Badminton Vereniging Almere

Stephan Branderhorst, toptalent van de Badminton Vereniging Almere, heeft zondag 8 maart 2009 laten zien wat hij kan betekenen voor zijn club, de Badminton Vereniging Almere, door in Sportcomplex De Toekomstgroep het mannensingle in het Rabo Almere Satellitetoernooi te winnen. De voormalige Europese Jeugdkampioen deed dat door op werkelijk magistrale wijze de halve finale te winnen van Dennis van Daalen de Jel en vervolgens in de finale Dave Khodabux aan zijn zegekar te binden. Yvonne Sie won samen met Lisa Malaihollo van Van Zundert Velo het vrouwendubbel door in de finale Karina de Wit en Betty Krab in twee games te verslaan, zowaar ook een prima prestatie.

Het was een druk bezet toernooi en een week voor het sluiten van de inschrijvingsdatum was het toernooi al vol. De toernooicommissie moest in het weekend van 7 en 8 maart 2009 ruim 320 partijen afwikkelen en zij deden dat uitstekend. Referee Salawan Bessie complimenteerde voorzitter Henk Staats met de toernooicommissie die er in slaagde om zonder noemswaardig uitloop het toernooi af te wikkelen en dat zonder één wanklank. Grote klasse en deze klasse sloot prima aan bij hetgeen Stephan Branderhorst deze gedenkwaardige zondag 8 maart 2009 liet zien in Sportcomplex De Toekomstgroep.

Branderhorst begon zijn triomftocht op zaterdag 7 maart 2009 door achtereenvolgens te winnen van Dion Schardijn (21-8 en 21-5), Roel Janssen (21-16 en 21-15). Op zondag 8 maart 2009 moest ploeggenoot Tim Vaessen er aan geloven (18-21, 21-11 en 21-13) en in de halve finale versloeg Branderhorst de gedoodverfde winnaar van het toernooi, eredivisiespeler Dennis van Daalen de Jel (Van Zundert Velo), in een hoogstaand duel dat door ruim 100 toeschouwers werd gevolgd, met 21-19 en 25-23. En dat had nu echt niemand verwacht. In de finale trof Branderhorst de eredivisiespeler Dave Khodabux van Van Zijderveld en dat werd 21-8 en 11-1 (opgave) voor de Almeerder. Het was voor Khodabux zijn derde finale op deze zondag en dat was zelfs voor Khodabux te veel, die verder op een zeer geslaagd toernooi terug mag zien. Khodabux won samen met Samantha Barning het gemengd dubbel en hij werd met BVA-er Ralph Starren tweede in het mannendubbel.

BVA-ster Yvonne Sie en Lisa Malaihollo (Van Zundert Velo) wonnen toch wel verrassend de vrouwendubbel door in de finale te winnen van niemand minder dan de Duinwijckspeelsters Karina de Wit en Betty Krab (21-19 en 21-14). Ook een prestatie van formaat van Yvonne en Lisa.
Eerder wonnen Sie en Malahaihollo van Nicole Kwee en Monique Slaman (21-12 en 21-13), Daisy Bommeleyn en Jessica Ottenhof (21-16 en 21-10) en Linsa Chen en Elisa Piek (21-8 en 21-12).

Het gemengd dubbel was, zoals al eerder gezegd voor Barning en Khodabux. Zij versloegen in de finale Monique van der Wouden met BVA-er Tim Vaessen.
Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland wonnen het mannendubbel van Dave Khodabux met BVA-er Ralph Starren.
Al met al prima BVA-resultaten in de Satellitecategorie want Yvonne Hoogland stuitte in de halve finale op Karina de Wit. Branderhorst met Jeroen van Moorst verloren in de halve finale van Khodabux met Starren in het mannendubbel.

In categorie 4, vroeger de categorie B genoemd was BV Almere minder succelvol dan in de Satellitecategorie. Gunstige uitzondering was Gijs Berkelmans. Hij verloor weliswaar de finale in de mannensingle van Beca-speler Vincent de Vries met 21-15 en 24-26 maar Berkelmans kan terugzien op een werkelijk voortreffelijk toernooi. De jonge Jordy Tukker deed het ook bijzonder goed door pas in de halve finale zijn Waterloo te vinden tegen de latere winnaar De Vries.
Gijs Berkelmans en Esther van Puffelen struikelden in de halve finale van het gemengd dubbel over Erik Wolf en Sandra van Rooijen.

In de categorie 6, vroege de C genoemd, was er in vier van de vijf finales sprake van een Almeers onderonsje. De Almeerse overmacht was groot en de Almeerse trainersstaf verdiend een compliment voor het opleiden van deze merendeels aanstormende jeugd.
De BVA-ers Jayme van Elten en Amy van Stenus wonnen de finale in het gemend dubbel van de BVA-ers Jeroen Tiebout en Mano Sibbald (21-12 en 21-14).
In het vrouwendubbel was het ook al weer het kanariegeel van BVA dat de klok sloeg. Suzanne Hom en Shanice van Stenus wonnen het vrouwendubbel van Conny Cashoek (onverwoestbaar) en Melissa Hondeman (21-18, 10-21 en 21-15).
In het mannendubbel waren ook de halve finales, op één speler na, al kanariegeel. Rick Baak en Bat Schouten wonnen van Jos Kuipers en Michael Willig met 21-14, 18-21 en 21-18). Herman Bertsch met Chris Eiward en Peter Daams met Duinwijckspeler Michael van Dijk overleefden de halve finale niet.
Vanaf de halve finales in het vrouwenenkel was alles geel en nog eens geel. Sarina Baak won in de finale van Shanice van Stenus (16-21, 21-6 en 21-14). Suzanne Hom en Sanne Berkelmans sneuvelden in de halve finales.
In het mannen enkel won Sander Schirris met 21-14 en 21-17 van Remco van der Mei van BV NOP. Michael Willig verloor in de halve finale van Sander Schirris.

Al met al een zeer geslaagd toernooi, met schitterende wedstrijden en een vlekkeloze organisatie. De enige smet was het zwarte kaartincident op de zaterdagmiddag, maar dat valt de organisatie niet te verwijten.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Otto op 09-03-2009 om 09:24 uur

We hebben het afgelopen weekend weer kunnen genieten van heel veel spannende en mooie partijen! Namens de STC van harte gefeliciteerd aan alle prijswinnaars en mijn complimenten aan Henk Smits, Stephan Melein en alle andere vrijwilligers!

2. John op 09-03-2009 om 21:51 uur

Stephan,

Klasse man, wat had ik graag de partij die je tegen Dennis speelde willen zien, dat je tegen Dave zou winnen wist al wel.
    Yvonne jij ook knap gedaan en ook gefeliciteerd met het winnen van de finale.
    Nu dit a.s. weekend, kan Branderhorst SR. ook de finale halen en winnen tijdens de clubkampioenschappen? insiders weten te melden dat hij een blessure heeft en zijn partner ook. ]:)

3. Henk Mostert op 09-03-2009 om 23:17 uur