Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere strijdend ten onder

De 150 toeschouwers hebben zich zondagmiddag 7 februari 2010 uitstekend vermaakt in Sportcomplex De Toekomstgroep. Dekker Almere verloor weliswaar met 2-6 van het Amstelveense Van Zijderveld, maar daarmede is bepaald niet alles gezegd. In vrijwel iedere partij werd er strijd geleverd. Vier partijen werden in drie games afgewikkeld en in drie van deze partijen ging de winst naar Van Zijderveld. Eén van de Van Zijderveldtrainers maakte de opmerking dat ze vanmiddag goed zijn weggekomen en zo voelde het ook wel een beetje bij de Dekker Almere-aanhangers.

Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst speelden een uitstekende mannendubbel tegen Joris Van Soerland en Jorrit de Ruiter. De eerste game was met 16-21 voor het Van Zijderveldduo, maar de tweede game kwamen de Almeerders goed terug gezien de winst met 21-11. In de derde game deden partijen niet veel voor elkaar onder maar het leek of Branderhorst en Van Moorst toch net even scherper waren en zij wonnen verdiend met 21-18.

Yvonne Sie en Josephine Wentholt verloren de eerste game met 9-21 van Iris Tabeling en Samantha Barning. Nu zijn de laatste twee wel niet de minsten, maar 9-21 is een groot verlies. In de tweede game revancheerden de Almeerse dames zich, maar de game ging met 18-21 naar Van Zijderveld.

Stephan Branderhorst maakte het Lester Oey behoorlijk lastig in de mannensingle. Branderhorst stond op game-point in de eerste game, maar kon het net niet verzilveren en Oey stak de game met 20-22 in de zak. In de tweede game waren beide spelers zeer aan elkaar gewaagd en het publiek genoot met volle teugen van een uitstekende partij badminton. En belangrijk, deze game won Branderhorst wel met 21-19. In de derde game kwam Oey sterk terug en bij Branderhorst was het goede na twee slopende games er vanaf en zo won Oey met 21-19 de derde game.

Tim Vaessen won verrassend de eerste game in de mannensingle van Dave Khodabux. Vaessen speelde bijzonder goed en 21-10 was geen misplaatste uitslag. In de tweede game herpakte Khodabux zich en hij won deze game met 15-21. In de derde game kon Vaessen geen vuist meer maken tegen de fel spelende Khodabux en de laatste won dan ook verdiend met 11-21.

Patty Stolzenbach had in het verleden haar handen vol aan Yik Man Wong, maar in de single die Stolzenbach vanmiddag speelde had de Almeerse geen kind aan Yik Man Wong. De eerste game was met 21-10 voor Stolzenbach en de tweede was dat ook met 21-11.

Josephine Wentholt leek in de eerste game het bastion Iris Tabeling te slechten. Op 20-19 sloeg Wentholt de shuttle terug terwijl deze uit was en op die manier verspeelde zij de winst in de eerste game. met 20-22. In de tweede game had Wentholt daar waarschijnlijk last van, want met 12-21 moest zij de winst aan Tabeling laten.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach hadden de ondankbare taak om het in de mix te moeten opnemen tegen de Nederlandse kampioenen Samantha Barning en Dave Khodabux. De eerste game was voor de kampioenen, maar Stolzenbach en Van Moorst waren niet van plan zich zonder meer over te geven. In de tweede game werd het dan ook uitermate spannend, game/ en matchpoints wisselden elkaar af en het werd 26-24 voor Dekker Almere. In de derde game namen Khodabux en Barning met 10-21 ruim afstand.

Erik Staats was terug van vaderschapsverlof, maar heeft zijn oude vorm nog beslist niet te pakken. Staats en Yvonne Sie zijn altijd goed voor het nodige spektakel, maar nu werd dat niveau niet gehaald. Met 16-21 en 18-21 moesten zij de winst laten aan Lester Oey en Yik Man Wong.

Referee was Albert van Ens en de scheidsen waren Remco Oskam en Wim Scholtus.

De detailuitslagen nog eens op een rij

Branderhorst/Van Moorst - De Ruiter/Van Soerland 16-21 21-11 21-18 1-0
Sie/Wentholt - Barning/Tabeling 09-21 18-21 0-1
Branderhorst - Oey 20-22 21-19 11-21 0-1
Vaessen - Khodabux 21-10 15-21 11-21 0-1
Stolzenbach - Yik Man Wong 21-10 21-11 1-0
Wentholt - Tabeling 20-22 12-21 0-1
Van Moorst/Stolzenbach - Barning/Khodabux 12-21 26-24 10-21 0-1
Sie/Staats - Oey/Yik Man Wong 16-21 18-21 0-1

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere strijdend ten onder ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)