Badminton Vereniging Almere

Pupillen van de (vorige) week: Djilano en Yshedeau Smit

Zaterdag 26 september om 18.45 uur speelde Dekker Almere, team 1, tegen BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek. In deze openingskraker van het nieuwe seizoen voor het eerste waren de spelers onder andere verzekerd van de steun van de pupillen van de week, Yshedeau en Djilano Smit. Aangezien de webnerd van de club deze tekst ietwat te laat behandelt, stelt het olijke duo zich alsnog voor.

Omdat Djilano en Yshédeau samen pupil van de week zijn, hebben ze het voorstellen maar even overgelaten aan hun ouders. Nou dan beginnen we maar met de geijkte openingszin.

Djilano en Yshédeau

Dit zijn Yshédeau 12 jaar en Djilano 14 jaar. In alles wat Djilano en Yshédeau doen staat het woord samen zeer centraal. Deze week zijn ze samen de pupillen van de week, samen zijn nu ongeveer een jaar lid en spelen samen in kleur geel waar ze samen erg veel plezier beleven.

Tevens trainen ze in de groep top junioren-A, waar ze erg hun best proberen te doen en hopen daar veel te leren

Die 2 kunnen echt niet zonder elkaar, zo gingen ze al samen naar dezelfde basisschool, en nu gaan ze ook weer samen naar dezelfde middelbare school, ze zitten op het Baken Stad college. Samen uit en samen thuis lijkt hun motto, als je de 1 zoekt vind je de ander meestal vlakbij.

Tot begin 2009 zaten ze samen op judo in dezelfde groep. Ze hebben de judo sport beoefend tot bandkleur; oranje, en zaten samen in de wedstrijdgroep waar ze de nodige prijzen hebben gewonnen. Aan het judoën hebben ze ook veel plezier gehad, want wat ze ook doen, ze gaan er altijd voor.

Ze zaten niet alleen samen op judo, maar gingen ook samen 5 jaar naar gitaarles. Hun doel was spelen op een elektrische gitaar, maar ja deze beide bezigheden hebben ze samen opgegeven omdat Badminton veel van hun vrije opslokt en ze beide badminton het leukst vinden.

Ruim een jaar geleden hebben ze kennis gemaakt met badminton door een uitwisselingsprogramma dat van school uitging. En aan deze sport zijn ze verslaafd geraakt. Ook al gaat het niet altijd naar behoren, ze proberen er toch wat van te maken.
Ze hebben samen op de clubcompetitie de 1e en 2e plaats behaald in hun kleuren en hun leeftijdsgroep jongens, dat werd een leuke finale de 1 wilde niet verliezen van de ander dus werd er op de scherpst van de snede gespeeld en gaven ze niet aan elkaar toe.

Nu willen ze graag net zo goed worden als de spelers van het EERSTE team en ze zullen dan ook hun uiterste best doen om dat te bereiken. Ze vinden het een hele eer dat ze samen met het EERSTE team mogen oefenen op de pupillendag en hopen dat deze wedstrijd door Almere met grote cijfers wordt gewonnen. Zelf spelen ze dit seizoen voor het eerst ook mee in de competitie in het J7-team. De start was afgelopen weekend nog niet zo goed, maar de mentaliteit was super van allemaal.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 28-09-2009 om 17:59 uur

  Sorry voor de late publicatie! :)

 2. Henk Staats op 28-09-2009 om 18:09 uur

  Ik wens de twee stekelbaarzen heel veel succes in hun badmintoncarriere.

 3. Tom op 02-10-2009 om 11:01 uur

  Wat een mooie foto van de stekelbaarzen met de referee.

 4. Krijn op 02-10-2009 om 11:11 uur

  Ja, wie heeft die genomen? :)

 5. Tamara. op 24-12-2009 om 23:01 uur

  Die rechter is super . :*
  loveyou :o:

Reageer op dit bericht (“Pupillen van de (vorige) week: Djilano en Yshedeau Smit ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)