Badminton Vereniging Almere

BVA goes Belgium, part 2

In het paasweekend zal een grote groep BVA-spelers ‘onder leiding van’ Robert Terpstra en Gijs Berkelmans België onveilig gaan maken, u hebt hier eerder al veel over kunnen lezen! Maar liefst 25 Almeerders zullen in België deelnemen aan het Ros Beiaard toernooi in Dendermonde en als we kijken naar de lijst van deelnemers zal men zich vast niet beperken tot het badmintonnen alleen! Er staan namelijk behoorlijk wat notoire feestgangers en fervente pokeraars op de lijst! De STC wenst deze Almeerders op voorhand natuurlijk veel plezier en succes in België toe en we kijken al reikhalzend uit naar een ongetwijfeld enthousiast en leuk verslag met hopelijk veel sportieve successen en wellicht ook veel leuke en spannende anekdotes.

Er gaan dit weekend echter nog meer Almeerders richting België: een klein groepje jeugdspelers zal deel gaan nemen aan het Victor Junior Olve Tournament in Antwerpen. Dit toernooi is één van de grootste internationale jeugdtoernooien dat in Europa wordt gehouden. Met maar liefst 370 deelnemers uit 18 verschillende landen zit het toernooi propvol en kan het zich qua grootte en niveau meten met soortgelijke toernooien als het Langefeld toernooi in Duitsland of het Carlton International in Hoensbroek. Zo zullen landen als Engeland, Schotland, Oostenrijk, België, Spanje, Finland en Israël met hun nationale jeugdselecties afreizen naar Antwerpen om hun badmintonkunsten te vertonen.

Vanuit de Vereniging doen de volgende kinderen mee aan het toernooi in Antwerpen:

Onder 13:

Onder 15:

Onder 17:

Zij zullen zich in Antwerpen ook gaan meten met verschillende kinderen van andere Badmintonscholen en –Academies uit Nederland: zo zullen er o.a. kinderen actief zijn van de Selecties van Amstelveen, Duinwijck, Z-Holland en Amersfoort. Maar naast deze kinderen die zij al regelmatig tegenkomen op de verschillende Junior Mastertoernooien in Nederland, blijft het natuurlijk het leukste om uit te mogen komen tegen leeftijdgenootjes uit andere landen. De taal zal misschien een barrière vormen maar de liefde voor het badminton is in ieder geval iets wat al deze 370 kinderen gemeen zullen hebben!

De STC wenst ook deze Almeerders en hun ouders natuurlijk heel veel plezier en succes toe in België!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 09-04-2009 om 16:35 uur

    Veel succes allemaal met de shuttles en de Vlaamse frites.

  2. DannyP op 10-04-2009 om 11:34 uur

    Je hebt toch altijd pech Henk! Jij 403 chocolade paaseitjes (verstopt) maar die Belgiegangers 1 overheerlijke puntzak Vlaamse frites!

Reageer op dit bericht (“BVA goes Belgium, part 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)