Badminton Vereniging Almere

Successen voor BSA-kinderen op RJK’s

In het afgelopen weekend werden de Regionale Jeugdkampioenschappen gehouden in de regio’s Noord en Centrum. “Leuk, maar wat hebben wij hier als BV Almere mee te maken”, hoor ik u denken. Meer dan u denkt, want zowel aan de RJK Noord (drie) als aan de RJK Centrum (eveneens drie) deden er kinderen mee die lid zijn van de selectie van de Badminton School Almere. En de aandacht van de Sporttechnische Commissie van de BV Almere gaat echt niet alleen uit naar de sportieve verrichtingen van onze eigen kinderen maar evenzeer naar die van de andere kinderen die wekelijks bij ons trainen. Tijdens het RJK Noord waren Maurice Paassen en de neefjes Robert en Leroy de Calonne actief en aan het RJK Centrum deden Sanne Schouten, Thomas Sibbald en Michael Rensink mee. Ex BSA-ster Naomi Rensink was hier ook actief.

Van onze verslaggevers ter plaatse ontvingen wij de volgende rapportages.

Ruud Rensink

"Zaterdag 13-2 hebben Michael en Naomi deelgenomen aan het RJK in Amersfoort
Michael heeft z'n twee kwalificatie wedstrijden gewonnen en de eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi tegen Rob Jansen heeft hij in twee games dik gewonnen. Lekkere opsteker.
Daarna moest Michael tegen de nummer 3 geplaatste Dirk Terpstra. In de eerste game ging Michael hardstikke lekker. Dirk moest echt z'n best doen. Uiteindelijk werd het 21-13 voor Dirk. De tweede game liet Dirk zien dat hij niet voor niets geplaatst was. Ondanks dat Michael bleef vechten werd het 21-5.

Michael heeft laten zien dat hij dank zij de trainingen van Rick en de andere trainers, een hoger niveau heeft gehaald en ziet uit naar een nog betere toekomst!

De dubbel van Michael met Thomas Sibbald was niet wat ze er van verwacht hadden. Met name de ervaring in het systeem van dubbelen leek hun de das om te doen. Ondanks dat haalden ze toch 19 en 17 punten!

Naomi heeft door dit toernooi weer zin gekregen in badminton!
Ze heeft, na de twee eenvoudig gewonnen winstpartijen in de kwalificatie, gespeeld tegen de als nr. 3 geplaatste Demi Lensselink. Ten tijde van het JTC in Amersfoort was Naomi de sterkste van de nummers 1,2 en 3 geplaatsten. Maar het was te zien dat Naomi de afgelopen twee jaar niet echt getraind heeft, ze verloor in twee games. Desondanks was het verschil niet groot en sterkte de mening dat Naomi met training en wedstrijdritme zeker deze nummers 1 tot en met 3 weer de baas kan worden!

Michael en Naomi hebben samen twee wedstrijden gespeeld. De eerste werd redelijk gemakkelijk gewonnen en de tweede werd met 16 en 19 verloren. Met name hier lijkt het wedstrijdritme debet te zijn.

Maar, voorgaande natuurlijk opgetekend door een subjectieve leek, vader Ruud."

Max Sibbald

“Dit weekend hebben Michael en Naomi Rensink, Sanne Schouten en Thomas Sibbald meegedaan aan de RJK midden. De kinderen hebben goed gepresteerd want iedereen kwam de poule door. Sanne kwam in de tweede ronde de als eerste geplaatste tegen en de tweede ronde vormde zo haar eindstation. Naomi en Michael gingen beide na de poule er uit. De dubbel van Thomas en Michael onder 15 ging ook de eerste ronde er uit. Michael en Naomi gingen in de mix er ook al in de eerste ronde. Sanne Schouten heeft gedubbeld met een meisje van Zeewally, maar zij zijn de poule helaas niet doorgekomen. Thomas heeft uiteindelijk het beste resultaat behaald. Hij is eerste geworden in de U13 singel. Dit is een zeer goed resultaat!”

Roland de Calonne

Het resultaat van de training die de drie jonge jongens Robert, Maurice en Leroy uit het "hoge" Noorden, volgen bij BSA heeft zijn vruchten afgeworpen op het RJK in regio Noord. Robert heeft de meeste prijzen onder de 13 mee naar huis genomen, op alle drie onderdelen onder de 13 stond hij in de finale. (maar dat mocht ook wel want hij had dat weekend iets extra’s te vieren: hij is afgelopen zaterdag 12 geworden)
Leroy die met zijn mix onder de 15 in de halve finale werd uitgeschakeld door Shermon Daal (overigens uitstekend gespeeld), heeft twee prijzen mogen meenemen in de categorie onder de 13. Maurice heeft in de halve finale single verloren van Robert maar mocht in de heren dubbel het één en ander goed maken. De single werd een neefjes-aangelegenheid.

Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar, tot de halve finales was het voor al deze drie jongens geen probleem om door deze rondes te komen. De opdracht was dan ook geen geintjes en geen blessures en dat deden ze dan ook alle drie. Hiervoor verdienen ze een dikke pluim! Spelers waar ze in het verleden mee trainden en waar ze problemen mee hadden als het erop aankwam waren nu een maatje te klein voor deze jongens.

Het resultaat dat door deze jongens werden behaald op het RJK - Noord 2010 was uiteindelijk bijzonder goed te noemen”.

Uitslagen/prijzen

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 15-02-2010 om 15:48 uur

  Van harte gefeliciteerd!

 2. Eric Annema op 15-02-2010 om 16:05 uur

  Robert, Leroy en Maurice,
  Goed gedaan.
  Eric(ook uit het hoge Noorden) :D

 3. Ernst van Stenus op 15-02-2010 om 17:28 uur

  Van harte gefeliciteerd met jullie resultaten.

Reageer op dit bericht (“Successen voor BSA-kinderen op RJK’s ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)