Badminton Vereniging Almere

BV Almere 11 knokt zich naar kampioenschap in de eerste regio!

Op zaterdag 23 januari 2010 heeft BV Almere 11 in een rechtstreekse confrontatie met mede en bij titelkandidaat Castricum 2 het kampioenschap opgeëist in de eerste regio klasse afdeling 3. Na een spannende en sportieve avond werd het 5-3 voor BV Almere 11.

De avond begon met de mannendubbel van Johan Bakker / Stephan Melein tegen Eric Hordijk / Peter Ineke. Zeker in het begin speelde beide koppels te gespannen. Castricum haalde deze met 21-17 binnen. De tweede game werd 21-16 voor BV Almere zodat de derde game de beslissing moest brengen. In deze game speelde het Almeerse koppel geconcentreerd en nam snel een forse voorsprong. Deze werd zonder problemen geconsolideerd en met 21-14 werd de stand 1-0 voor BV Almere.

Vooraf werd al verwacht dat de dames een zware avond zouden krijgen. In de damesdubbel moesten Esther van Puffelen / Conny Cashoek het opnemen tegen Linda Aponno / Dorine Kettenes. De beide dames van Castricum hadden dit seizoen samen geen game verloren. De Almeerse dames verzetten zich dapper maar konden aan de ongeslagen game status van Castricum geen verandering brengen, met 21-16 21-16 pakte Castricum de overwinning.

Voor de eerste mannenenkel was Eddy Odijk met het Almeerse team meegereisd. Hij mocht aantreden tegen Hein Kok die in de eerste game goed partij gaf maar de ervaring van Eddy was voldoende voor een 21-16 overwinning. In de tweede game liet Eddy duidelijk zien dat hij de betere was: 21-9.

In de eerste vrouwenenkel moest Esther het opnemen tegen de ijzersterke Linda. In de hele competitie had Linda pas één wedstrijd verloren. In de eerste game speelde Esther fantastisch. Met zeer goed en gevarieerd spel denderde Esther over Linda heen: 21-9. De tweede game werd door een paar foutjes en beter spel van Linda spannender maar zonder echt in de problemen te komen pakte Esther de overwinning met 21-19.

Pascal Vlasblom mocht het in de tweede mannenenkel opnemen tegen Eric. De eerste game speelde Pascal gedegen en pakte de game met 21-15. In de tweede game ging Eric beter spelen, vielen de shuttles van Eric net binnen en die van Pascal er net buiten. Met 21-16 moest Pascal deze game aan Eric laten. De derde game moest de beslissing brengen. Na wat coach werk van Eddy ging Pascal solide van start. Weinig forcerend bouwde hij een riante voorsprong op. Met 21-11 was de wedstrijd voor Pascal en een tussenstand van 4-1.

In de wetenschap dat één punt voldoende is voor het kampioenschap speelde Conny tegen Dorine. De service van Dorine is een ijzersterk wapen en Conny had grote moeite daar een antwoord op te vinden. Met 21-15 was de game voor Dorine. In de tweede game kwam Conny beter in haar spel en zolang Dorine niet aan service kwam was Conny de betere. Met die wetenschap won Conny met 21-15 de game. Ook nu moest een derde game de beslissing brengen. Dorine behaalde door haar bijzondere service echter snel een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf; 21-15.

Voor het eerste gemengd dubbel betraden namens Almere Eddy en Conny het speelveld. De tegenstanders waren Peter / Linda welke dit gehele seizoen nog geen gemengd dubbel hadden verloren; kortom een ijzersterk en goed ingespeeld koppel. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Peter / Linda maar het Almeerse koppel knokte zich goed terug in de game waardoor het een gelijk opgaande strijd werd. Toch werd het 21-19 voor het koppel uit Castricum. In de tweede game had Castricum bijna de hele tijd een kleine voorsprong die ze toch tot het einde toe vast hielden: 21-17. De tussenstand werd hierdoor 4-3 voor BV Almere.

De laatste wedstrijd moest dus het kampioenschap brengen. Deze zware taak lag in handen van Esther en Johan. Ze speelden tegen Dorine / Hein. In het begin moesten Esther / Johan het spelletje van het Castricumse koppel even doorkrijgen maar al snel was het antwoord daarop gevonden. Met goed en gedegen spel werd het 21-15 voor het Almeerse koppel. In de tweede game werd het goede spel voortgezet en op het moment dat Hein last kreeg van zijn knie wisten we het eigenlijk wel zeker; dit kon niet meer misgaan. De laatste punten speelden Esther / Johan wat voorzichtig waardoor Castricum nog even iets terugkwam maar met 21-17 was de wedstrijd en daarmee het kampioenschap voor BV Almere 11 een feit.

Bijna elke week heeft BV Almere 11 door een blessure bij Sylvia Franken gebruik moeten maken van invaldames. Het kampioenschap zou zonder hun inzet nooit mogelijk zijn geweest. Vanaf deze plaats wil het team alle dames die zijn ingevallen (Esther, Evelyn, Nancy, Nienke, Melissa, Shanice) ontzettend bedanken!

v.l.n.r. Esther, Johan, Pascal, Eddy, Stephan en Conny

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 24-01-2010 om 14:13 uur

  Van harte gefeliciteerd!
  En de shirtjes van Kennedy Van der Laan :) niet weggooien, want wellicht gaat Chris weer sponsoren. Ik sprak hem namelijk gisteren.

 2. Oscar Kanters op 24-01-2010 om 14:37 uur

  Gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

  Overigens zag ik bij de stand die ik kreeg na het invullen van mijn wedstrijd (Amstelveen) een 4-4 stand bij jullie wedstrijd, dus wellicht is het invullen van jullie wedstrijd verkeerd gedaan?

 3. Ex-Coach op 24-01-2010 om 15:10 uur

  Gefeliciteerd met jullie zwaarbevochten kampioenschap!

  Jullie luisteren beter naar andere coaches dan naar mij, en dat pakt goed uit :D.
  Mijn team heeft jullie helaas niet na kunnen doen. Volgend jaar proberen wij het nog een keer.

  Groeten,
  Ex-Coach met 'goede' tips

 4. Ernst op 24-01-2010 om 20:00 uur

  Van harte, ook in Wijchen wilde ik absoluut weten wat de stand was in Castricum. Stephan heeft mij gelukkig de tussenstanden doorgegeven zoda wij een drankje konden nemen op jullie kampioenschap.
  Wat een seizoen!!!!

 5. Arjan op 24-01-2010 om 21:03 uur

  Van harte gefeliciteerd!!
  Ondank alle personele problemen toch nog kampioen worden, heel goed gedaan.
  Geniet ervan :)

 6. Johan op 24-01-2010 om 21:16 uur

  Eddy, ook jij nog hartelijk dank voor het invallen en de gezelligheid afgelopen weekend.

 7. Nienke op 24-01-2010 om 22:26 uur

  Heej team 11,

  van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap en dat invallen deed ik met plezier, was erg gezellig :D.

  Liefs, Nienke

 8. Henk Mostert op 24-01-2010 om 22:33 uur

  Wederom een team om trots op te zijn.
  Van harte allemaal.
  Ernst nam gisteren in Wijchen inderdaad een extra biertje (kan je doen als je mee rijdt)

 9. Otto op 25-01-2010 om 11:41 uur

  De sportieve successen rijgen zich aaneen dit seizoen. Allemaal van harte gefeliciteerd! Ondanks (of misschien wel juist door) de respectabele gemiddelde leeftijd van dit team die nog respectabeler zou zijn geweest zonder jonge hond Pascal, hebben jullie je fantastisch staande gehouden in het geweld van de 1e klasse: chapeau! :7

Reageer op dit bericht (“BV Almere 11 knokt zich naar kampioenschap in de eerste regio! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)