Badminton Vereniging Almere

J1 snackt en wint opnieuw

Het was weer zover, de tweede zondag van de competitie. We moesten aantreden tegen de J1 van het bekende Gaasperdam. Dit deden we helaas niet op volle sterkte, want Tristan bleef in Almere achter met een griepje.

Terwijl de meegereisde vaders zich in de kantine van een overheerlijk kopje koffie voorzagen, sloegen wij met z’n vieren een shuttletje totdat het wedstrijdformulier was ingevuld. Toen dit was gebeurd konden we na enige vertraging gaan beginnen aan de eerste partij. Zoals gewoonlijk de herendubbel.

Opnieuw betraden Tino en Jesper samen het strijdtoneel om het eerste punt binnen te halen. Na een traag begin, laten we het erop houden dat het nogal vroeg was (10uur), speelden de heren een degelijke partij. Nadat de heren waren wakkergeschud door het publiek. De eerste set werd met 21-17 binnengesleept en de tweede set met een mooie 21-13. Net als vorige week zorgden beide heren voor het eerste punt.

Ook de dames, Kelly en Laura speelden op hun gemak. Na een sportieve eerste set, met als uitslag 21-15 volgde een snelle tweede set die met 21-12 werd gewonnen. 2 tegen 0.

Tino speelde als eerste een single. De eerste set verliep stroef, Tino had toch nog last van zijn verkoudheid, maar wist wel te winnen met 21-19. De tweede set liet Tino zijn tegenstander meer bewegen waardoor hij gas terug kon nemen. 21-14 was het resultaat van een leuke tweede set. Zo stond het alweer 3-0.

Laura liet met 21-7 en 21-11 haar tegenstandster kansloos. Nadat Jesper ook zijn enkel gewonnen had met 21-9 en 21-19, stond het alweer 5-0. Opnieuw was winst al zeker. Kelly kon zonder al te veel moeite het 6de punt pakken, door met 21-11, 21-11 te winnen van haar opponent.

Tenslotte moesten de dames en heren nog aantonen ook samen te kunnen spelen. Laura deed dit met Jesper: 21-18 en 21-15. Ook Kelly en Tino lieten zien samen te kunnen presteren: 21-8 en 21-8.

Na de nodige snacks te hebben genuttigd keerden we weer huiswaarts om thuis een lekkere warme douche te nemen.

Na de degelijke 8-0 zege op Gaasperdam, staan we bovenaan in de lijst. Deze positie gaan we met alle plezier proberen te verdedigen in onze volgende thuiswedstrijd tegen Huizen J1.

Tot volgende week,
team J1

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Paula Wijnands op 30-09-2009 om 13:14 uur

    Ga zo door team J1 zowel met het behalen van de wekelijkse overwinning alsmede het schrijven van deze leuke teksten! :)

  2. Henk Staats op 30-09-2009 om 16:03 uur

    Een leuk verslag. In feite een voorbeeldverslag.

Reageer op dit bericht (“J1 snackt en wint opnieuw ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)