Badminton Vereniging Almere

Inschrijven voor de Champions League

Heb je nog nooit competitie gespeeld en zit je al een paar maanden op badminton bij onze vereniging of een andere vereniging? Dan kun je meedoen aan de “Almeerse Jeugd Champions League”.

Gedurende drie zondagen in februari, maart en april 2010 organiseert de Badminton Vereniging Almere een mini-competitie speciaal voor jeugdspelers, die nog nooit competitie gespeeld hebben. Het doel is om deze kinderen kennis te laten maken met echte wedstrijden en ze enthousiast te krijgen voor de reguliere regio-competitie. De Champions Leaguewedstrijden vinden plaats onder begeleiding van trainers, jeugdbegeleiders, jeugdcommissie en ouders die willen meehelpen.

De teams bestaan in principe uit twee à drie meisjes en twee à drie jongens, maar bij gebrek aan jongens of meisjes mogen er ook meer jongens of meer meisjes opgesteld worden, dan gebruikelijk is in een team. Daar doen we niet al te ingewikkeld over. De teams worden zoveel mogelijk ingedeeld in poules naar leeftijd. Deze teams spelen een volledige officiële wedstrijd, net als in de reguliere jeugdcompetitie. Een wedstrijd bestaat uit twee mannenenkels, twee vrouwenenkels, één vrouwen- en mannendubbel en tweemaal een gemengd dubbel. Een jeugdspeler speelt dus zelf minimaal twee en soms drie wedstrijden, afhankelijk van de grootte van het team.

Er worden natuurlijk serieuze wedstrijden gespeeld, maar het speelplezier staat echter bij deze competitie voorop.

Op de eerste speeldag worden de wedstrijdregels nog even kort uitgelegd en vind er een gezamenlijke warming-up plaats. Elk team verzint de eerste speeldag ook een naam voor het team en maakt een spandoek of een teambord ter aanmoediging of mascotte. Voor de meest originele naam en spandoek/bord is er ook een prijs.

Het toernooi wordt op de volgende zondagen gespeeld van 10.00 tot circa 13.00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep, Bongertstraat 6 in de Almeerse Parkwijk.

De kosten bedragen éénmalig € 5,00 per kind voor alle zondagen.

Als je ouders willen helpen in de begeleiding van een team geef dat dan even aan. Hoe meer zielen des te groter de vreugd !

De aanmelding graag voor 08 februari 2010 naar bas.v.os@bvalmere.nl . Natuurlijk kan je mij ook even om meer informatie vragen. Ik zie jullie dan graag op 28 februari 2010.

Voor alle duidelijkheid, de inschrijving staat ook open voor teams van andere verenigingen!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Guus Wiesemann op 07-01-2010 om 15:00 uur

  Geachte Heer Bas van Os,

  BV Ouderkerk wil zich graag met 1 team inschrijven.
  Er is echter een vraag bij onze kinderen en dat is:
  Is 4 april geen pasen?
  Gaat de wedtrijden dan wel door?

  Met vriendelijke groet,

  Guus Wiesemann
  (trainer BV Ouderkerk)

Reageer op dit bericht (“Inschrijven voor de Champions League ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)