Badminton Vereniging Almere

BV Almere spekt A’damse parkeerkas

Het 23e Laan van Spartaan Jeugdtoernooi in Slotermeer werd op 30 en 31 januari door 16 jeugdspelers van BVA bezocht. Zoals normaal gesproken voor de ouders de houten banken het grootste obstakel zijn, was dat in Slotermeer niet het geval. Het eerste obstakel dat genomen moest worden was de parkeerautomaat, voor een dagje badmintonnen al snel ruim 21euro. Het toernooi speelde zich af in de Wethouder Verheij sporthal, vernoemt naar de gelijknamige wethouder. 16 jaar wethouder van sport geweest te Amsterdam.

Maar nu ‘back to business’, het badminton.

Almere was vertegenwoordigd in alle categoriën, de U11, U13, U15 en U17. De prijzen werden binnen gesleept in de klasses U13, U15 en U17.

Voor de toeschouwers waren er hele leuke partijen te zien en regelmatig van hoogstaand niveau. Helaas zaten er ook partijen tussen van minder goed badminton. Er waren hele leuke koppels te aanschouwen in het dubbelspel en het gemengddubbelspel. Soms zelfs met een partner van een andere vereniging.

De tegenstand was zeer groot, want er speelden een aantal academiespelers mee, maar ook toppers uit het zuiden des lands.

Ondanks de tegenstand wist Judith van Cruchten in het meisjesenkelspel U13 een tweede plek te bemachtigen. Ze wist eindelijk te winnen van Dafne Linders. Ze speelde tegen Ook in het dubbelspel wist zij een tweede plek te veroveren, dit deed zij samen met Megumi Nagaki (van Zijderveld).

In de meisjesenkel U15 ging Rosa Hondeman er met de eeuwige roem, en natuurlijk een prijs, vandoor, want zij werd eerste. Rosa werd samen met Sharon Brouwer 3e/4de in de meidendubbel.

De klasse U17 was ook sterk vertegenwoordigd. In het enkelspel wist geen enkele Almeerder het podium te bestijgen. Dit lukten Ruben Wijnands en Mark Verschoor wel in de dubbel. Zij werden knap eerste, en gingen met een grote beker terug naar huis. Het was erg lachwekkend toen vlak voor de partij, de vier heren van het veld af renden. Wat was er nu gaande? De heren moesten nog even van het toilet gebruik maken. Ruben werd 3e/4de in het gemengddubbel. Hij speelde met Natalya van der Laan (van Zijderveld).

Toen moesten alle prijswinnaars geheel volgens traditie nog even op de foto. Maar laten wij alle andere spelers niet vergeten. Ook zij hebben een heel goed toernooi gespeeld en we hebben er met zijn allen een leuk weekend van gemaakt.

De prijswinnaars met de coach

Tot verbazing van spelers en ouders was er maar één coach aanwezig op het toernooi. Bij de lijst verplichte toernooien stond vermeld dat er twee coaches aanwezig zouden zijn, maar we moesten het met één coach doen. Gelukkig stond er geen gewone coach naast het veld, het was werkelijk een vliegende coach. Eddy Odijk vloog van de ene naar de andere baan om iedereen te kunnen coachen. Namens alle spelers: Eddy hartelijk bedankt.

Eddy aan het eind van de zondag

Al met al was het een heel gezellig en geslaagd toernooi.

Prijswinnaars:

U13 ME 2e prijs Judith van Cruchten
U13 MD 2e prijs Judith van Cruchten/Megumi Nagaki (van Zijderveld
U15 ME 1e prijs Rosa Hondeman
U15 MD 3e/4e Rosa Hondeman/Sharon Brouwer
U17 JD 1e prijs Mark Verschoor/Ruben Wijnands
U17 GD 3e/4e Ruben Wijnands samen met Natalya van der Laan (van Zijderveld)

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 01-02-2010 om 17:55 uur

  Ronduit schandalig dat parkeergeld. Dat zou de destijds linkse (CPN) sportwethouder Verheij (was overigens een prima wethouder) moeten weten dat voor een dagje badmintonnen even € 21,-- moet worden neergeteld.

 2. Ernst op 01-02-2010 om 19:02 uur

  Wederom een leuk verslag Jesper!!! Namens het bestuur, iedereen van harte gefeliciteerd met jullie prijzen.

 3. Otto op 01-02-2010 om 19:15 uur

  Ook namens de STC uiteraard van harte gefeliciteerd!Ik weet niet precies wat er fout is gegaan met de coachplanning maar daar gaan we uiteraard achteraan.

 4. Paula Wijnands op 01-02-2010 om 20:44 uur

  Jij hebt misschien geen beker gewonnen met badminton, maar je verdient er wel één voor het schrijven van je stukjes Jesper! Ga zo door!
  En natuurlijk ook complimenten voor Joan! Wij waren in Amsterdam natuurlijk ook heel benieuwd wat ze er in Huizen van bakten.

 5. Familie van Cruchten op 01-02-2010 om 20:49 uur

  Hallo Jesper,
  Geweldig verslag, het was inderdaad erg gezellig zo met z'n allen. En natuurlijk de 4 prijswinnaars gefeliciteerd met de wel verdiende prijzen.

 6. Wim Top op 02-02-2010 om 13:54 uur

  Rosa en Mark gefeliciteerd met dit mooie resultaat, Badminton Academie Amersfoort

 7. Hans Oudijk op 05-02-2010 om 14:01 uur

  Kijk Eddy, zo zie ik je graag.
  Heel wat beter dan die geamuseerde blik als ik na een 'lichte' training helemaal kapot zit en gekscherend ouwe genoemd word.
  Eindelijk gerechtigheid!!!!

  En Judith, Rosa, Mark en Ruben fantastisch gedaan!

 8. Paula Wijnands op 05-02-2010 om 17:37 uur

  @Hans,
  Weet je wat het ergste is? Deze foto is door mij in scène gezet, die man is overmoeibaar. Hij rende echt van het ene kind naar het andere. Ik vroeg na afloop doe nou eens of je moe bent en hoppa daar was de foto. :)

Reageer op dit bericht (“BV Almere spekt A’damse parkeerkas ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)