Badminton Vereniging Almere

Badminton School Almere begint met voorbereidingen nieuwe seizoen

De badmintonscholen zijn in 2008 in het leven geroepen door de Nederlandse Badminton Bond (NBB) in het verlengde van de gekozen nieuwe opzet om TTC’s, JTC’s en RTC’s te herstructureren. Het doel van deze herstructurering is, om een uniforme ontwikkeling en opleiding van talentvolle en gemotiveerde kinderen te faciliteren. De NBB verzorgt op de badmintonscholen trainingen voor spelers van 10 tot 20 jaar oud. Alleen vanuit deze badmintonscholen kunnen talentvolle en gemotiveerde kinderen doorstromen naar de badmintonacademies (de voormalige TTC’s) en de landelijke selecties. De kinderen kunnen afkomstig zijn van de verenigingen die samen met de NBB een badmintonschool hebben opgezet, maar zeer zeker ook van verenigingen uit de omgeving!

Badminton School

De Badminton School Almere

Voor de Badminton Vereniging Almere betekende het oprichten van de badmintonscholen een voortzetting van het succesvolle Regionaal Training Centrum Almere waar de vereniging drie seizoen geleden mee is begonnen.
De Badminton School Almere (BSA) is in september 2008 van start gegaan, als onderdeel van dit nieuwe talentenontwikkelingsprogramma, dat door de NBB is ontwikkeld. Amper een jaar na dato kunnen we stellen dat de extra trainingen zeer succesvol zijn gebleken. Alle selectieleden doen regelmatig mee met senioren- en jeugdtoernooien (Junior Masters) en vaak met heel veel succes. Inmiddels is de BSA al weer druk bezig met de selectie voor het komende seizoen 2009/2010. Een aantal selectiekinderen stopt en anderen stromen door naar de Badminton Academie in Amstelveen.

Wat mag je verwachten van de Badminton School Almere?

Voorspelen

Op vrijdag 15 mei 2009 organiseert de Badminton School Almere namens de NBB een voorspeeldag van 18.00 tot 20.00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep van de Badminton Vereniging Almere aan de Bongerdstraat 6 te Almere (Parkwijk). Iedereen die interesse heeft selectielid te worden van de BSA mag komen voorspelen, maar in de regel wordt er voorgedragen door de trainer(s) van de eigen vereniging. (Talentvolle) kinderen die als zodanig bekend zijn en geschikt worden geacht voor deelname aan de Badminton School Almere kunnen ook rechtstreeks worden uitgenodigd door de trainers.
Alle voorspelers zullen meetrainen in de reguliere training onder leiding van trainers Rick Prins, Emmy Vlaar en Max Sibbald.

Aanmelden

Mocht je geïnteresseerd zijn om te komen voorspelen voor de BSA, dan kun je jezelf aanmelden door een mail te sturen aan: otto.v.stenus@bvalmere.nl
Vermeld in je mail je naam, geboortedatum, vereniging, bondsnummer en de reden waarom je graag lid wilt worden van de Badminton School Almere.
Wees niet te bescheiden en geef je zelf op!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. BSA op 21-04-2009 om 09:04 uur

    Kleine typo: de BSA is niet begonnen in September 2007 maar 2008 :7

  2. Krijn op 21-04-2009 om 09:16 uur

    Fixed.

Reageer op dit bericht (“Badminton School Almere begint met voorbereidingen nieuwe seizoen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)