Badminton Vereniging Almere

Nieuwjaarsreceptie was weer helemaal top

Ook dit jaar was de opkomst bij de Nieuwjaarsreceptie weer uitstekend te noemen. Ondanks de gladheid van de wegen waren er zo’n 100 leden op de Nieuwjaarreceptie present. En het bleef ook goed druk; om zes uur verlieten de laatsten de kantine, nadat ze genoten hadden van de overheerlijke oliebollen en alle andere hapjes en drankjes die rond gingen.

De organisatoren Cock van Puffelen, Ronald Blok, Ineke van Puffelen en Ingrid van der Putten verdienen weer een groot compliment. Het was weer, in feite zoals altijd, tot in de puntjes verzorgd!

Voor een ieder die benieuwd is, van wat de voorzitter nu weer te zeggen had, volgt hieronder de Nieuwjaarspeech.

Laat ik beginnen met iets privé, alvorens ik terugblik op het vorige jaar en vooruitblik naar het nieuwe jaar. Ons vijfde kleinkind, het kleine StaatSietje, is er nog niet. Wat moet dat worden later, ze komt nu al te laat. Ze prefereert het om nog even binnenboord te blijven bij haar moeder, die al wel heeft aangegeven dat het met het voetenwerk van de kleine wel goed zit. Ze trappelt er lekker op los.

Dan een terugblik op 2009. Eerlijk gezegd denk ik dat het ook voor de vereniging en de stichtingen een heel vruchtbaar jaar geweest is.
We hebben een financiële en onderhoudstechnische meerjarenplanning opgesteld van de beheerstichting en de eigenaarstichting van ons complex. Want een ieder vindt het bijna vanzelfsprekend dat we over een eigen hal beschikken, maar dat gaat allemaal niet vanzelf. Ook de komende tien tot vijftien jaar willen we in onze eigen hal wel comfortabel en lekker kunnen badmintonnen. U hoeft zich op dit punt niet ongerust te maken, want dat kan zonder meer. We hebben onder meer de kantine van twee zithoeken voorzien, we hebben voor meer dan € 150.000,-- aan isolatie werkzaamheden uitgevoerd en zonnecollectoren aangeschaft. We zijn bezig om ook buitentraliewerk aan te brengen, dit om de glasbreukschade te verminderen en de verzekeringspremie te kunnen drukken.
De energiebesparingen, die we begroot hadden als gevolg van de isolatiewerkzaamheden, worden gehaald en dat betekent bijvoorbeeld weer, dat de huur voor de vereniging met € 4.000,-- per jaar kan worden verlaagd!
Het vermelden waard is nog dat de gemeente Almere zo onder de indruk was van de professionaliteit van de opgestelde meerjarenplanning, dat zij ons een bijdrage verstrekt heeft in de kosten. Als je het maar goed over het voetlicht weet te brengen, zullen we dan maar zeggen.

Maar we zijn lang niet alleen druk geweest met de beheerstichting en de eigenaarstichting. Zo hebben we

En ik weet zeker, dat ik nog het een en ander vergeet. Zo vroeg de Provincie Flevoland ons om eens aan te geven wat wij als vereniging nu allemaal zo deden. Dat achten zij van belang om te kunnen concluderen of wij een leidende vereniging in Flevoland zijn. Ik heb het allemaal opgenomen in het subsidieverzoek (slechts 25 A-4tjes) en eerlijk gezegd waren we als bestuur zelf ook verbaasd van wat we als vereniging allemaal doen. Dat is dus echt heel veel.

Ik wil nog even terug naar 26 en 27 februari 2009. De recordpoging 27 uur badmintonnen voor het Guinness Book of Records. Eeuwige roem voor Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maessen en Steven van Puffelen. En toch ook voor Gijs Berkelmans, die al voorbereidingen heeft meegemaakt en uiteindelijk niet in actie kwam. En wat stond er een organisatie. Kippenvelmomenten en nog steeds als ik er aan denk.

En wat hadden we weer veel senioren- maar ook juniorenkampioenen in de competitie.

Wij hadden ook bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in onze clubgeschiedenis nog nooit zoveel halve finale plaatsen gehaald. Ik dacht zelfs 13 halve finale plaatsen en uiteindelijk werd Stephan Branderhorst kampioen in het koningsnummer, de mannensingle onder de 19 jaar. Monique Slaman werd kampioen onder de 19 jaar in het vrouwendubbel en Alex Vlaar werd kampioen bij de mannen onder de 13 jaar. Voor dezelfde Alex was er nog zilver in de mannensingle en Ruben Wijnands haalde ook zilver in het gemengd dubbel.

En wat doet Forza Almere het goed. Onze drie blonde diva’s en de twee mannen staan al vanaf het begin van de competitie aan kop in de eerste divisie!

Maar ook Dekker Almere doet het goed. The best of the rest in de Eredivisie en als ik de Sporttechnische Commissie mag geloven, en ik geloof ze, dat gaan we in 2010/2011 meedoen aan de play-offs, want ooit zullen we kampioen van Nederland worden!

En in juni 2009 werd er weer een jeugdteam teammasterkampioen van Nederland! Dat is zeker niet de eerste keer, dat is veel vaker gebeurd en we proberen foto’s en namen te achterhalen van de teamleden om een soort tweede Wall of Fame te maken met deze prestaties.

En als we het toch over historie hebben, Inge van Groenigen is bezig om zes lijsten te vullen met onze clubhistorie. Geen eenvoudige klus, bepaald niet. Ik heb één lijst gezien die afgerond was en die was ronduit schitterend. De lijsten krijgen een plek in de kantine.

En wat dacht U van het feit dat twee clubcoryfeeën Koninklijk zijn onderscheiden. Henk Smit en onze penningmeester Vincent Festen. We maken overigens geen Wall of Fame van de leden die, al dan niet Koninklijk, zijn onderscheiden. Ten eerste vindt de penningmeester dat te duur en daarnaast zou het op zelfverheerlijking gaan lijken.

Ook willen we in de kantine nog een mooi plat scherm, waar we belangrijke evenementen kunnen aankondigen, onze kantineproducten kunnen aanprijzen en meer van dat soort dingen. Ik geloof dat het narrow casting heet. Niet eenvoudig omdat allemaal even snel te installeren, we willen namelijk ook niet te veel betalen, maar we zijn er mee bezig.

En volgende week zaterdag, 9 januari 2010 hebben we OpenDag. We folderen deze keer niet, maar we hebben een hele pagina gekocht in het huis-aan-huisblad AlmereDezeWeek. Dat was mede mogelijk door vier sponsors, te weten Dekker Almere, De Toekomstgroep BV, Bees en Qontent. We willen er namelijk echt zo’n 40 leden bij hebben.

Ik wil nog even iemand even in het zonnetje zetten, alhoewel de zon meer op zijn plaats zou zijn.
Vincent en ik weten wat het is om naast je werk nog zo’n 15 tot 20 uur in de week bezig te zijn met een vereniging. Nu zijn we alle twee met prépensioen en is het nog een aantal uren meer per week geworden. Maar de wijze waarop onze voorzitter van de Sporttechnische Commissie zijn functie invult tussen alle zakenreizen over de gehele wereld door, dat vind ik werkelijk heel bewonderenswaardig. Want hij speelt niet alleen de voorzitter van de Sporttechnische Commissie, hij is ook nog manager van de Badminton School Almere en de manager van de TopJunioropleiding en hij is niet te beroerd om sponsors aan te dragen!
Otto van Stenus verdient echt wel een applausje en een overheerlijk flesje wijn.

En als we dan toch met de Van Stenussen bezig zijn. Ook Ernst is altijd druk, voorzitter van de Activiteiten Commissie, tevens manager van Dekker Almere en ook nog de meedogenloze coach van team 9, van Van der Hoeden|Mulder.
Ook voor Ernst een heerlijk flesje wijn.

Ik ben zelf sinds de oprichting in 1988 voorzitter van de vereniging. In feite is dat veel te lang, maar ik moet wel zeggen dat ik in jaren niet zo veel lol heb gehad als bestuurslid en dat tekent ook de sfeer binnen het bestuur. En we nemen bovendien echte besluiten.

Verder wil ik nog even kwijt dat Aisha Krak en Krijn Hoetmer onze website nog eens nader beschouwen en met verbeterpunten gaan komen. Want we willen immers de meest gelezen clubwebsite van badmintonnend Nederland blijven.

En ik wil nog even iemand in het zonnetje zetten. Iemand die al vrijwel vanaf het begin in de kantinecommissie actief is en iedere week twee tot drie dagdelen aanwezig is in de hal. Ze draagt zorg voor de inkoop en de bestellingen en ook voor het feit dat de Keuringsdienst van Waren altijd tevreden is over de staat van onze keuken en kantine. Een ieder denkt dat het maar heel gewoon is, maar dat is het allemaal niet. En op het gevaar af dat ik van nepotisme word beschuldigd, een flesje wijn voor Lida Staats.

Voor 2010 gaan we kijken of we nog meer energiebesparende maatregelen kunnen treffen voor het complex. Daar zullen we U over informeren in de loop van het jaar.

Alvorens we het glas heffen wil ik Cock van Puffelen, Ronald Blok, Ineke van Puffelen en Ingrid van der Putten bedanken voor de organisatie van deze Nieuwjaarsreceptie, het is gewoonweg weer top.

En laten we nu het glas heffen op onze vereniging, leidend in heel Almere en Flevoland.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 04-01-2010 om 14:45 uur

  Het was weer gezellig

 2. Henk Staats op 04-01-2010 om 15:03 uur

  Zeg dat wel.

 3. Henk Staats op 07-01-2010 om 17:13 uur

  De foto's zijn van Henk Mostert.

 4. Miss Rose/Suus op 09-01-2010 om 09:22 uur

  Helaas moest ik deze happening voor het eerst missen, maar voor een ieder nog een Gelukkig, Gezond en Sportief 2010!

 5. Henk Staats op 09-01-2010 om 09:57 uur

  We hadden je al gemist, evenals miss Vino.

 6. Miss Rose/Suus op 09-01-2010 om 10:47 uur

  Het is eigenlijk schandalig!!! ]:) Maar als het vanavond doorgaat komen we natuurlijk wel even het 1e aanmoedigen!! (Ik in ieder geval wel.. Weet niet of Vino uit de fles komt! :D )

 7. Henk Staats op 09-01-2010 om 11:17 uur

  We zien jullie graag!

Reageer op dit bericht (“Nieuwjaarsreceptie was weer helemaal top ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)