Badminton Vereniging Almere

Almere 7 naar winst in gymzaal

Op zaterdagavond 12 september was het dan eindelijk zover voor team 7, de eerste competitiewedstrijd. We moesten een uitwedstrijd spelen in het prachtige Castricum.

Het was lekker weer, dus het wachten op Michèle deden we maar even op het terrasje buiten de hal. Maar iets over half 7 betraden we toch de sporthal. Een mooie sporthal op het eerste gezicht, tribune erbij, veel kleedkamers en een erg gezellige kantine. Maar wat bleek: wij speelden in een achteraf-zaal die het best beschreven kan worden als een kruising tussen een gymzaal en een geluidsdichte ruimte. Er was plaats voor maar liefst 3 badmintonbanen en met 1 ander thuis spelend team was de sfeer geweldig.

Om 7 uur begon de wedstrijd met de herendubbel. Rob en Jos mochten aantreden tegen Bob en Mike van Castricum. In de eerste set leek het of Rob en Jos al jaren samen speelden en deze werd dan ook gewonnen. De tweede set was een stuk minder en ging verloren, de eerste 3-setter was dus alweer een feit. De derde set ging lang gelijk op, maar door wat slordigheden aan het einde ging de winst naar Castricum. Daarna was het tijd voor de damesdubbel. Chantal en Michèle stonden nu ook voor hun eerste wedstrijd. En ze hadden er zin in, want de wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de meiden van Almere; er waren slechts 2 sets nodig.

Toen was het tijd voor de herensingles. Omdat de wisselbaan vrij was gekomen konden Rob en Jos tegelijk beginnen aan hun single. En wat was nou het geval, de beide partijen waren tegelijk klaar met de eerste set, allebei 21-14 voor Castricum. Toen veranderde echter alles; Jos ging er op de ene baan gigantisch af met 21-10, terwijl Rob de tweede set juist won. Alles en iedereen Rob aanmoedigen dus. De vooruitzichten op de derde set waren goed, want de tegenstander van Rob, Bob, zag eruit alsof hij aan een hart/long machine gelegd moest worden.

Rob speelde het dan ook zeer bekwaam uit en won de wedstrijd. 2-2 tussenstand. Om warm te blijven moest Rob natuurlijk wel even zijn trainingsbroek aandoen. Al zat deze wat strakker dan normaal, hoe kan dat toch? Ohh, het is de broek van Michèle, dat verklaart een hoop!

Daarna kwamen de dames in actie, en ook zij konden op 2 banen spelen. Michèle begon zeer sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 21-3!!! De tweede set deed ze wat rustiger aan en pakte ze met 21-18. Chantal had een wat lastigere tegenstander. Ze begon wat twijfelend, maar gedurende de eerste set liep Chantal in op de tegenstander en won de eerste set zelfs met 21-19. De tweede set was het verweer gebroken aan de overkant en kon Chantal het uitspelen.

Tussenstand: 2-4.

Het laatste onderdeel van de avond, de mixen. Michèle en Jos speelden het gemengddubbel 1 en deden dit zeer goed. Dat moest ook wel, want Jos had nog wat goed te maken van de andere 2 partijen. De eerste set werd netjes gewonnen. De tweede set stonden Michèle en Jos 4 punten voor, maar die werden in 1 servicebeurt weer allemaal ingeleverd. Dat betekende dat de spanning gelijk weer terug was in de wedstrijd, maar Michèle en Jos lieten zich niet kennen en na een paar mooie punten was de winst voor Almere. Toen waren Chantal en Rob aan de beurt voor het gemenddubbel 2. De eerste set werd prima gespeeld door de Almeerders en daarom ook gewonnen. De tweede set begon met een wat lullige opmerking over de service van Chantal, waardoor die even de weg kwijt was. Maar de weg werd weer gevonden en ook de tweede set werd gewonnen. Dit betekende de 2-6 uitslag!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Suus M op 14-09-2009 om 13:26 uur

    Gefeliciteerd!!!! Trots op jullie :D

Reageer op dit bericht (“Almere 7 naar winst in gymzaal ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)