Badminton Vereniging Almere

Vele finaleplaatsen op Vennewater jeugdtoernooi voor BVA-ers

Op 27, 28 en 29 december 2009 werd in Heiloo weer het gezellige Vennewater jeugdtoernooi gehouden. Badminton Vereniging Almere was met maar liefst 11 jeugdspelers vertegenwoordigd in de klasse U11, U13, U15 en U17. Helaas waren er dit jaar geen inschrijvingen vanuit onze vereniging voor de klasse U11 beginners, misschien iets om volgend jaar tijdens de trainingen dit toernooi iets meer te promoten bij onze jeugdspelers!

Op maandag 27 december werden de wedstrijden voor de U11 en U13 gespeeld.
Hiervoor hadden zich voor de U11 Robin Verschoor en Sander Verschoor ingeschreven en voor de U13 Judith van Cruchten.
Robin speelde mooie wedstrijden en wist zowel bij de enkel als bij de gemengd dubbel een wedstrijd te winnen, wat een mooie prestatie is. Bij de herendubbel speelde Robin samen met broer Sander en werden zij 3e in zijn poule. Robin je bent een toppertje!
Sander was sterk aan het spelen, maar kwam helaas bij de enkel en de dubbel niet door de poule. Gemengd dubbel speelde Sander U13 met Judith van Cruchten, dat zij nog steeds een sterk duo zijn bleek wel uit het feit dat zij de halve finale wisten te bereiken. Deze werd gespeeld tegen Fabienne van Affelen van Saemsfoort en Jonathan Velder. Na een spannende wedstrijd werd het 30-24 voor de tegenstanders. Een welverdiende 3e/4e plaats is hiervan het resultaat.
Judith kwam zeer gemakkelijk door haar enkelpoule heen en wist uiteindelijk bij de finale te bereiken. In de finale nam Judith het op tegen Fabienne van Affelen van Saemsfoort, dit werd een prachtige partij en met 30-29 moest Judith in Fabienne haar meerdere erkennen. Een mooie 2e plaats was dan ook het resultaat.
De damesdubbel speelde Judith samen met Megumi Nagaki (Van Zijderveld), de dames haalden hier de finale. De finale werd gespeeld tegen Puck Minnebo en Lisa te Hoope, Puck en Lisa wisten deze partij met 30-24 naar zich toe te trekken, een 2e plaats dus voor Judith en Megumi.

Dinsdag 28 december waren de spelers voor U15 en U17 aan de beurt en U15 hadden de volgende spelers zich ingeschreven, te weten: Sharon Brouwer, Shannen Sowikromo, Rodney Spruijt, Felix Kwa en Daniel Verkerk.
Onder de 17 hadden zich ingeschreven Lieke Principaal, Priscilla Holthuis, Thomas van Cruchten.
Judith van Cruchten viel deze dag in bij de U15 DE, DD, GD en in de U17 DD.

Op deze dinsdag waren vele mooie en spannende partijen te zien en oogstten de spelers van BVA vele kwart-, halve- en finaleplaatsen.

Daniel en Shannon speelden beide overtuigend hun wedstrijden,Daniel werd in 3e in zijn poule. Maar zij wisten helaas beide niet hun poule door te komen.
Felix werd 3e in zijn enkelpoule, maar in de herendubbel wist hij door te stomen naar de finale.
Hij speelde samen met Sander Jensch (Vennewater) en moest het in de finale opnemen tegen Ruben van Affelen van Saemsfoort en Jonathan Velder. Met een 30-21 als eindstand ging de 1e plaats naar Ruben en Jonathan en werden Felix en Sander 2e.
Sharon, Rodney en Judith wisten onder 15 ook enkel halve finales en finales te bereiken.
Sharon was sterk aan het spelen en behaalde dan ook maar liefst in alle drie de onderdelen de finale.
In de enkel moest zij in de halve finale het opnemen tegen clubgenootje Judith van Cruchten, de dames hielden het spannend tot het einde en uiteindelijk ging de winst naar Sharon met 30-27. De finale werd gespeeld tegen Laura Kaasenbrood en met 30-19 ging de winst naar Laura, Sharon had hier een mooie 2e plaats.
De gemengd dubbel speelde zij met Rodney Spruijt en samen wisten zij ook daar de finale te bereiken. Deze finale werd gespeeld tegen Guido Linders en Laura Kooijman en ging met een spannende eindstand van 30-29 naar de tegenstander. Een 2e plaats was ook hier een feit.
In de damesdubbel speelde Sharon samen met Dewi Dekker (Duinwijck). Vrij gemakkelijk wisten de dames hier de finale te behalen. Deze werd gespeeld tegen Lisselote van Balen en Kimberlin Veenstra en met een spannende 30-28 als uitslag gingen Sharon en Dewi er hier met de 1e plaats vandoor.
Rodney was sterk aan het spelen en dat was te zien in de resultaten.
In de herenenkel wist Rodney vrij gemakkelijk door te stoten naar de halve finale en finale.
De finale werd gespeeld tegen Jason Harwijne (BV de Shuttle), Rodney wist deze finale overtuigend te winnen met 30-7. Een mooi 1e plaats was hier dus het resultaat.
Zoals al eerder gemeld speelde Rodney de gemengd dubbel met Sharon en wisten zij daar de 2e plaats te bemachtigen.
De herendubbel speelde Rodney met Thomas van Cruchten, de heren wisten hier de 2e plaats te bereiken in de poule en kwamen hier dus niet verder.
Lieke werd in de enkel 2e in haar poule en in de damesdubbel (die Lieke met Shannon Sowikromo speelde) kwamen de dames helaas niet door de poule.
Gemengd dubbel speelde Lieke samen met Thomas Mengelder(Swish). Samen met haar gelegenheidspartner wist Lieke hier de kwart finale te halen. Een 3e/4e plaats was te behalen.
Priscilla werd 3e in haar poule bij de enkel.
Bij de damesdubbel was Priscilla haar dubbelpartner niet komen opdagen en werd Judith van Cruchten ingezet als reserverspeler. Samen wisten de dames toch nog de halve finales te bereiken.
De gemengd dubbel speelde Priscilla samen met Cedric van den Berkt (BV Huizen’96), ook hier wist zij de halve finale te bereiken. Deze werd gespeeld tegen Dewi Dekker en Nick Veerman en werd met een spannende 30-29 door Dewi en Nick gewonnen.
Thomas wist in zijn enkel en dubbel poule de 2e plaats te bereiken, maar kwam hiermee niet verder. Ook de gemengd dubbel mocht niet gewonnen worden.

Judith speelde als reservespeler de DE, DD en GD onder 15 en DD onder 17.
In de DE wist zij de halve finale te bereiken, deze werd tegen Sharon Brouwer gespeeld en met 30-27 door Sharon gewonnen.
Bij het gemengd dubbel en de DD U15 werd de 2e plaats in de poule gehaald .
Bij de dames dubbel U17 wist zij samen met Priscilla de halve finale te halen.
Al met al hebben wij mooie en spannende wedstrijden gezien en maar liefst 9 prijzen mee naar Almere kunnen nemen.
Aan alle spelers wil ik dan ook zeggen bedankt voor de mooie partijen die we mochten zien (volgende keer wil ik graag bloeddruk verlagende pilletjes van jullie )
En aan alle prijswinnaars proficiat met jullie prijzen!!

Overzicht prijswinnaars

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 01-01-2010 om 20:45 uur

  Van harte gefeliciteerd. Een mooie afsluiting van 2009.

 2. daniel op 01-01-2010 om 23:01 uur

  ik was 2e van mijn poule ;)

 3. Joan Verschoor op 02-01-2010 om 08:53 uur

  Hoi Jeannette,

  Mooi verslag van dit toernooi. Dames en heren gefeliciteerd met de behaalde prijzen!

  Ik hoop dat er volgend jaar niet alleen bij beginners U11 maar ook U11 en U13 meer van de BVA mee gaan doen!

Reageer op dit bericht (“Vele finaleplaatsen op Vennewater jeugdtoernooi voor BVA-ers ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)