Badminton Vereniging Almere

Pupil van de week: Lisa van Stenus

Pupil van deze week bij de wedstrijd van Dekker Almere tegen BC Amersfoort is ditmaal Lisa van Stenus. Lisa is met haar twaalf jaar één van onze veelbelovende jonge speelsters en een echte badmintonliefhebber. De vraag aan wie van haar ouders ze haar badmintontalent heeft te danken heeft ze, aardig als ze is, niet willen beantwoorden. Maar Lisa’s antwoorden op de volgende vragen willen we jullie niet onthouden.

Vraag: Hallo Lisa! Wil je jezelf eens voorstellen aan het publiek?

Antwoord: ”Hallo, ik ben Lisa van Stenus. Ik speel ongeveer 3 jaar lang badminton en train nu in Rood. Mijn hobby's zijn: badmintonnen, fotograferen, afspreken met vriendinnen en shoppen. Mijn zus heet Amy en zij speelt ook op de vereniging. Mijn moeder heet Karin en mijn vader is Otto. Wij zijn allemaal gek van badminton. Mijn moeder vindt het ook erg leuk maar eigenlijk alleen om te kijken als Amy of ik spelen”.

Lisa

Mijn lievelings-

Vraag: Hoe lang speel je al badminton en hoeveel en waar train je?

Antwoord: „Ik speel al drie jaar badminton. Op maandag en dinsdag train ik bij de badminton-academy in Amstelveen, op woensdagavond train ik vaak samen met Thomas Sibbald en dan krijgen we training van zijn vader Max, donderdag is mijn rustdag en vrijdag krijg ik samen met een paar andere kinderen privetraining van Rick Prins en s avonds train ik dan soms mee met de selectie van de badmintonschool. Sinds vorige week train ik ook mee op zondag met het beloftenteam Onder 13 van de NBB“

Vraag: Waarom investeer je zoveel tijd in badminton: wat is je uiteindelijke doel?

Antwoord: „Ik speel en train zoveel omdat ik badminton super leuk vind en ik wil graag de top bereiken. Ik zou het super vinden als ik b.v. ooit eens een keer kan meedoen aan de Olympische Spelen of een wereldkampioenschap!“

Vraag: Wat is je favoriete spel onderdeel en waarom?

Antwoord: „Mijn favoriete onderdeel van badminton is de dubbel omdat ik het leuk vind om samen te staan en te draaien om elkaar heen. Ik speel de dubbel meestal met Feng Groothuijsen en de mix bijna altjjd met Daan Kusters. Samen zitten we ook in de J3 onder 17 met Quint Top en Renaldo Waque en dit jaar hopen we met het team kampioen te worden!“

Vraag: wat is tot nu toe je mooiste overwinning in het badminton?

Antwoord: “Ik ben op het RJK 2009 1e geworden in de single en in de dubbel ook 1e en met de mix 2e. Dat vond ik wel heel erg gaaf!”

Vraag: Wat verwacht je van de wedstrijd van zaterdag tegen team 1 van Amersfoort?

Antwoord: “Ik weet het eigenlijk niet zo. Eerst had Almere met 8-0 verloren maar ik weet zeker dat Almere het dit keer beter gaat doen en dat ze winnen, wie weet?”

Vraag: Welke speler of speelster is jouw favoriet in team 1? Waarom?

Antwoord: “Ik vind Josephine Wentholt wel heel goed, ze is nog zo jong en ze speelt toch al in Team 1! Als ik in Team 1 zou spelen op mijn 17e dan zou dat echt een droom zijn! Maar de rest vind ik ook supergoed. Dus eigenlijk allemaal wel, maar als ik er eéntje zou moeten kiezen is dat toch Josephine!”

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-01-2010 om 21:55 uur

    Lisa,

    Het gaat je vast lukken!

  2. Paula Wijnands op 09-01-2010 om 13:46 uur

    Of je nu in team 1 komt of niet...jij hebt nu al fans! :)

Reageer op dit bericht (“Pupil van de week: Lisa van Stenus ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)