Badminton Vereniging Almere

Voorbereidingen recordpoging in volle gang

De voorbereidingen voor de recordpoging van het Guinness Book of Records, 27 uur achtereen badmintonnen in het dubbelspel op vrijdag 27 februari en zaterdag 28 februari 2009 in Sportcomplex De Toekomstgroep, zijn in volle gang. Organisatorisch worden de laatste details doorgenomen en met vertegenwoordigers van het Guinness Book of Records worden de puntjes op de officiële ietjes gezet. En de spelers zelf zijn zich vanzelfsprekend ook aan het voorbereiden op het spektakelstuk.

De vier helden, Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen leven de komende weken als monniken, zij nemen onder meer hun rust, drinken geen alcohol, eten aangepaste maaltijden en dat alles op aanwijzing of beter gezegd voorschrift van de staf die de recordpoging begeleidt. Hetzelfde geldt voor de man die eerste reserve is om, bij eventuele blessures van de helden tijdens de voorbereiding, het stokje over te nemen, Gijs Berkelmans. Knap om alle voorbereidingen mee te maken en daar bij te bedenken dat Gijs Berkelmans naar alle waarschijnlijkheid niet zal optreden tijdens de recordpoging zelf.

De afspraken met de bekende Nederlanders en bekende Almeerders zijn inmiddels allemaal afgerond en het doet de organisatie deugd dat de wethouder van onder meer Sportzaken van de gemeente Almere, Arno Visser, aanwezig zal zijn bij de start van de recordpoging op vrijdag 27 februari 2009 om 13.00 uur en de eerste shuttle zal slaan.
Bij het slot van de recordpoging zal de voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond, Rob Ridder aanwezig zijn en dat geldt evenzeer voor Klaas Wilting, die als presentator en als witness zal optreden van de start en het slot van de recordpoging. Verder zullen als witness optreden Monica Visser, directeur van Sportservice Flevoland en Robert Rinsma van het Topsportcentrum Almere.
De voorzitter van de Stichting Europa Kinderhulp, mevrouw Betsie Aller Meijer zal het slot van de recordpoging bij wonen en good old Wil Veeren zal op zaterdag 28 februari 2009 van 13.00 tot 16.00 uur als scheidsrechter optreden.
Chris van Dijk, van Kennedy Van der Laan advocaten, zal het officiële document ondertekenen in het Verslag van Bevindingen dat als document zal dienen van de recordpoging.

Als het zaterdag 28 februari 2009 13.30 uur is zal het record, dat nu in Ierse handen is met 24 uur, 21 minuten en 19 seconden, officieel gebroken zijn, maar de vier helden willen het op 27 uur brengen. Derhalve eindigt de poging om 16.00 uur.

De komende weken zullen wij onze helden van de recordpoging op deze site nader aan U voorstellen. Overigens op zaterdag 21 februari 2009 werken de helden nog een 'lichte' training af van 13.00 tot 22.00 uur.

Ik zou willen eindigen met een oproep aan onze leden om er bij te zijn. In ieder geval bij de start op vrijdag 27 februari 2009 om 13.00 uur en het slot op zaterdag 28 februari 2009 van 13.00 tot 16.00 uur.

Het wordt een feest, dat beloof ik U namens het organisatieteam van Ronald Blok, Cock van Puffelen, Ingrid van der Putten en Monique Berns.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Moeder de Gans op 11-02-2009 om 19:49 uur

  GO GO GO ex kuikentjes van me!! Ik ben trots op jullie!! :o:
  Ik ben er de hele nacht :D en zal er vrijdagmiddag ook even zijn om jullie aan te moedigen!!

 2. kuikentje op 11-02-2009 om 20:10 uur

  Whahah je goeie voornemen is mislukt :p. Toch nog kuikentje zeggen :o: Maar vinden we wel goed hoor suus :D.

  We spelen immers in geel (A)

 3. kuikentje2 op 12-02-2009 om 19:27 uur

  Idd Suus, zo zou je ons niet meer noemen.. :9
  We zijn trouwens wel alleen op het begin en aan het eind kuikentjes en leuk dat je ons komt aanmoedigen!

Reageer op dit bericht (“Voorbereidingen recordpoging in volle gang ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)