Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere ten onder tegen koploper Velo

Gezellig druk en leuke partijen waren de ingrediënten voor een leuke avond badminton. Dekker Almere trad aan tegen Van Zundert Velo. De huidige koploper van de eredivisie is afkomstig uit Wateringen, nabij Den Haag. Van Zundert Velo was sterk vertegenwoordigd met onder andere de negenvoudig Nederlands kampioen herenenkel, en wereldtopper Dicky Palyama. Dekker Almere heeft er alles aan gedaan om er in enkele partijen met de winst vandoor te gaan.

Josephine en Yvonne

In de herendubbel speelden Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst tegen het in 2007 gouden koppel op het NK, Rikkert Suijkerland en Dennis van Daalen de Jel. Met 18-21 en 15-21 gingen Jeroen en Stephan ten onder.
Yvonne Sie en Josephine Wentholt wisten geen punt te pakken tegen Ginny Severien en Maartje Verheul. Het begin van de eerste set ging gelijk op, maar na de break ging het hard. 13-21. In de tweede set wisten ze er nog een strijd van te maken. Ze hielden lang stand, maar moesten met 18-21 het hoofd buigen.

Hierop volgend mocht Patty Stolzenbach de arena betreden om Dekker Almere van de nul te helpen. Ze speelde tegen Lisa Malaihollo een sterke partij en wist de eerste set met 21-16 binnen te slepen. De tweede set verliep goed en ze hield haar tegenstandster op 12 punten. Met deze overwinning haalde ze het eerste punt voor Dekker Almere binnen.

Aan Stephan Branderhorst de zware taak om Dicky Palyama te kloppen. Stephan speelde brutaal en ging volledig voor de winst. In de eerste set deed Dicky het rustig aan en Stephan had met een voorsprong van 17-11 zeer goede kaarten. Op dat moment ging er bij Dicky Palyama een knopje om en speelde Stephan van de baan. Stephan verloor met 18-21. In de tweede set had Stephan het moeilijk, maar ondanks een 12-21 nederlaag in de tweede set kon Stephan met een goed gevoel de baan verlaten.

Tim

Tim Vaessen had een zware partij tegen Dennis van Daalen de Jel. De eerste set wist hij nog wel met 21-19 naar zich toe te trekken. Maar de tweede en derde set gingen met betrekkelijk ruime cijfers naar Dennis van Daalen de Jel. (12-21 en 13-21) Na deze partij stond Dekker Almere al achter met 4-1.
De laatste enkelpartij van deze avond werd gespeeld door Josephine Wentholt. Josephine had een zware dobber aan Ginny Severien. Ze wist niet meer dan 12 punten te behalen in beide sets.

De scheidsrechters van vanavond Desirée van Zaalen en Freek Cox hielden het tempo er lekker in, zodat we gelijk met de gemengd dubbels doorgingen.
In de gemengd dubbels viel er misschien nog een punt te halen voor Dekker Almere. Patty Stolzenbach en Jeroen van Moorst behaalden maar liefst 22 punten in de eerste set. Maar, dit bleek helaas niet genoeg voor een set winst. De eerste set ging naar Lisa Malaihollo en Rikkert Suijkerland. Jeroen moest nog een sprintje inzetten naar zijn tas om een derde reserve racket te halen, omdat er al twee rackets waren gesneuveld. Naast de sneuvelende rackets, sneuvelden Patty en Jeroen ook in de tweede set, 14-21.

Erik en Yvonne

In de laatste partij van deze avond probeerden Yvonne Sie en Erik Staats nog een puntje te behalen tegen Maartje Verheul en Dicky Palyama. Maar Yvonne en Erik waren niet bestand tegen dit goede koppel. 16-21 en 14-21 waren de eindstanden van de eerste en de tweede set. Helaas voor de zevende maal in het voordeel van Van Zundert Velo.

Met het ene puntje dat Dekker Almere zaterdagavond heeft veroverd komt het op 31 punten uit 8 wedstrijden. Nu nog één puntje achter op Duijnwijck dat zondag zal spelen. Dekker Almere heeft nog altijd kans op de belangrijke vierde plaats.

De wedstrijd stond onder leiding van referee Jos Esveld.

Team 1

Dekker Almere wacht in het weekend van 12 en 13 december 2009 een zogeheten dubbelweekend. Op zaterdag 12 december speelt Dekker Almere thuis tegen The Flying Shuttle uit Barendrecht. Op zondag 13 december 2009 speelt Dekker Almere een uitwedstrijd tegen het Waddinxveense Invictus.

En zoals zaterdagavond bekend is geworden kunnen we nog zeker drie jaar genieten van Dekker Almere. Installatie bedrijf C. Dekker blijft namelijk nog zeker drie jaar sponsor van Almere. Onze voorzitter is hier zeer content over.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 29-11-2009 om 11:15 uur

    Jesper, mijn complimenten voor je verslag! Dat mag je echt meer doen.

  2. ernst op 29-11-2009 om 12:08 uur

    Wat worden wij weer verwend met dit soort verslagen. Helemaal top Jesper!!!

  3. Paula Wijnands op 29-11-2009 om 12:31 uur

    Onze eigen BVA sportverslaggever Jesper Kunkels is weer op dreef!!! Ik kijk al uit naar het verslag van de J1.

  4. Henk Mostert op 29-11-2009 om 13:10 uur

    Is Jesper een pseudoniem voor Henk Staats .Sjonge wat een klasse verslag

  5. Ed op 30-11-2009 om 10:28 uur

    Als supporter van Velo kan ik melden dat ik het thuispubliek erg mat vond. Dat is jammer want Almere is een grote club met een hoop potentie. Wellicht dat een supportersclub met een aantal fanatieke leden (Zoals vroeger bij DKC!) de boel een beetje kunnen opjutten en voor extra punten kunnen zorgen...

  6. Henk Staats op 30-11-2009 om 17:28 uur

    Ik heb laatst nog in een notitie verwezen naar het 'sfeervolle kabaal' dat DKC produceerde toen DKC nog eredivisie speelde. Daar was DKC echt kampioen in!
    We gooien het hier in de groep, zullen we maar zeggen, en wie weet wordt het opgepikt. In ieder geval bedankt.

  7. Marjo Lohuis op 30-11-2009 om 23:51 uur

    Nou Jesper dat verslag ziet er echt top uit mijn complimenten :)

  8. E. Lohuis op 01-12-2009 om 11:20 uur

    Hoi, Jesper. Toch leuk als je zulke reacties ontvangt Ga zo door. Ik heb al een pseudoniem bedacht. Wat
    denk je van JeKu, of JeQ, goed voor je eq.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere ten onder tegen koploper Velo ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)