Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere neemt twee punten mee uit Haarlem

Dekker Almere heeft zaterdagavond 16 januari 2010 twee punten overgehouden aan het duel tegen het Haarlemse Duinwijck. Door de 6-2 overwinning van Duinwijck lijkt de strijd om de vierde plek in de eredivisie definitief beslist in het voordeel van de club uit Haarlem. Reeds nu is zeker dat Dekker Almere zich verzekerd weet van de vijfde plek in de rangschikking, want de voorsprong op de nummer zes, Victoria, is met bijna 30 punten 'levensgroot'.

Gezien het spel leken Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst in het mannendubbel wel ietwat geïmponeerd door de tegenstanders, Ruud Bosch en Koen Ridder. Toch zal het meer gewoonweg het verschil in niveau geweest zijn dat de Haarlemmers deed winnen met 21-9 en 21-11.

Bij het vrouwendubbel was daar geen sprake van. Yvonne Sie en Josephine Wentholt gingen in hun partij tegen Eva Krab en Selena Piek gelijk op. Uiteindelijk wonnen Krab en Piek met 21-17 en 21-16 van Sie en Wentholt, die ietsje minder op dreef leken dan alle weken daarvoor.

Tim Vaessen leek in zijn mannensingle wel een heel zware avond tegemoet te gaan tegen Erik Meijs, want de laatste pakte de eerste game met 21-12. In de tweede game herstelde Vaessen zich goed en ging de game gelijk op en was het een zeer leuke partij om naar te kijken. Het ontbrak Tim ook aan geluk, maar daar had Meijs geen boodschap aan en Meijs won met 21-18.

Patty Stolzenbach moest in haar vrouwensingle alles uit de kast halen tegen Akville Stapusaityte. In een spannende partij pakte Stapusaityte de eerste game met 21-17, maar Stolzenbach herstelde zich en nam de tweede voor haar rekening (16-21). In deze partij, die conditioneel nogal wat vergde van de dames, trok Stolzenbach met 15-21 verdiend aan het laatste eind.

Stephan Branderhorst kon zijn borst nat maken in zijn singleparij tegen Koen Ridder. Aanvankelijk kon Branderhorst keurig in het spoor blijven van Ridder en was er zelfs sprake van een voorsprong voor de Almeerder pur sang, maar toen Ridder gas gaf, werd het al snel 21-15 voor Ridder. De tweede game was ook voor Ridder met 21-11.

In de tweede vrouwensingle stonden twee Nederlandse badmintontalenten tegenover elkaar. Josephine Wentholt speelde tegen Soraya de Visch Eibergen. Ook deze partij was het aanzien meer dan waard ook al omdat de twee dames zeer aan elkaar gewaagd zijn. Met 18-21 pakte Wentholt de eerste game en de tweede game was met 17-21 eveneens voor Wentholt.

Door de afwezigheid van Erik Staats speelden Tim Vaessen en Yvonne Sie een gelegenheidsmix tegen de 'badmintonveteraan' Chris Bruil en Eva Krab. Wel de Almeerders deden het bepaald niet slecht. In de eerste game gaven zij de Haarlemmers uitstekend partij en was lange tijd onzeker wie deze partij ging winnen. Uiteindelijk werd het 21-19 voor de thuisploeg. Ook de tweede game was uitermate spannend en die ging met 21-15 naar Duinwijck.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach bewaarden geen goede herinneringen aan hun laatste mix in de vorige wedstrijd tegen Amersfoort. Maar nu waren de Almeerders goed op dreef tegen het niet misselijke koppel Jacco Arends en Selena Piek. Er werd weliswaar verloren in twee games (21-15 en 21-19) maar een derde game was zeker verdiend geweest en dan had ik de uitslag nog wel eens willen zien.

Het is Dekker Almere niet gelukt de vesting Haarlem, met de nazaten van Kenau Simonsdochter Hasselaer, te nemen. Althans niet in het seizoen 2009/2010, maar er volgen nog meer seizoenen. De opgaande lijn in het spel der Almeerders doet vermoeden dat over niet al te lange tijd Dekker Almere een serieuze kandidaat is voor de play-offwedstrijden.

MD Bosch/Ridder - Branderhorst/Van Moorst 21-09 21-11 1-0
VD Krab/Piek - Sie/Wentholt 21-17 21-18 1-0
ME1 Ridder - Branderhorst 21-15 21-11 1-0
VE1 Stapusaityte - Stolzenbach 21-17 16-21 15-21 0-1
ME2 Meijs - Vaessen 21-12 21-18 1-0
VE2 De Visch Eibergen - Wentholt 18-21 17-21 0-1
GD1 Arends/Piek - Solzenbach/Van Moorst 21-15 21-19 1-0
GD2 Bruil/Krab - Vaessen/Sie 21-19 21-15 1-0

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Tjabo op 19-01-2010 om 00:19 uur

    Foto's van deze wedstrijd zijn te bekijken op m'n site.

    gr.Tjabo

  2. Henk Staats op 19-01-2010 om 08:55 uur

    Complimenten voor de mooie foto's!

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere neemt twee punten mee uit Haarlem ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)