Badminton Vereniging Almere

Aziatisch toptalent Ka Long Ng naar Dutch Junior 2010

Voor de 29ste keer organiseert Badminton Club Duinwijck een van ´s werelds grootste internationale badminton jeugdtoernooien met bijna 200 deelnemers uit circa 20 landen. Van 3 tot en met 7 maart 2010 ontvangt de landskampioen tijdens de Dutch Junior de crème de la crème van het internationale topjeugdbadminton in de Haarlemse Duinwijckhal aan het Badmintonpad.

De bijna 200 inschrijvingen komen dit jaar uit circa 20 landen, verdeeld over de hele wereldbol. Van Canada tot Hong Kong, de beste jeugdspelers komen naar Haarlem. Hong Kong wordt onder andere vertegenwoordigd door Ka Long Ng, die afgelopen jaar goed was voor drie titels in de Aziatische onder 16 kampioenschappen. Deze alleskunner speelt tijdens de Dutch Junior met dezelfde herendubbelpartner als op de Aziatische- en wereld jeugdkampioenschappen, Chun Hei Lee, en in de mixed dubbel met Lok Yan Poon, die bij de wereld jeugdkampioenschappen nog in de halve finale van het damesdubbel stond. Van deze spelers mag dus spektakel worden verwacht. Daarnaast is bijna de complete top van de Europese jeugdranglijst aanwezig waaronder de Europees Jeugdkampioenen Selena Piek en Jacco Arends die beiden uitkomen in de hoofdmacht van Duinwijck. Ook clubgenoten Erik Meijs, Soraya de Visch Eijbergen, Mariska Bakker, Annemiek Groenewoud en Robbert Mooij zullen deelnemen.

Door een aantal verschuivingen in de internationale toernooikalender voor de jeugd in verband met de Jeugd Olympische Spelen later dit jaar zullen een aantal Aziatische landen helaas ontbreken tijdens zowel de Dutch Junior als de German Junior (die de week na de Dutch Junior wordt gehouden in Berlijn). Er blijven gelukkig meer dan genoeg sterke badmintonlanden over die hun jeugdtoppers richting Haarlem laten komen, waardoor er dit jaar ook zeker weer genoten kan worden van veel mooie partijen en de bijzonder goede sfeer waar de Dutch Junior wereldwijd om bekend staat.

Reageer op dit bericht (“Aziatisch toptalent Ka Long Ng naar Dutch Junior 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)