Badminton Vereniging Almere

Amy van Stenus en Jayme van Elten niet naar 8-Nations

Nadat het inmiddels veel besproken Yonex-NBB contract er al voor heeft gezorgd dat de Nederlandse toppers Judith Meulendijks (Forza), Rachel van Cutsem (Head), Yao Jie, Eric Pang en Dicky Palyama (allen Carlton) niet werden geselecteerd voor de aankomende Europese Kampioenschappen voor landenteams, zo wordt de Nationale Jeugdselectie U15 ook door hetzelfde contract getroffen.

Woensdag 3 februari 2010 werd bij aanvang van de wekelijkse training op Papendal aan de selectie bekend gemaakt dat de kinderen die een sponsorcontract hebben bij Carlton, niet geselecteerd zijn voor het prestigieuze 8-Nations toernooi. Een toernooi waar jaarlijks de acht beste badmintonlanden van Europa aan meedoen en waar de jeugdselectie al het hele seizoen naar toe heeft gewerkt. Ook voor twee BVA-kinderen heeft dit selectiebeleid directe consequenties: Amy van Stenus en Jayme van Elten die beiden onder contract staan bij Carlton behoren tot de groep van vijf die dus niet mogen deelnemen. De andere kinderen betreffen Denise Hall (Victoria), Mark Caljouw (DKC) en Ruben Jille (Amersfoort). De selectie, bestaande uit de resterende acht kinderen van de selectie waaronder BVA-er Alex Vlaar, zal worden aangevuld met kinderen die nu op één van de vier Academies trainen. Bijzonder sneu nieuws voor deze vijf kinderen vooral omdat het toernooi dit jaar op Papendal zal worden gehouden.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 04-02-2010 om 18:19 uur

  Het is in triest dat de NBB op die manier probeert haar gelijk te halen. Kinderen en volwassenen die voor die periode in staat waren om een contract af te sluiten bij Carlton (en misschien bot hebben gevangen bij Yonex) worden daar nu keihard voor gestraft.
  Hoe ver kan je als bond zakken.
  Wij hadden gedacht dat er een frisse wind door de bond zou waaien met het aantreden van Rob Ridder, maar daar moeten we nu aan gaan twijfelen.

 2. Cindy op 04-02-2010 om 21:33 uur

  Belachelijk. Ronduit idioot en triest. Iets anders kan ik er niet van vinden.... Niet mogen meedoen omdat er een 'verkeerde' naam op je racket staat. Je zou denken dat het om sport ging en dat de beste spelers werden geselecteerd om mee te doen, maar blijkbaar is dat toch niet het geval. Tsk...

 3. ron op 05-02-2010 om 15:12 uur

  Weer een triest bericht. Ouders die jaar in jaar uit geconfronteerd worden met opofferen van vrije tijd en geld enige financiële armslag krijgen via een sponsor in de vorm van kleding en materiaal worden hier nu mee gestraft. Daarnaast stoppen de kids enorm veel tijd en energie in hun sport. De motivatie zal hierdoor niet toenemen. Je zou toch aannemen gezien bijv. de perikelen in de afgelopen jaren commerciële schaatsploegen en het (schaats)bondsbestuur men voorafgaand aan een dusdanig contract eerst gaat beoordelen wat de eventuele gevolgen zijn, maar dit is dus wishfull thinking.
  Los hiervan vraag ik mij in alle oprechtheid af - dat wij als vereniging zijnde per lid globaal € 25 aan bondsbijdrage kwijt zijn, wij nimmer gebruik maken van een of andere faciliteit van de bond en enkele van onze beste badmintonners van het land niet afgevaardigd kunnen worden naar belangrijke toernooien - of dit nou de beddoeling is van het bondsbestuur.

Reageer op dit bericht (“Amy van Stenus en Jayme van Elten niet naar 8-Nations ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)