Badminton Vereniging Almere

Almeerse gouddelvers in Aalsmeer

Het in groten getale opgekomen Almeerse publiek kwam oren en ogen tekort: op de tweede dag van het RJK/RSK Noord Holland speelden junioren en senioren uit Almere op meerdere banen tegelijk hun finalepartijen in de verschillende onderdelen. Het was een lawaai van jewelste waarbij iedereen iedereen aanmoedigde en naar de overwinning probeerde te schreeuwen en aangezien de fans van de andere verenigingen hetzelfde deden, was de sfeer op deze finaledag werkelijk prachtig en bijzonder te noemen!

De BV Almere was zoals u eerder hebt kunnen lezen vertegenwoordigd door 53 leden. Maar liefst 5 Almeerders konden vandaag een onvervalste hatrick op hun naam zetten omdat zij in drie finales mochten opdraven! In Groep 1 werd Josephine Wentholt eerste in alle onderdelen. in de single won zij gedecideerd de titel door Linda Chen in twee games te verslaan. De dubbel werd ook een prooi tezamen met Iris Tabeling van Van Zijderveld. Tot slot werd zij samen met Dennis Steenland 1e in de mix. Helaas werd de laatste overwinning hen wel in de schoot geworpen door een walk-over.
In groep 7 was Rick Blok de gouddelver! In deze groep bedoeld voor senioren competitiespelers vanaf 1e klasse district, won Rick zowel de single (winst op Mr. Driesetter himself, Krijn Hoetmer), de dubbel (met Jeroen Tiebout in een Almeerse pas-de-quatre tegen Stephan Melein en Johan Bakker) als wel de mix met Shanice van Stenus door een zwaarbevochten drie-setter op hun Amstelveense tegenstanders. Tot slot hadden wij daar onze boomlange 14-jarige Jayme van Elten,die met drie eerste plaatsen aan de haal ging in de jeugd U15. In de mannensingle won Jayme van Steef van Wooning van Duinwijck. Zeker geen gemakkelijke tegenstander en daarvan mogen de gamestanden van 21-14 en 21-19 getuigen. Vervolgens werd met clubgenoot Alex Vlaar in de HD15 gewonnen van clubgenoot Ruben Wijnands die samen speelde met Roy Mulder van HBV. Ook dit was zeker geen gemakkelijke winst want met 21-18 en 21-16 wisten Ruben en Roy het de als eerste geplaatsten nog zeer moeilijk te maken. Vervolgens werd na goed en geconcentreerd spel de mix gewonnen met Amy van Stenus aan zijn zijde. Tegenstanders waren Alex Vlaar en Dorien Lups van Van Zijderveld. Ook voor Jayme dus drie keer goud!

Haar naam hadden we al genoemd: Shanice van Stenus speelde ook drie finales. De VE in groep 7 werd gewonnen van onze favoriete Almeerse tandarts, Conny Cashoek. De dubbel speelde Shanice met Michele Veerman in Groep 4 (3e, 4e divisie en Hoofdklasse) en de jonge dames deden dat zeker niet onverdienstelijk: in een spannende, drie games durende strijd werd nipt verloren van twee ervaren 3e-divisie speelsters! De mix in categorie 7 werd zoals gezegd een prooi tezamen met Badminton School Almere trainingsmaatje Rick Blok. Ondertussen was Shanice’s nichtje, Lisa van 11 ook bezig aan haar finalewedstrijden.

Lisa van Stenus bereikte toch wel geheel onverwacht als ongeplaatste speelster de finale van het VE U13 en daar won zij vervolgens overtuigend van de als derde geplaatste Daphne Linders van de Flinters (22-20, 21-9). Samen met Feng Groothuijse werd daarna in de dubbel ook nog de overwinning behaald en toen was de koek op voor Lisa want in de mix verloor zij met Daantje Kusters in twee games van Jasper Koppen en Isaura Kerkhof uit Amstelveen

Verder waren er nog vele andere Almeerse deelnemers die hun harde werken beloond zagen met mooie partijen en (halve) finaleplaatsen. U begrijpt dat het een ondoenlijke zaak is om iedereen met naam en toenaam te vermelden maar hoe het ook zij: met 53 Almeerders was de BV Almere tesamen met van Zijderveld hofleverancier aan de 2009 editie van de RSK/RKJ Noord Holland. Voor de liefhebbers nog even wat statistieken:

Almeerse deelnemers: 53 waarvan 25 aan het RJK en 28 aan het RSK
Aantal 1e plaatsen: 15
Aantal 2e plaatsen: 10
Aantal 3/4e plaatsen: 17

Uw razende reporter ging in de catacomben van de Bloemhofhal op zoek naar enkele Almeerse coaches, trof daar ook nog wat andere mensen aan en tekende uit hun mond de volgende uitspraken op:

Rick Prins: “…..we hebben dit weekend weer kunnen genieten van veel prima partijen van alle Almeerders. Ik heb vele wedstrijden gezien die met de nodige portie inzet en de juiste instelling werden gespeeld. Als ik bijvoorbeeld een Rick Blok of een Shanice van Stenus neem: net bekomen van een zware finalewedstrijd moeten ze al weer vol aan de bak in een volgende finale zonder dat hen de gelegenheid wordt geboden om even op adem te komen. Als zij zo’n wedstrijd dan vervolgens ook nog weten te winnen in een slopende drie-setter dan getuigt dat wat mij betreft van grote klasse….”

Rick Prins

Emmy Vlaar: “…. Ik ben zeer tevreden over wat ik vandaag gezien heb. Gisteren moest ik helaas missen omdat er ook nog trainingen op de club werden gegeven maar vandaag was ik er gelukkig wel. Aan de ene kant is het natuurlijk fantastisch dat wij vandaag zoveel wedstrijden en finales met Almeerse inbreng hebben kunnen zien; aan de andere kant betekende dat dat het voor mij en de andere coaches ondoenlijk was om iedereen de aandacht te geven die ze verdienden. Het was wat dat betreft echt ren- en vliegwerk tussen de twee hallen met in totaal 19 banen ook al waren we er met zijn vieren!
Ik ben dus zeer tevreden maar zag ook dat er hier en daar toch nog wel wat werk te verrichten is voor onze trainers: met name het voetenwerk en de racketvaardigheid kan wat mij betreft nog wat meer aandacht behoeven tijdens de trainingen…..”

Dorien Drees: “….. het is voor het eerst dat ik als Almeerse trainer/coach aanwezig ben geweest op zo’n groots badmintonevenement maar ik vond het helemaal top! Ik ben al een tijdje bezig met mijn SL2 opleiding en zo’n weekendje coachen is natuurlijk de ideale manier om hier nog meer inhoud aan te geven. Dit weekend heb ik mij vooral gericht op de jeugd en ik wist natuurlijk wel dat wij binnen de vereniging heel wat talentjes hebben rondlopen maar voor het eerst heb ik kunnen meemaken hoe zij zich houden in een ‘echte’ wedstrijdsituatie met alle spanning die dat met zich mee brengt. Van de dappere kleintjes Piotr en Robin in de U11, Judith in de U13 tot Jesper en Tino in de U17 om maar een paar namen te noemen, ik vond het echt te gek hoe zij hun partijtjes stonden te spelen…..”

Max Sibbald: “….. op basis van het aantal plaatsingen kon je bij voorbaat veel Almeerders in de finales verwachten maar je moet het toch nog maar even doen! Als dat dan in de meeste gevallen lukt en je ziet dat iedereen echt open staat voor je technische en tactische aanwijzingen en deze ook daadwerkelijk proberen op te volgen dan heb je echt eer van je werk en daarom blijf ik het fantastisch leuk vinden om dit te doen…..”

Henk Staats: “…… Dagen als vandaag zijn uniek! En dan gaat het mij echt niet alleen om het aantal podiumplaatsen want ik ben trots op al onze spelers en speelsters van jong tot oud! Op de tribunes hebben Lida en ik echt onze ogen uitgekeken! Wat een beleving en sfeer in de hal en wat een hoop mooie en spannende wedstrijden en een dikke pluim voor iedereen: schrijf dat maar op…..”

Eén van de ouders: “……Trainer/coaches bedankt! Rick Prins, Emmy Vlaar, Max Sibbald en Dorien Drees hebben dit weekend hun handen vol gehad aan het coachen, oppeppen, troosten en complimenteren van de grote groep Almeerse spelers die in Aalsmeer actief waren. Een groot compliment voor dit trainersgilde want het resultaat mag er zijn! Van zaterdagmorgen 9.00 uur tot 's avonds laat en ook de gehele zondag zijn zij dit weekend actief geweest. Zelfs tijdens hun schaarse koffiepauzes werden zij aangeklampt door (wanhopige) ouders en spelers. De goede adviezen tijdens de wedstrijden hielpen spelers vaak door een moeilijke spelfase heen. Nogmaals bedankt voor jullie tomeloze inzet, jullie maakten het Almeerse verschil!!....”

Onder 13 jaar

GD 2e Lisa van Stenus – Daan Kusters
MD 2e Daan Kusters – Raul Verhallen (Duinwijck)
VE 1e Lisa van Stenus
VE 3/4e Feng Groothuijsen
VD 1e Lisa van Stenus – Feng Groothuijsen
VD 3/4e Judith van Cruchten – Ilse Broekhuizen (Duinwijck)

Onder 15 jaar

GD 1e Amy van Stenus – Jayme van Elten
GD 2e Alex Vlaar – Dorien Lups (van Zijderveld)
GD 3/4e Ruben Wijnands – Natalya van der Laan (van Zijderveld)
ME 1e Jayme van Elten
ME 3/4e Alex Vlaar
MD 1e Alex Vlaar – Jayme van Elten
MD 2e Ruben Wijnands – Roy Mulder (HBV)
MD 3/4e Koen Odijk – Quint Top
VD 3/4e Amy van Stenus

Onder 17 jaar

VE 1e Manon Sibbald

Onder 19 jaar

GD 3e Kelly Buysman – Jesper Kunkels

Groep 1 Senioren

ME 2e Tim Vaessen
ME 3/4e Dennis Steenland
MD 1e Dennis Steenland – Erik Meijs (Duinwijck)
VE 1e Josephine Wentholt
VE 3/4e Rinske Deriga
VD 1e Josephine Wentholt – Iris Tabeling (Van Zijderveld)
GD 1e Josephine Wentholt – Dennis Steenland

Groep 4 Senioren

ME 1e Joost Berkelmans
ME 3/4e Thijs Maassen
MD 2e Joost Berkelmans – Thijs Maassen
VE 2e Sanne Berkelmans
VE 3/4e Michele Veerman
VD 2e Michele Veerman – Shanice van Stenus
GD 3/4e Michele Veerman – Rogier Folmer (Flinters)

Groep 7 Senioren

ME 1e Rick Blok
ME 2e Krijn Hoetmer
ME 3/4e Jeroen Tiebout
MD 1e Rick Blok – Jeroen Tiebout
MD 2e Stephan Melein – Johan Bakker
MD 3/4e Krijn Hoetmer – Arjan Rodenburg
VE 1e Shanice van Stenus
VE 2e Conny Cashoek
VE 3/4e Melissa Hondeman
VD 3/4e Conny Cashoek – Marit Brink
GD 1e Shanice van Stenus – Rick Blok
GD 3/4e Conny Cashoek – Stephan Melein

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 15-11-2009 om 23:35 uur

  Hier is historie geschreven. Ik ben nog niet zo lang voorzitter, maar dit is ongekend!
  Spelers gefeliciteerd, maar ook zeker de trainers en de Sporttechnische Commissie.

 2. Henk Mostert op 17-11-2009 om 00:19 uur

  Alleen maar toppers. TOPPIE!!!!!, want alle andere lofuitingen zijn al gezegd en gedaan en wat moet ik daar dan nog aan toevoegen. Zelfs onze voorzitter is er stil van. Hoe is dat mogelijk

 3. Otto op 17-11-2009 om 08:38 uur

  Nog even voor de volledigheid en voor de statistiekliefhebbers onder ons: het aantal Almeerse deelnemers was geen 53 maar 55! Ik heb er twee compleet over het hoofd gezien :7

 4. Krijn op 21-11-2009 om 21:30 uur

  De foto's staan op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2009-2010/regionale-kampioenschappen-aalsmeer

Reageer op dit bericht (“Almeerse gouddelvers in Aalsmeer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)