t/m de vijfde klasse en herenteams. 16/17 mei plaats onbekend.

Ook voor de jeugd is er in alle categorien U19/U17/U15/U13 en U11 een landelijk kampioenen toernooi.
    Senioren plaats waar gespeeld wordt nog niet bekend. Jeugd 6/7 juni te Almere

Leuk toch??

4. Roland Pereboom op 15-02-2009 om 20:24 uur

Sorry, wist ik nog niet. Is wel leuk hoor. Kunnen spelers uit alle regio klasses misschien nog eens zeggen dat ze Nederlands kampioen zijn!

5. Ernst op 15-02-2009 om 20:47 uur

Beste Ger, ik heb begrepen dat het seniorentoernooi ook in Almere wordt gehouden. Lekker dichtbij voor ons.

6. ger op 15-02-2009 om 21:02 uur

Ernst,

Ik heb dat nog niet gehoord. Ik heb wel die vraag gesteld aan de NBB. Als bij jullie de hal gehuurd is weten we het direct. Ik hoor graag zodat ik dit kan uitdragen.......

7. Stephan op 15-02-2009 om 21:49 uur

Ger,
    beide weekenden zijn in Almere. Het eerste weekend is voor de kampioenen uit de hoofdklasse senioren, hoofdklasse (of hoogste klasse) heren en jeugd klasse <17 of <19 (de 'oudste' leeftijdsklasse in de regio). Het tweede weekend is alleen voor de jeugd uit de klasses <11, <13 en <15. Mocht er in een regio zowel een <17 en <19 zijn dan speelt de oudste klasse. De reden hiervoor is dat niet in alle regio's een <19 klasse (schijnt) te bestaan. Dit is de informatie die ik heb maar mogelijk heeft de NBB het schema gewijzgd. Vast staat dat er in beide weekenden maximaal 3 groepen mee kunnen doen.

8. Otto op 15-02-2009 om 23:08 uur

Grote klasse Shanice, Evelyn, Suzanne, Niels, Harry en Jules! Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van dit kampioenschap! :) :) :)

9. Roland Pereboom op 16-02-2009 om 22:24 uur

Stephan,
    Uit jouw reactie begrijp ik dat er dus géén NL-finale is voor de senioren 1e t/m 5e klasse, maar alleen Hoofdklasse, Herenklasse en alle jeugdklasses. Of ....?

10. stephan op 17-02-2009 om 07:18 uur

@Roland; dat is correct. Dit is afgelopen zondag door Albert (van de NBB) bevestigd.

11. Peter op 17-02-2009 om 07:33 uur

Stephan,

zoals ik het nu lees is er geen kampioenschap <17? Dus onze J4, die regiokampioen<17 is geworden afgelopen zondag, hoeft niet te spelen omdat er in onze regio een <19 klasse is?

12. stephan op 17-02-2009 om 08:31 uur

@Peter; dat was eerst wel het geval maar in de mail van Albert van afgelopen zondag staat dat er wel <17 komt. Hou er dus verlopig maar rekening mee. Pas als we de definitieve bepalingen hebben weten we het zeker.

13. Peter op 17-02-2009 om 09:40 uur