Badminton Vereniging Almere

Van der Hoeden|Mulder Almere, team 9 klaar voor landelijke teammasters!

Helaas kon Melissa Hondeman zaterdag 13 februari 2010 in Sportcomplex De Toekomstgroep niet meedoen omdat zij een uitwisseling van school had. De reis ging deze keer naar het verre Litouwen, waar de winter niet echt is doorgebroken, want op dit ogenblik is het maar min zes graden.

Gelukkig wilde Esther van Puffelen invallen. De coaches wilden hebben dat het team een half uur van te voren aanwezig zou zijn voor een heuse teambespreking. De spelers en speelsters waren toch wel een beetje benieuwd wie er wat ging spelen tegen de eerste tegenstander van de dag, De Shuttle 1 uit het landelijke Wormer.

Op de regiomasters worden er ook maar vijf partijen gespeeld in een wedstrijd en tevens is de speelvolgorde afwijkend. Je begint namelijk met de mannensingle, vervolgens vrouwensingle, mannendubbel, vrouwendubbel en als laatste onderdeel de mix.

Nu was Shanice vrijdagavond op de training geblesseerd geraakt aan haar enkel en ik zag de wedstrijden als sneeuw voor de zon verdwijnen, geen toernooien helemaal niets. Gelukkig viel het mee en kwam Tom Olderaan naar de hal speciaal om Shanice te tapen. Er zou later ook gekeken worden of zij überhaupt zou kunnen spelen. Shanice voelde dat zij wel kon spelen. Michael Willig speelde de single. Nu heb ik dit seizoen veel partijen van Michael gezien maar wat ik vanmiddag zag!!!

Een gedreven Michael die het zijn tegenstander verschrikkelijk moeilijk maakte en die echt zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien. Uitermate strakke keiharde smashes langs de lijn, drops, crossdrops en scherpe clears. Ik heb ze allemaal gezien. Deze partij ging gedecideerd naar Michael, 1-0 voor.

Shanice was toch wel een beetje bang voor haar blessure. Ze hoopte maar dat haar tegenstandster van vandaag, Eveline Wuck, niet te veel ging droppen. Overigens heeft Eveline vele jaren bij BV Almere gespeeld en haar moeder is nog altijd lid van de kantinecommissie en haar vader heeft de scoreborden gemaakt voor de vereniging. Nu was Shanice wel een beetje gewaarschuwd voor haar want op de afgelopen RSK heeft Shanice ook al tegen haar gespeeld. Deze partij speelde ze goed uit, wel een beetje voorzichtig gespeeld, maar toch gewonnen, 2-0 voor. Als de herendubbel gewonnen zou worden , gaan wij door naar de “finale”, want 3-0 is niet meer in te halen als je vijf partijen speelt.

Rick Blok en Michael Willig zouden de mannendubbel gaan spelen. Eigenlijk is deze dubbel het hele seizoen een vrij stabiele factor geweest. Veel partijen gewonnen en maar vier verloren. Ook vandaag speelden ze sterk en hun tegenstanders hadden eigenlijk niet veel in te brengen, 3-0 voor, NAAR DE FINALE.

Esther en Shanice speelden de vrouwendubbel. De dames hebben niet veel samen kunnen trainen, maar toch liep deze dubbel best wel lekker. Ze moesten tegen een ervaren dubbel spelen en de verwachting was dat ze het toch niet cadeau gingen krijgen, maar ook deze wedstrijd kon winnend worden afgesloten, 4-0 !!!

De laatste wedstrijd was de mix, die gespeeld zou worden door Esther en Krijn, onze master drie gamer. Ook dit koppel had de afgelopen tijd weinig met elkaar kunnen spelen, maar ook deze pot werd winnend afgesloten, 5-0 gewonnen en het is niet eens geflatteerd.

Nu begon het lange wachten en ondertussen konden wij kijken naar team 11 die hun wedstrijd moesten spelen tegen De Shuttle 1. Helaas verloor team 11 deze wedstrijd met 3-2 .

In de laatste wedstrijd moest Van der Hoeden|Mulder Almere tegen team 11, een heuse “broedermoord” . In deze wedstrijd mochten de spelers hun eigen opstelling maken.

De mannensingle zou Rick tegen Pascal spelen, een toch wel spannende pot is het geworden. Rick won in drie games, Pascal achterlatend met een blessure. Hoop niet dat de blessure ernstig is. 1-0

Shanice moest tegen Evelyn Wu, haar teamgenote van vorig jaar. Shanice speelde deze partij netjes uit en won in twee games en daarmede werd het 2-0 in de wedstrijd.

De mix was de volgende partij en Esther en Krijn moesten tegen Sylvia en Johan. Deze partij werd gewonnen door Sylvia en Johan en dat bracht Almere 11 weer tgerug in de wedstrijd.

Zowel de vrouwen- als de mannendubbel werden gelijktijdig gespeeld en deze werden beiden gewonnen door Van der Hoeden|Mulder, en dat bracht de eindstand in de wedstrijd op 4-1.

Het regiokampioenschap in de eerste klasse van Noord Holland was daarmede binnen en dat is toch wel een prestatie van dit relatief jonge team.

Van der Hoeden|Mulder Almere kan zich dus opmaken voor het Nederlandse kampioenschap van eerste klasse teams in. en deze landelijke finale wordt ergens in juni 2010 gespeeld ook in Sportcomplex De Toekomstgroep.

De nu binnengehaalde beker en het bijbehorende certificaat krijgen een mooie plaats in de reeds goed gevulde prijzenkast.

Esther, nogmaals bedankt voor het invallen en regiomanager Ger Tabeling wordt gecomplimenteerd voor de wederom perfecte organisatie.

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. BV Almere 11 op 14-02-2010 om 09:50 uur

  Van harte gefeliciteerd met jullie verdiende titel! Succes bij de landelijke regio masters.

  Marit en Evelien; ontzettend bedankt dat jullie bij ons hebben willen invallen! Jullie hebben tegen de beste eerste regio spelers ontzettend goed gespeeld!

 2. Henk Staats op 14-02-2010 om 10:13 uur

  De spelers van Van der Hoeden|Mulder feliciteer ik van harte met het behaalde overall kampioenschap van Noord Holland! Een knappe prestatie en ook de meedogenloze coach gefeliciteerd:)

 3. Henk Mostert op 14-02-2010 om 10:50 uur

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en trofee

 4. Johan op 14-02-2010 om 10:50 uur

  Team 9, terecht gewonnen en alvast succes in Juni.

 5. pascal op 15-02-2010 om 08:04 uur

  Gefeliciteerd team 9, goed gespeeld en verdiend gewonnen.
  de blessure die ik opgelopen heb tijdens de single tegen rick ziet er niet veelbelovend uit, nu (2 dagen na deze single) kan ik mijn knie nog maar moeilijk en met veel pijn buigen, traplopen is al een hele opgave. het ziet er niet uit dat ik deze week kan trainen. ik ga morgen naar de huisarts om te kijken wat hij erover te zeggen heeft en hoop vervolgens over een week wel weer aan de slag te kunnen. :(

 6. pascal op 15-02-2010 om 08:05 uur

  correctie: "het ziet er naar uit dat ik deze week NIET kan trainen."

 7. Ernst op 15-02-2010 om 08:27 uur

  He Pascal,
  Ik hoop echt dat het niets ernstigs is en dat je volgende week gewoon weer komt trainen. Beterschap!!!

 8. pascal op 15-02-2010 om 12:21 uur

  ik hoop ook dat het niets ernstigs is, ik loop al 2 weken met een beetje last van mn knie maar tijdens de single ging er toch iets verkeerd. dus even afwachten wat de huisarts erover te zeggen heeft.

 9. Shuttle op 16-02-2010 om 07:39 uur

  Almere 9, van harte! jammer dat wij (De Shuttle ) onze sterkste heer moesten missen anders hadden we het spannender gemaakt.

Reageer op dit bericht (“Van der Hoeden|Mulder Almere, team 9 klaar voor landelijke teammasters! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)