Badminton Vereniging Almere

2010 begint goed voor Forza Almere

Zondagmiddag 3 januari 2010 stond om 14.00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep de wedstrijd tegen The Flying Shuttle op hetprogramma. Toeschouwers waren er in overvloed tijdens deze wedstrijd, want vanuit de kantine, waar de Nieuwjaarsreceptie werd gehouden, kon er onder het genot van een drankje en een hapje genoten worden van de spannende wedstrijden. Een wedstrijd waarin TFS '57 uit Bergen op Zoom moest winnen om de kans te behouden om kampioen te worden van de eerste divisie afdeling 1.

Zoals gebruikelijk werd er gestart met de dubbels. Ralph Starren en Dennis Steenland speelde een stady dubbel en wonnen in twee games. Net als de vorige keer hadden Yvonne Hoogland en Iris Putters een zware kluif aan de dames uit Bergen op Zoom. Waar het punt de vorige keer helaas niet voor Almere was, was dat vandaag wel zo. In drie zware maar mooie games was het tweede wedstrijdpunt voor Forza Almere binnen.

Tim Vaessen speelde met het team mee als eerste heer en mocht het opnemen tegen Simon van Opstal. Simon vocht voor wat hij waard was maar Tim was duidelijk de sterkere en in twee games was het derde wedstrijdpunt binnen.
Monique Slaman had nog iets goed te maken van de vorige keer. Toen werd erin drie games verloren van Sara Lammers. Dit keer was Monique Slaman de sterkste, met goed spel won ze in twee games.
Dennis Steenland mocht het weer opnemen tegen Roel Janssen, Dennis won de eerste game maar het leek er even op dat de tweede game naar Roel ging.
Met de stand 18-20 nam Dennis een aantal grote risico's welke gelukkig voor Forza Almere goed uitpakte.
Yvonne Hoogland speelde tegen Monique Broeke. Op de heenweg kon Yvonne het punt helaas niet meenemen naar Almere en vandaag was dat helaas ook zo. Ze kon goed meekomen maar het was helaas net niet genoeg. In twee games werd de wedstrijd verloren en stond de tussenstand op 5-1.

Omdat Dennis tijdens de single licht geblesseerd is geraakt werd de eerste mix gespeeld door Iris en Tim. In de eerste game moesten de twee Almeerders
nog even aan elkaar wennen, deze set werd dan ook nipt aan verloren. In de tweede en derde game begon het steeds beter te lopen en werd het wedstrijdpunt binnengehaald.
De laatste wedstrijd was de mix van Ralph en Monique, na een verlies in de eerste game werd het goede samenspel weer opgepakt en na twee goede games werd de laatste partij ook in het voordeel van Forza Almere beslist.
En dat bracht de eindstand op 7-1 in het voordeel van Forza Almere.

Een mooi resultaat van Forza Almere. De spelers van Forza Almere oogstten alom bewondering van de bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie en dat was terecht. Het spel was vaak een lust voor het oog.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 04-01-2010 om 15:37 uur

  Ben ik helemaal mee eens. Trouwens waar waren de backhandsmashes deze keer? Zaterdag bij team 1 heb ik er zat gezien!!!! Die zeven punten houden wij lekker in Almere. Goed gespeeld.

 2. Henk Staats op 04-01-2010 om 15:51 uur

  Gefeliciteerd met deze fraaie overwinning!

 3. Otto op 04-01-2010 om 18:08 uur

  Goed stuk Iris en een bijzonder mooie overwinning van Forza Almere!

 4. John Bor op 04-01-2010 om 22:27 uur

  Was zeker een mooie wedstrijd om te zien en 7-1 is altijd lekker en nog lekkerder is het als Cock van Puffelen even met langs kwam met de bitterballen.

Reageer op dit bericht (“2010 begint goed voor Forza Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)