Badminton Vereniging Almere

Forza Almere wint uit van Tilburg

Forza Almere, team, 2, koploper in de eerste divisie afdeling 1, speelden afgelopen zondag uit bij Tilburg. Ondanks het slechte weer en het weeralarm voor Monique, Yvonne en Ralph zijn wij toch naar Tilburg afgereist.

Daar aangekomen kwamen we in geweldig groot complex met een hele grote sporthal. Het was erg wennen en moeilijk inschatten hoe hard je moest slaan en of de shuttle in of uit zou vallen. Vooral Iris en Yvonne hadden moeite te wennen aan de hal en konden de damesdubbel niet winnend afsluiten. Ralph en Dennis hadden in het begin moeite en kwamen gelijk met 6-1 achter. Pas aan het eind van de set werd de achterstand omgezet naar een voorsprong en werd de eerste set gewonnen met 22-20. De tweede set werd wat eenvoudiger gewonnen.

Omdat de dames sneller klaar waren gingen daarna Yvonne en Monique de baan op. Yvonne had nog steeds last van de hal en verloor de eerste set met 21-19. Vervolgens zette ze het recht en won de tweede en derde set met overtuigende cijfers. Monique speelde erg goed en leek geenlast te hebben van de hal. Ze won redelijk eenvoudig in twee sets.

Daarna was het de beurt aan Ralph en Dennis. Ralph kon niet in zijn spel komen en verloor met 19-21 18-21 in twee sets. Dennis wist ondanks zijn verkoudheid het goed vol te houden en won met 21-17 en 21-18.

De tegenstanders hadden de mixen omgedraaid ten opzichte van de eerste wedstrijd. Dat zou op zicht geen probleem moeten zijn omdat wij twee sterke koppels hebben. Helaas konden Ralph en Monique hun mix niet winnen en verloren in twee sets. Dennis en Iris konden hun mix wel winnend afsluiten.

De eindstand kwam hiermee op 5-3 voor Forza Almere. En door de voor ons doen weinige driesetters waren we na 2 uur en 45 minuten al klaar.

Aanstaande zaterdag speelt Forza Almere thuis tegen Slotermeer. Hier werd uit nog met 6-2 van gewonnen.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Mostert op 10-01-2010 om 19:00 uur