Badminton Vereniging Almere

Dutch Open 2009 en de clinic

In de afgelopen week vond alweer de 75e Dutch Open plaats. Veel Nederlandse en Almeerse badmintontoppers gaven acte de présence en vaak ook nog met een mooi resultaat. Denk maar aan de finales van Yao Yie, echtgenoot Eric Pang en Judith Meulendijks. Ook de kwartfinale van onze eigen Patty Stolzenbach mocht er zijn.

De BV Almere was op veel fronten goed vertegenwoordigd, van vrijwillige chauffeurs tot lijnrechters en een groot aantal toeschouwers. Onder deze toeschouwers was op zaterdag ook een grote groep jeugdspelers die ook nog eens ingeschreven hadden voor een clinic, te geven door een Nederlandse topspeler. Zelfs de eigen BVA hal droeg een steentje bij door als trainingshal te fungeren in het weekeinde voor de Engelse selectie. Een mooie bonus voor onze beginnende jeugdspelers die hun ogen uitkeken met al het Engelse geweld naast zich.

Vermeldenswaardig is dat de BVA onze jeugdspelers tegemoet is gekomen in de kosten voor deze clinic. Hierdoor er voor slechts 5 euro per speler genoten kon worden van een bijzondere zaterdagtraining en de nodige topwedstrijden. Bijgestaan door een viertal begeleiders annex chauffeurs was eigenlijk het enige nadeel aan deze dag dat de clinic niet kon worden georganiseerd in de Topsporthal, maar dat uitgeweken moest worden naar Sporthal Stedenwijk.

Bijzonder spijtig ook omdat hierdoor de partij van Judith Meulendijks tegen de Duitse Carola Bott niet kon worden bekeken. Met name voor de begeleiders dan, want tijdens de clinic werden onze spelers vermaakt door Saber Afif en onze eigen Josephine Wentholtz. Met name Laura en Kelly waren onder de indruk van de kwaliteiten van Saber. Andersom gold dat ook voor onze complete groep, want het bleek dat de BVA met afstand met de sterkste spelers was komen aanzetten. Overigens was de organisatie in de Stedenwijkhal in de betrouwbare handen van wederom twee BVA'ers, Kasper en Joost.

Zowel voor als na de clinic werd er genoten van topbadminton, waarbij de herendubbels en de partij van Eric Pang het meest gewaardeerd werden. Met name Jesper en Thomas wisten ook wel raad met de smakelijke hapjes op de Pasar Malam. Al met al een geslaagde dag. Zeker weten dat we ook volgend jaar weer met een grote groep aanwezig zullen zijn.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Laura op 24-10-2009 om 22:16 uur

    Haha! Een leuk verslag!! En het was echt super leuk! Volgend jaar zeker weer =D

Reageer op dit bericht (“Dutch Open 2009 en de clinic ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)