Badminton Vereniging Almere

BVA-Team onder 17 jaar kampioen van Nederland

Het afgelopen weekend van 6 en 7 juni 2009 werden in Sportcomplex De Toekomstgroep in Almere de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdteams gehouden in de categorieën onder 11 jaar, onder 13 jaar, onder 15 jaar en onder 17 jaar. Maar liefst 20 teams uit alle badmintonregio’s streden om de felbegeerde titels. Er was veel publiek en dat liet zich horen ook! Zo werd er tot het uiterste gevochten om ieder punt in een fantastische ambiance. Na afloop werd de toernooiorganisatie van de NBB en de BVA door veel deelnemers ‘gepluimd’ voor de prima organisatie.

Het team van Badminton Vereniging Almere was in de oudste leeftijdscategorie, onder 17 jaar, zonder meer de sterkste. En dan te bedenken dat de vijf spelers van het BVA-kampioensteam niet ouder waren dan 12 en 13 jaar.
Op zaterdag was Almere al poulewinnaar geworden door met 5-0 te winnen van BC Veghel en met 4-1 van Roosterse. Sharon Brouwer, Natalya van der Laan, Mark Verschoor, Alex Vlaar en Ruben Wijnands waren ongenaakbaar.

Op zondag speelden de Almeerse toppers tegen een team van Castellum uit Utrecht, maar ook dat werd een 5-0 overwinning voor de Almeerders. In de finale troffen de BVA-ers opnieuw het team uit Roosteren. Werd het op zaterdag nog 4-1 voor Almere in de finale lieten de Almeerders geen punt liggen en werd het een eclatante 5-0 overwinning voor de Almeerse kampioenen, die daarmede in het hele toernooi slechts één partij (19-1) moesten afstaan, hetgeen een schitterende prestatie mag worden genoemd.

De jeugdkampioenen: Ruben, Ales, Mark, Sharon en Natalya

Maar het was bepaald niet alleen het kampioensteam van BVA dat een prima wedstrijd speelde. Dat deden veel meer teams en de prestaties en emoties stegen tot grote hoogten, overigens niet alleen bij de spelers, maar zeer zeker ook bij de vele toeschouwers. Alle winnaars op een rij van dit uitermate geslaagd toernooi:

3 BC Castellum

Herman de Gooijer was de toernooileider en werd geassisteerd door Stephan Melein, voorzitter van de toernooicommissie van de vereniging. Lida Staats deed het omroepwerk en Henk Smit was de referee.
De prijzen werden uitgereikt door mevrouw Sandra Kroon van het bestuur van de Nederlandse Badminton Bond, waarbij niet alleen de bekers glommen maar ook de gezichten van alle winnaars.

Alle uitslagen zijn te vinden op toernooi.nl

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 07-06-2009 om 18:56 uur

Namens het bestuur, van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

2. Paula Wijnands op 07-06-2009 om 19:16 uur

Onder 15 jaar was Duinwijck 1e.

3. Edward Veldman op 07-06-2009 om 19:19 uur

Namens Badmintonclub 't Slot uit Zeist gefeliciteerd met jullie overwinning. Ook onze felicitaties aan de andere kampioenen en complimenten voor de uitstekende organisatie.

4. Ernst op 07-06-2009 om 20:29 uur

Hey kanjers, van harte gefeliciteerd met alweer een kampioenschap en wat een kampioenschap!!!!.

5. Fam. Spruijt op 07-06-2009 om 21:56 uur

Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. :)

6. fam.Odijk op 08-06-2009 om 11:02 uur