Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere niet bij de les

Dekker Almere heeft zaterdagavond 7 november 2009 in de uitwedstrijd tegen The Flying Shuttle hevige tegenstand ondervonden van de Barendrechters en aangezien de Almeerders niet helemaal bij de les leken, greep The Flying Shuttle haar kans om Dekker Almere volkomen verdiend drie punten af te snoepen. Duur puntenverlies derhalve voor Dekker Almere in de strijd om de oh zo belangrijke vierde plek in de Eredivisie.

In het mannendubbel hield coach Rick Prins kopman Stephan Branderhorst aan de kant en Erik Staats nam zijn plaats in. Jeroen van Moorst en Staats konden in hun mannendubbel, met name in de eerste game, geen potten breken (21-10) In de tweede game ging het aanzienlijk beter, maar de achtervolging kwam te laat op gang (21-15). Yvonne Sie en Josephine Wentholt moesten in hun vrouwendubbel tegen Daisy Bommeleijn en Jeannette van de Werff op hun tellen passen. In de eerste game werd het 15-21 voor Dekker Almere en in de tweede game was het spannend tot de laatste slag, getuige de uitslag van 19-21.

Josephine en Yvonne

Stephan Branderhorst verloor in zijn single de eerste game met 23-21 van Michiel Kruijt en naar later bleek was dat ook fnuikend. De tweede game was weliswaar voor Branderhorst met 18-21, maar in de derde game greep de boomlange Kruijt, die over een betere conditie beschikte dan Branderhorst, zijn kans (21-16).
Tim Vaessen won zijn eerste game met 13-21 van Stan de Lange, maar de oude vos De Lange stal de tweede game met 25-23. Ook hier een derde game, waarin het er aanvankelijk naar uitzag dat De Lange ook deze in de zak zou steken. Toch kwam Tim terug en won uiteindelijk met 16-21.

Isabelle de Lange zal haar singlepartij tegen Patty Stolzenbach niet snel vergeten. Stolzenbach won de eerste game met 10-21, maar de Almerespeelster hield in de tweede game De Lange zelfs op nul punten!
Josephine Wentholt had in haar single een lastige tegenstandster in Daisy Bommeleijn. Maar Josephine won toch de eerste game met 16-21. Ook in de tweede game was Wentholt sterker dan Bommeleijn en met 14-21 winst kwam de tussenstand in de wedstrijd op 2-4 voor Dekker Almere.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach zouden het in hun mix tegen Sabar Lapré en Isabelle de Lange nog bijzonder moeilijk krijgen. Dat bleek ook wel uit de stand van de eerste game; 21-14 voor het Barendrechtse duo. In de tweede game zette Stolzenbach en Van Moorst de zaak recht met 10-21. Het Almereduo pakte ook in de derde game met 12-21 de winst.
Aan de ongeslagen status van het gemengd dubbel van Yvonne Sie en Erik Staats (Ajacied) kwam, nog wel onder de rook van Rotterdam, een eind. Michiel Kruijt en Jeannette van de Werff wonnen met tweemaal 21-18 de mix en daarmede werd de eindstand bepaald op 3-5 in het voordeel van Dekker Almere.

Drie belangrijke punten voor The Flying Shuttle in een wedstrijd waarin Dekker Almere het niveau van de laatste twee wedstrijden niet haalde. Maar dat waren ook thuiswedstrijden en dat is wellicht een niet onbelangrijk gegeven.

De leidsmannen van deze wedstrijd, referee Gary Hetharia en de scheidsen Nico Nieuwkerk en André de Wit, waren onopvallend aanwezig en deden het dus prima.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 08-11-2009 om 12:28 uur

    Zo'n avond is er eigenlijk een van de witte pilletjes voor onder de tong.

  2. Henk Staats op 08-11-2009 om 12:39 uur

    Zeg dat wel.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere niet bij de les ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)