Badminton Vereniging Almere

Gezellig ouder-kind toernooi: het verslag!

Afgelopen zondag 3 mei was de Toekomstgroephal weer het toneel voor het jaarlijkse ouder-kind toernooi. Een hoogtepunt in het seizoen voor veel spelers en zeker ook voor hun ouders, iets waar wekenlang naartoe gewerkt is. Dit jaar werd zelfs voor het eerst de mogelijkheid geboden om de uitgedokterde tactiek eerst uit te proberen door gezamenlijk een middag te komen 'trainen'.

Foto 1

Een kleine 50 spelers en evenzoveel vaders, moeders, ooms, tantes, opa's en invalouders hebben er een geslaagde dag van gemaakt. Verdeeld over zeven poules bonden zij de sportieve strijd aan. Gestart werd er met een gezamenlijke warming-up, waarna er door ieder koppel vijf of zes wedstrijden van een klein kwartier werden gespeeld. Op voorhand werden de ouders van de beginnende spelers op het hart gedrukt om vooral toch niet op de kinderen te smashen, iets waar ze zich keurig aan hielden. Aan de spelers van de hogere kleuren werd precies het omgekeerde gevraagd, dus om toch vooral niet te smashen richting ouders. Dit laatste advies werd iets minder nauwgezet opgevolgd...

Foto 2

Tegen twee uur waren alle partijen verspeeld en kon de balans opgemaakt worden. Een pechprijs was er niet, anders waren de organiserende dames nog voor een moeilijke keuze geplaatst. Kandidaten hiervoor waren enerzijds Romy Griffioen en haar vader, die waarschijnlijk een zweepslagje heeft opgelopen. Anderzijds nomineren we vader en zoon Kunkels, die het dubbelspel wel heel letterlijk namen door te proberen meerdere malen gezamenlijk de shuttle naar de overkant te slaan. Bij een van deze pogingen sneuvelde helaas Jespers nieuw bespannen racket. De verwachting van de organisatie is dat Romy's vader sneller hersteld zal zijn dan het racket van Jesper.

Foto 3

In de meeste poules was de strijd bijzonder spannend en een paar keer moest het tellen van de gescoorde punten de doorslag geven. Hieronder volgt het overzicht van alle poulewinnaars:

Poule A Amy Tan & vader
Poule B Bas van Oostveen & vader
Poule C Djilano Smit & vader
Poule D Roel Odijk & moeder
Poule E Dima Shelomov & vader
Poule F Thomas van Cruchten & oom
Poule G Koen Odijk & tante

Vermeldenswaardig is dat Koen Odijk, na jarenlang samengespeeld te hebben met zijn vader (en daarbij telkens kansloos als laatste eindigde) en nog een vergeefse poging met zijn moeder (bijna laatste), ditmaal zijn tante in de strijd gooide met het felbegeerde resultaat tot gevolg. Voor alle spelers die dit jaar niet tevreden waren met het eindresultaat misschien iets om ook eens te proberen? Hoewel er ook spelers zijn die het wel ver schoppen met hun vader…. Het koppel wat volgens de organisatie de show stal was ditmaal toch wel Opa & kleinzoon Spruijt met als goede tweede ‘neefie en oompie’ van Cruchten.

Foto 4

Alle poulewinnaars ontvingen een mooie beker. Daarnaast was er voor alle deelnemers een fleurige medaille als aandenken. Al met al weer een geslaagd en gezellig toernooi wat door de nieuwe activiteitencommissie met veel verve is georganiseerd. Met dank nog aan de ouders die een helpende hand hebben uitgestoken, met name achter de bar. Het volgende evenement waar Paula, Nettie, Jeanet en Ernst al een tijd mee bezig zijn is het eindejaarsfeest wat gehouden zal worden op zaterdag 27 juni. Meer details hierover volgen spoedig, dus houdt de site in de gaten. Tot dan!

Foto's met dank aan Joan Verschoor.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Janny op 06-05-2009 om 18:13 uur

    Wat een leuke dag! Wij hebben genoten als publiek, met enorme spandoeken die helaas niet door velen gezien zijn. (Formaat sate-prikker). Toch waren wij blij met de overwinning van Neefie en Oompie.
    Leuk!

Reageer op dit bericht (“Gezellig ouder-kind toernooi: het verslag! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)