Badminton Vereniging Almere

"Yonex the best there is"

Ik kan mij nog herinneren dat er vroeger reclamevliegtuigjes rondcirkelden met de tekst: "Durex the best there is". Dat zie je tegenwoordig niet meer, wellicht veroorzaakte deze reclame direct (co2-uitstoot) of indirect (de rubbertjes) milieuschade, maar het zou anders een mooie optie geweest zijn voor het Japanse bedrijf. "Yonex the best there is".

Er is al heel veel geschreven over het Yonex-contract. Eerlijk gezegd valt er nauwelijks nog iets zinnigs aan toe te voegen. Er is bijna sprake van een duivels dilemma en ik denk wel eens, wat moet een rechter hier nu mee? Ik lees over Johan Cruijff, de Pumastrepen (twee) en de Adidasstrepen (drie) en het Nederlands voetbalelftal. Daar waar in de voetbalwereld er een veelvoud in geld omgaat ten opzichte van de badmintonwereld, was men kennelijk wel in staat om in de zeventiger jaren een uitzondering te maken. En dat oer-Hollandse spreekwoord mis ik nu. "Uitzonderingen bevestigen de regel".

Ook lees ik dat onze Nederlandse cultuur er niet naar is om een dergelijk contract af te sluiten. Een contract waarbij alle eieren in één mandje worden gelegd. Dat laatste is niet altijd slim, maar volgens mij zijn er vele voorbeelden, dat onze voorouders heel vaak juist wel rücksichtslos voor het geld gingen. Laten we onszelf nu ook niet mooier voorstellen dan we zijn.

Ik lees ook nog dat de bond zich prostitueert en dat er maar een nieuwe bond moet worden opgericht. Daar moet ik toch echt niet aan denken; zijn we net bezig om een aantal afgescheidenen weer binnen onze Badmintonkerk Nederland te brengen en dan steken deze geluiden de kop op.

En het gekke is, alle betrokkenen dragen de badmintonsport een warm hart toe, daar ben ik van overtuigd, maar ergens in het traject is er iets heel erg mis gegaan. We treden niet meer aan in onze sterkste formatie bij een EK en ook bij het 8-Nationstoernooi vaardigen we niet de meest getalenteerde kinderen af. Zij hebben de verkeerde tas of het verkeerde racket, althans geen Yonexracket. Mag je van de volwassenen iets meer incasseringsvermogen verwachten, voor de kinderen is het helemaal afschuwelijk. Ze trainen zich een 'ongeluk' om toch maar vooral te mogen uitkomen op prestigieuze toernooien, maar moeten uiteindelijk thuis blijven.

Persoonlijk had ik het heel chique gevonden van Badminton Nederland om het niet eerder hard te spelen, dan nadat de uitspraak van de rechter daar is. Dus even een afkoelingsperiode tot de uitspraak van de rechter op 24 februari 2010 is gedaan. Dat zou ik klasse gevonden hebben en dat zou het imago van Badminton Nederland goed hebben gedaan.

En dan de uitspraak van de rechter. Hopelijk heet de man of vrouw Salomon.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 04-02-2010 om 18:21 uur

    zie mijn stukje op de jeugd die nu het toernooi moeten missen

Reageer op dit bericht (“"Yonex the best there is" ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)