Badminton Vereniging Almere

Geen kleurtraining dit weekeinde, maar kom vooral onze jeugdkampioensteams aanmoedigen!

Aanstaande zaterdag is er geen kleurentraining. De reden is dat de hal dit weekeinde gereserveerd is voor de zogenaamde Regiokampioenschappen. Dan strijden de kampioensteams uit de regiocompetitie en de jeugdcompetitie met andere poulewinnaars in hun klasse om de titel ‘beste team van de regio’. De winnaars van dit toernooi gaan aan het einde van het seizoen nog een keer een soortgelijke strijd aan maar dan met de winnaars uit andere regio's. Zondagmiddag na de Regiomasters vindt ook de huldiging van beide jeugdteams plaats.

Almere is bij zowel de senioren als de jeugd goed vertegenwoordigd. Zaterdag is de beurt aan de senioren (team 11, 9 en 8) en zondag spelen onze jeugdkampioenen, de J2 en de J3. En als je dan toch niet kan komen trainen… wat is er dan leuker om je energie te steken in het aanmoedigen van de BVA teams. Graag willen we alle jeugdspelers oproepen om Ruben, Rodney, Koen, Rosa, Sharon, Daan, Quint, Renaldo, Lisa en Feng massaal te komen steunen bij hun wedstrijden. Natuurlijk kan je zaterdag ook al een kijkje komen nemen bij de senioren…, maar voor jeugdig spektakel moet je toch echt zondag in de hal zijn.

Om alvast een indruk te krijgen van wat je die zondag kunt verwachten, kijken we nog even kort terug op de wijze waarop het kampioenschap voor de J2 (U19) en J3 (U17) tot stand is gekomen. Beide teams zijn relatief jong, zeker vergeleken met de klasse waarin ze zijn uitgekomen. Bij aanvang van de competitie lag de gemiddelde leeftijd van zowel de J2 als de J3 rond de 13 jaar wat hun prestaties bijzondere glans geeft.

Die sterke prestaties komen ook tot uiting in de scores van de teams. Beide teams zijn ongeslagen gebleven, met slechts één gelijkspel voor de J3, overigens tegen onze J4! Met dank aan toernooi.nl (waarbij we de niet volledige statistieken overnemen, er missen een aantal dubbels) valt te zien dat deze teams in hun poules bijzonder sterk gespeeld hebben. In vogelvlucht per team.

Allereerst de prachtige rapportcijfers van de J2:

Totaal (14 team wedstrijden)
Type Gespeeld Wedstrijden Games Punten Walkovers
Totaal 104 95 - 9 (91,3%) 193 - 34 (85,0%) 4620 - 2962 (60,9%) 0

De foto toont het team met de trouwe mascotte direct na het behalen van het kampioenschap in de uitwedstrijd tegen de directe concurrent Duinwijck. Uiteindelijk is de afstand met Duinwijck uitgekomen op 11 punten.

De J2

Ook de rapportcijfers van de J3 mogen er zijn:

Totaal (12 team wedstrijden)
Type Gespeeld Wedstrijden Games Punten Walkovers
Totaal 88 72 - 16 (81,8%) 149 - 46 (76,4%) 3887 - 2763 (58,5%) 0

Ook de J3 behaalde het kampioenschap tegen hun directe concurrent Velsen in een bijzonder spannende laatste wedstrijd. Het verschil hier was slechts drie punten. De foto laat het gehuldigde team zien direct na deze beslissende wedstrijd.

De J3

Onze J3 trapt aanstaande zondag af. Dit team speelt in een poule met twee andere teams en zal de eerste wedstrijd om 10:00 spelen. De J2 speelt om 14:00 uur direct al de finale tegen Duinwijck J3. Beide teams krijgen te maken met sterke tegenstanders. De verwachting is dan ook dat er veel partijen van hoog niveau te zien zijn, waarbij het enorm spannend zal worden. Elk steuntje in de rug is daarbij welkom! Daarom hopen we ook heel veel jeugdspelers in de hal te zien om onze kampioenen te steunen.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 12-02-2010 om 09:41 uur

  Succes, succes en nog eens succes. Ik kom zeker kijken en aanmoedigen.

 2. Henk Mostert op 12-02-2010 om 16:47 uur

  Oh ja. En kom terug met een beker of medaille (geen medaillon.
  Veel succes

 3. ron op 12-02-2010 om 19:46 uur

  Ik ben benieuwd hoe het percentage zal zijn tegen Duijnwijck J3.

Reageer op dit bericht (“Geen kleurtraining dit weekeinde, maar kom vooral onze jeugdkampioensteams aanmoedigen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)