Badminton Vereniging Almere

Forza Almere speelt 4-4

Zaterdag 23 januari 2010 was het zover, de uitwedstrijd tegen het Wateringse Van Zundert Velo- 3. Eenmaal aangekomen waren er wat dingen die opvielen. Het was buiten zowat warmer als binnen (als gevoelstemperatuur - 1 graad Celsius) in de hal, de vloer was bezaaid met zand waar de jeugd jaloers op zou zijn als ze naar de speelzandbak willen en de lampen waren nog feller dan de zon.

Met die wetenschap in ons achterhoofd mochten we de strijd gaan beginnen om 14.30u. Tegelijk werd er gestart met de heren- en damesdubbel en waar de heren Dennis en Ralph het tot een redelijke eenvoudige overwinning hadden gemaakt (13-21/16-21), was het voor de dames Yvonne en Iris, een moeilijk karwei om het 2e punt voor Forza Almere op het bord te krijgen. In 3sets werd er helaas verloren (21-14/10-21/21-16).

Omdat de damesdubbel net was afgelopen, mochten Dennis en Ralph beide aantreden voor hun singel. Dennis had het moeilijk tegen zijn jeugdige opponent en verloor (21-19/21-15), nadat hij een paar keer zijn enkel had verzwikt en zijn achillespees had opgerekt door het doorglijden op de baan. Ondertussen had Ralph het ook moeilijk om de strijd aan te gaan met zijn tegenstander, de kou en de vloer. Na 3sets (21-15/22-24/22-20) was het verlies toch een feit. Ondertussen was Monique al half bevroren op haar stoeltje aan het wachten tot zij aan haar eerste partij kon beginnen.

Monique en Yvonne mochten aan hun singel beginnen en Yvonne was als een kogel van start gegaan en won overtuigend de 1e set met 7-21, daarna waren er een paar glijpartijen en werd het toch nog een 3-setter, ondanks de 7 matchpoints in de 2e set al (7-21/22-20/8-21) en stond de tussenstand op 3-2. Monique had moeite om op gang te komen en had een 3-setter nodig om te winnen (21-15/15-21/22-24).

3-3 en de mixen zouden de beslissing moeten brengen. Dennis en Iris hadden met de thuiswedstrijd nog gewonnen, maar hun tegenstanders dachten er nu anders over en zo was het 4e verliespunt er (21-12/21-19). Ralph en Monique speelde een degelijke mix en wonnen hun partij (15-21/16-21) en zo werd de eindstand 4-4.

Volgend weekend is het NK, waar Dennis, Ralph, Iris en Monique zullen aan deelnemen en het weekend daarop, is er een dubbelweekend tegen Duinwijck 2 op zaterdag 6 februari en Duinwijck 4 op 7 februari.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 25-01-2010 om 16:00 uur

    Nu inclusief verslag

  2. Henk Mostert op 25-01-2010 om 17:43 uur

    Misschien is dat een optie voor de BVA. Koud trainen en spelen dan heb je een streepje voor je tegenstander. Strooi zand op de baan en je hebt een glijbaan en als je daar aan went heb je weer een streepje voor.
    Dus uiteindelijk grote klasse om ondanks die handicaps toch nog een gelijk spel af te dwingen.

Reageer op dit bericht (“Forza Almere speelt 4-4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)