Badminton Vereniging Almere

Van der Hoeden|Mulder Almere bouwt de spanning op

In team Van der Hoeden|Mulder 9 zitten heeft zo zijn voor – en nadelen. Zo’n nadeel is dat het nu aan mij de beurt is om een stukje te schrijven over onze belevenissen. Iedereen wacht altijd met smart op deze verslagen, dus ik waag me er niet eens om de vorige verslagen te overtreffen. Eigenlijk was ik vorige week al de Sjaak, maar ook ik had het druk. Na een fikse uitbrander van mijn geliefde teamgenoot Krijn ga ik toch maar snel een verslag schrijven.

Dit bestand bestaat niet

Eerst een korte terugblik op speelweek 5 waar we een thuiswedstrijd speelde tegen Zeemacht 2:

Aangekomen in de hal bleek dat er een groot publiek was...niet voor ons natuurlijk, maar voor team 1. Onder het genot van een muziekje bleven we wachten op de tegenstanders. Maar daar bleef het ook bij: wachten. We hebben een uur moeten wachten op de tegenstanders, vanwege files bij de brug. Nou, dan konden we rond kwart over 8 ook eindelijk beginnen. Onze vaste teamgenoot Michael Willig was niet aanwezig, omdat hij zonnodig van bier ging genieten op een rondreisje.

In tegenstelling tot de vrouwen die niet erg goed waren, bleken de heren van hoger niveau. Iedereen speelde aardig makkelijk zijn wedstrijdje weg, hoewel de herendubbel toch werd verloren met twee keer 19-21. En natuurlijk zou mister 3-setter zijn naam geen eer aandoen als hij geen 3 setter zou spelen in zijn herenenkel. Hoewel Krijn het niet makkelijk opgaf, bleek de 2e heer van Zeemacht toch net de sterk te zijn en werd het uiteindelijk 21-15, 16-21, 11-21.

Met een totaal score van 6-2 verlieten we dik na twaalven de hal met een tevreden, maar moe gevoel.

Zoals al eerder vermeld vind ik het schrijven van verslagen zo leuk, dat ik nogmaals de taak toegewezen kreeg om speelweek 6 te verwoorden.

Een grote verandering met vorige week was dat niet alleen ons team maar ook het gehele team van Hoorn 5 dit keer op tijd aanwezig was in de hal, dus de wedstrijden konden gewoon gespeeld worden om 7 uur.

De herendubbel van Rick en Michael verloopt aardig goed deze competitie, dus ook deze week verwachtten ze geen vuiltje aan de lucht. Maar uiteindelijk leken deze mannen ook niet raar te zijn met het spelletje en werd er een driesetter gespeeld. Gelukkig bleken de mannen van Van der Hoeden|Mulder 9 toch te sterk te zijn, en wonnen dan ook de eerste wedstrijd. De dames hadden over het algemeen geen probleem met hun wedstrijden, hoewel ik niet erg tevreden was met mijn eigen spel tijdens de single.

Michael daarentegen had meer moeite met de eerste heer van Hoorn, hij verloor deze dan ook in een tweesetter. Verrassend genoeg bleek dat Krijn het vandaag niet zag zitten om een driesetter te moeten spelen in zijn single, dus deze herenenkel wonnen we gelukkig wel. Maar we moeten niet te snel spreken, want hoewel Krijn’s enkel dan wel geen driesetter was, was zijn mix met Melissa dat wel. Eigenlijk had deze pot geen driesetter moeten zijn, maarjaa...je moet het publiek toch wat geven! Na allebei de mixes te hebben gewonnen begonnen we aan het favoriete deel van de heren: het nadrinken. Een gezellig tegenteam, goede muziek, eten, drinken en natuurlijk onze 7-1 overwinning…onze avond kon niet meer stuk!

Over twee weken spelen we de waarschijnlijk belangrijkste wedstrijd, tegen de mede nummer 1, Swish. Michael is dan weer aan de beurt voor een verslagje, dus tot dan! :)

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-11-2009 om 11:33 uur

    Opnieuw een mooi resultaat!

Reageer op dit bericht (“Van der Hoeden|Mulder Almere bouwt de spanning op ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)