Badminton Vereniging Almere

Ook selectie Badminton School Almere klaar voor het nieuwe seizoen!

Na het eerste jaar van de Badminton School in Almere kunnen we terugkijken op een bijzonder mooi en geslaagd seizoen. Vlak voor de vakantie waren we al weer druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en bij een nieuw seizoen hoort misschien ook wel een nieuwe selectie want deze is grotendeels toch wel veranderd in vergelijking met vorig jaar. Van de oude selectie is een groot aantal kids om verschillende redenen afgevallen.

Badminton School

Suzanne Hom kampt nog steeds met haar zware knieblessure die zij had opgelopen tijdens het afgelopen NJK in maart dit jaar. Rob van der Voorn, Sander Schirris en Richard Verschoor gaan zich helemaal focussen op de seniorentrainingen. Voor Richard betekent dat dus de overstap van de jeugd naar de senioren en Rob bevalt het na een jaar trainen in Almere zo goed dat hij dit seizoen bij ons competitie gaat spelen in de hoofdklasse en ook Sander zal zijn opwachting in dezelfde klasse maken. Sharon Brouwer en Rodney Spruijt kozen ervoor om hun extra trainingsuren te gaan maken bij de selectie van Top Junior A. Verder zijn er maar liefst acht kinderen doorgestroomd naar een Badminton Academy. Rosa Hondeman, Mark Verschoor en Koen Odijk gaan meetrainen op de Academy in Amersfoort onder Fred van Wankum c.s. en Feng Groothuijse, Lisa van Stenus, Quint Top en Shermon Daal gaan naar de Academy in Amstelveen (Ruben Wijnands trainde hier al mee in de laatste maanden van het afgelopen seizoen). In Amstelveen zullen zij minimaal twee keer in de week trainingen gaan volgen onder leiding van de Amstelveense trainerstaf bestaande uit Robbie Kneefel, Emmy Vlaar en Joris van Soerland. U leest het goed, de naam van Rick Prins komt niet meer in dit rijtje voor maar voor Almere is dit alleen maar gunstig want dat betekent dat hij zich full time met de Badminton School Almere kan gaan bezig houden.

Dit alles betekent dus dat er van de oorspronkelijke selectie van 20 kinderen er in totaal 14 zijn afgevallen. Dit wil geenszins zeggen dat de selectie nu is uitgedund tot zes kinderen. De voorspeldag die ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werd georganiseerd op 24 mei j.l. werd zo druk bezocht door verschillende talentvolle kinderen vanuit het hoge Noorden tot aan Amsterdam dat het voor de trainerstaf nog een hele toer was om uit deze 24 kinderen een keuze te maken. Uiteindelijk komt de selectie 2009-2010 van de Badminton School Almere er als volgt uit te zien:

U21:

U19:

U17:

U15:

U13:

Op maandag zal de BSA-selectie trainen van 18:00 tot 20:00 o.l.v. Rick Prins en Max Sibbald, de vrijdagtraining is eveneens van 18:00 tot 20:00 o.l.v. Rick Prins en Emmy Vlaar. Beide trainingen vinden uiteraard plaats in Sporthal de Toekomstgroep te Almere-Stad. De eerste BSA-training zal zijn op vrijdag 04 september.

Tot slot: ook in het nieuwe seizoen zal de BSA gesponsord worden door Schenk Makelaars uit Hoofddorp. Binnenkort kunt op deze site lezen wie zij precies zijn en wat zij wellicht voor u kunnen betekenen!

Schenk Makelaars

Voor vragen over de Badmintonschool Almere kunt u contact opnemen met Otto van Stenus. Stuurt u daartoe een mailtje naar otto.v.stenus@bvalmere.nl.

Reageer op dit bericht (“Ook selectie Badminton School Almere klaar voor het nieuwe seizoen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)