Badminton Vereniging Almere

YONEX DUTCH OPEN 2009

Een groot deel van de internationale badmintonwereld is de komende week te bewonderen in het Almeerse Topsportcentrum. Toppers uit meer dan 25 landen geven acte de présence tijdens de Yonex Dutch Open 2009. Ook diverse Nederlandse kanshebbers zijn van de partij. Onder hen de winnares van 2008, Yao Jie, Judith Meulendijks, Eric Pang, Dicky Palyama en diverse mannen- en vrouwendubbels.

Sinds 1932…
De Dutch Open is een van de oudste toernooien van de wereld. Het werd voor de eerst keer in 1932 gehouden. Vooral bij de vrouwen hebben de Nederlanders vaak goed gepresteerd. Yao Jie verdedigt haar vorig jaar veroverde titel. Zij behoort tot de wereldtop. Vorig jaar versloeg ze de nummers één en twee van de Olympische Spelen in Beijing.

Plaatsingen

Mannenenkelspel 1. Wong Choon Hann (Mal), 2. Chetan Anand (India), 3. Dicky Palyama, 4. Arvind Bhat (India), 5. Rajiv Ouseph (Eng), 6. Eric Pang, 7. Eric Zwiebler (Dui), 8. Parupalli Kashyap (India), 9. Carl Baxter (Eng), 10. Ville Lang (Fin), 11. Anup Sridhar (India), 12. Peter Mikkelsen (Den), 13. Anand Pawar (India), 14. Peter Koukal (Tsj), 15. Dmytro Zavadsky (Oek), 16. Raul Must (Est).

Vrouwenenkelspel 1. Petya Nedelcheva (Bul), 2. Judith Meulendijks, 3. Larisa Griga (Oek), 4. Yao Jie, 5. Aditi Mutatkar (India), 6. Linda Zechiri (Bul), 7. Rachel van Cutsen, 8. Nicole Grether (Dui).

Mannendubbelspel 1. Rupesh Kumar/Sanave Thomas (India), 3. Robert Blair/Chris Adcock (Eng), 4. Ingo Kindervater/Michael Fuchs (Dui), 5. Vitalij Durkin/Alexander Nikolaenko (Rus), 6. Kristof Hopp/Johannes Schöttler (Dui), 7. Jürgen Koch/Peter Zauner (Oos), 8. Rasmus Bonde/Simon Mollyhus (Den).

Vrouwendubbelspel 1. Nina Vislova/Valeri Sorokina (Rus), 2. Charmine Reid (Can)/Nicole Grether (Dui), 3. Line Damkjaer-Kruse/Mie Schjoett-Kristensen (Den), 4. Birgit Overzier/Sandra Marinello (Dui).

Mixeddubbelspel 1. Nina Vislova/Vitalij Durkin (Rus), 2. Elena Prus/Valeriy Atrashchenkov (Oek), 3. Gabrielle White/Chris Adcock (Eng), 4. Paulien van Dooremalen/Ruud Bosch, 5. Diana Dimova/Stilian Makarski (Bul), 6. Valeri Sorokina/Alexander Nikolaenko (Rus), 7. Nathalie Descamps/Wouter Claes (Bel), 8. Samantha Barning/Dave Khodabux.

Pasar Malam Bali

Rondom de Dutch Open is er heel wat vermaak. Er zijn jeugdevenementen, er kan badminton worden gespeeld en een absolute trekker is de Pasar Malam Bali. Deze ‘Aziatische markt’ is altijd zeer in trek bij de bezoekers. Badmintonfans hebben gratis toegang tot de Pasar Malam Bali.

Informatie

Het toernooi wordt van 13 tot en met 18 oktober 2009 gehouden in het Topsportcentrum, Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere. Meer info: tel. 06-53428064, http://www.dutchopen.nl

Reageer op dit bericht (“YONEX DUTCH OPEN 2009 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)