Badminton Vereniging Almere

Bob Mersie na hartstilstand in coma

Bob Mersie heeft afgelopen donderdagavond een hartstilstand gekregen en is na gereanimeerd te zijn opgenomen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Daar wordt Bob in coma gehouden om zijn lichaam de kans te geven zich te herstellen. Ik heb gisteravond getracht nadere informatie te verkrijgen over zijn status, maar dat is in het kader van de privacywetgeving niet mogelijk. Wel heb ik mijn telefoonnummers achter gelaten met het verzoek aan de dochter van Bob, om mij op de hoogte te stellen.

Bob, erelid van de vereniging, woont sinds enkele jaren in Thailand en was nu voor een soort werkvakantie in Nederland. Via Jan van Altena, ook een oud-BVA-lid die eveneens in Thailand woont, hebben wij te horen gekregen wat Bob is overkomen. Zie ook de reactie van Jan onder het websitebericht over Ledenpasjes.

Zodra ik over aanvullende informatie beschik over de lichamelijke gesteldheid van Bob, dan laat ik U dit weten.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jan van Altena op 29-08-2009 om 09:56 uur

  Rayong, 29 augustus

  Zojuist bericht ontvangen dat Bob is bijgekomen en het, naar omstandigheden, redelijk maakt. Hij is nog wel erg in de war.

  Ik zal trachten jullie op de hoogte houden.

  Groeten vanuit Thailand,

  Jan van Altena

 2. Jan van Altena op 30-08-2009 om 16:00 uur

  Rayong 30 augustus 2009.


  Hallo Allemaal,

  Laat ik jullie even bijpraten over de toestand van Bob.

  Zo’n 3 uur geleden kreeg ik bericht dat Bob van de intensive care is overgebracht naar de hartbewaking van het OLVG aan de Prinsengracht te Amsterdam.

  Behalve zijn vriend Jan, is er niemand die hem bezoekt. Dus als iemand van jullie zich geroepen voelt, dan graag. Maar bedenk daarbij wel dat hij nog steeds volledig in de war is en praten hem (nog) niet gemakkelijk af gaat. Hij weet zich dan ook niets, van hetgeen hem is overkomen, te herinneren.
  Je kunt eventueel ook met Bob bellen; het telefoonnummer is: 020 – 5999111. Maar het is misschien verstandig daar niet al te veel gebruik van te maken.

  Als ik meer te weten kom, horen jullie het zo spoedig mogelijk.

  Hartelijke groeten van:

  Jan van Altena

 3. Henk Staats op 30-08-2009 om 18:08 uur

  Ik zal Bob zeker bezoeken.

 4. Jan van Altena op 31-08-2009 om 04:19 uur

  Hallo Allemaal,

  Onderstaand een kopie van een e-mail die ik ontvangen heb van Leny Voorberg. Zij heeft Bob gister opgezocht en de inhoud van het mailtje spreekt voor zich. Het gaat dus de goede kant op met Bob. Hij heeft mij zelfs een SMS gestuurd met zijn groeten!

  “Hallo!!!!!!!!!!!

  Het is hier nu bijna half zes en ik heb van kwart voor vier tot half vijf ZEER genoeglijk met Bob zitten praten. Jazeker. En jullie moeten allemaal de hartelijke groeten hebben!!!!!!!!!!

  Hij voelt zich prima, de verpleging is ook tevreden. Hij ligt nog op de hartbewaking met een slangetje door zijn neus, een vochtinfuus en diverse toeters en bellen om hem via de monitor in de gaten te houden, maar beslist niet eng. Hij ging ook regelmatig overeind zitten en heeft een gezonde kleur. Armen en benen bewegen goed.

  Van het gebeuren zelf kan hij zich niets herinneren, dat is volgens de verpleging normaal. Hij zou het liefst ook gewoon weer opstaan en de klus waar hij mee bezig was af gaan maken
  Hij had wel waarschuwingen gehad van pijn in de arm en pijn op de borst en had bij terugkomst in Thailand naar een arts willen gaan. Ik heb niet verteld wat er precies gebeurd is, dat leek me iets voor de verpleging.

  We hebben het over Sa gehad, die regelmatig bij jullie langskomt, over jullie, over Sas en Suus, over Rayong en zijn oude en nieuwe huis in Thailand, over zijn vroegere werk in Nederland, over zijn voetbal, zaalvoetbal en badminton verleden, enz. enz. Hij had uiteraard even moeite met mij herkennen/thuisbrengen, maar de verpleging had al gezegd: als hij je herkent is dat een goed teken, dus die ook blij!!

  De verpleegkundige die voor het eerst bij hem was, dacht dat de familie nog niet ingelicht was, maar gelukkig bleek Bobs dochter getraceerd te zijn. Voor de zekerheid hebben ze ook mijn telefoonnummer.

  Toen ik er was, werd hij gebeld door een vriend die nu in Nederland was en binnenkort naar Thailand zou gaan en ook nog bij hem langs zou komen.
  Ik heb met Bob afgesproken dat ik in principe woensdagavond weer naar hem toe ga.

  Hoop dat ik jullie op deze manier gerust heb kunnen stellen.

  Groetjes, Leny”


  Tot zover dus deze e-mail. Ik hoop jullie allemaal hiermee min of meer te hebben gerustgesteld.

 5. Jan van Altena op 03-09-2009 om 02:52 uur

  Rayong, 3 september

  Hallo Allemaal,

  Hierbij nog even een laatste mededeling over de gezonheidstoestand van Bob. Het is een kopie van een mail, die ik vandaag van leny Voorberg heb ontvangen.


  "Hallo Jan en Pranee,

  Vandaag, woensdagavond, van half zeven tot half negen (eigenlijk was het bezoekuur om 8 uur al afgelopen, maar Bob wou zijn verhaal nog afmaken..) weer bij Bob op bezoek geweest.
  Hij ligt nu op de gewone afdeling cardiologie, A4, kamer 8. Hij komt zijn bed al regelmatig uit voor badkamer en een stukje lopen op de gang. Zijn bloeddruk, temperatuur en hartslag werden gemeten waar ik bij was, en die waren prima in orde. Hij heeft vandaag weer onderzoeken gehad, hij weet niet hoe lang hij nog blijven moet. Er zijn al verschillende mensen op bezoek geweest en hij krijgt regelmatig telefoontjes. Morgen worden zijn agenda en portefeuille gebracht met zijn speciale telefoonkaart, dus je moet niet gek kijken als hij je belt. Hij heeft ook jullie kaart ontvangen, vond ie uiteraard hartstikke leuk. Hij vroeg ook of ik zijn vriendin Sa wilde mailen namens hem, dus dat doe ik ook zo, ik zal een cc naar jullie sturen. Toen ik wegging, stond hij me op de gang uit te zwaaien en met de verpleging te keten, dus ik hoop dat Sa zich niet al te veel zorgen maakt. Ik blijf het trouwens ongelooflijk vinden dat iemand zo snel op kan knappen na een reanimatie!!!!!!

  Zijn rechtstreekse telefoonnummer op dit moment in het OLVG is 020-5600316.

  Voorts vroeg hij zich af of jij je het herenteam in Almere nog herinnerde, kan het zijn dat jij meteen de eerste wedstrijd een zweepslag opliep en maanden uit de roulatie was, en dat John, Arend en Bob het die avond verder alleen moesten klaren en riant gewonnen hebben?? De namen Henk en Ron vielen ook nog! En namen van mensen van Slotermeer natuurlijk en de Ridders, waarvan we ons Rob herinnerden maar de naam van zijn broer vergeten waren. En ik heb nog ene Heethaar genoteerd, maar daar ben ik zelf van vergeten waar die bijhoorde. Verder hebben we het natuurlijk over de Oude Rai gehad, waar je met wind mee of wind tegen speelde. En ik kon niet meer op de naam van die ene vereniging komen, die geleid werd door een vreselijk echtpaar, met vreselijke kinderen, die ook allemaal vreselijk vals speelden


  Goed, jullie moeten dus weer de hartelijke groeten hebben en ik zal nu snel naar Sa mailen.

  groetjes, Leny"


  Tot zover deze mail.

  Groeten vanuit Thailand,

  Jan van Altena.

Reageer op dit bericht (“Bob Mersie na hartstilstand in coma ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)