Badminton Vereniging Almere

….Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden….

Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden, zo luidt het spreekwoord althans. Deze foto is gemaakt tijdens de prijsuitreiking na het Junior Master Toernooi van Van Zijderveld dat afgelopen weekend werd gespeeld. Gebroederlijk naast elkaar staan daar Alidan Chen, Ruben Jille, Amy van Stenus en Roy Reijbroek op het ereschavot van de gemengd dubbel Onder15. Wars van alle sponsorperikelen die de laatste maanden het badmintonnieuws hebben overheerst en die aankomende woensdag, 10 maart een hoogtepunt (of dieptepunt, het is maar hoe je het bekijkt) zal bereiken, wanneer de rechter uitspraak doet in het geschil rond het inmiddels befaamde sponsorcontract.

Het toernooi telde 136 deelnemers waar van maar liefst 22 afkomstig waren van de Badminton Vereniging Almere en/of de Badmintonschool Almere. Wederom zeer goede resultaten over de hele linie waar met name bij de kleinsten steeds beter te zien is dat de extra trainingsuurtjes zijn vruchten beginnen af te werpen. We komen van ver dus er zullen nog heel wat stappen gezet moeten worden maar kinderen als Cindy, Pjotr, Roel en Robin laten met de week zien dat ze gewoon goed bezig zijn en ze hebben er ook nog zichtbaar veel plezier in!

Dit geldt natuurlijk ook voor de kids Onder 13 en -15. Ook zij hebben zonder uitzondering weer mooie partijen op de baan gelegd en dat leidde dan ook tot meerdere finale en halve finaleplaatsen. Extra vermeldenswaard zijn de prestaties van Ruben Wijnands die in de poule wist af te rekenen met Roy Mulder (4e geplaatst) na een knappe twee-gamer. In de tweede ronde verloor Ruben vervolgens van Mark Verschoor na drie bijzonder spannende games. Daarna wist Ruben in de dubbel met dezelfde Roy de finale te halen waar zij hun Waterloo vonden tegen de Nationale selectiespelers Roy Reijbroek-Ruben Jille. Voor de oplettenden onder u: in deze finale speelden Roy en Ruben dus inderdaad tegen Roy en Ruben!

Verder kende ook Amy van Stenus weer een prima weekend. Na haar overwinning op het JM Amersfoort tegen Denise Hall, wist zij dit weekend wederom haar goede vorm te tonen door in de finale in een hoogstaande en spannende drie-gamer te winnen van de ongenaakbare Alida Chen (15-21/21-17/23-21). Hierna ging samen met gelegenheidspartner Roy Reijbroek de mixfinale verloren tegen Nationale selectiemaatjes Alida en Ruben maar toen kon het weekend voor Amy al niet meer stuk!

Naast Ruben en Amy speelde ook Feng Groothuijse (VD13) en Leroy de Calonne (HE13) de finale maar zij konden deze partijen helaas niet in winst om zetten.

De resultaten

GD9 3e plaats Cindy van Lier & Pjotr Odijk
HD9 3e plaats Pjotr Odijk & Robin Verschoor
VE9 3e plaats Cindy van LierGD13
VE9 3/4e plaats Leroy de Calonne & Isaura Kerkhof (Van Zijderveld)
VE9 3/4e plaats Feng Groothuijse & Johan Quartero (BCH)
HE13 2e plaats Leroy de Calonne
HD13 3/4e plaats Leroy de Calonne & Robert de Calonne
VD13 2e plaats Feng Groothuijse & Tamara van der Hoeven (BC Swish)
VD13 3/4e plaats Lisa van Stenus & Imke van de Aar (Duinwijck)
GD15 2e plaats Amy van Stenus & Roy Reijbroek (Smashing)
GD15 3/4e plaats Ruben Wijnands & Natalya van der Laan (van Zijderveld)
HE15 3/4e plaats Mark Verschoor
HD15 2e plaats Ruben Wijnands & Roy Mulder (HBV)
VE15 1e plaats Amy van Stenus

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Paula op 08-03-2010 om 09:28 uur

    Is er ook iemand die toevallig een foto genomen heeft van Ruben (Wijnands, 2e plaats HD-15 samen met Roy Mulder)? Zou diegene dat dan willen mailen naar paula.wijnands@bvalmere.nl? Ik was er zelf niet bij vanwege de Champions League.
    Alvast bedankt!

Reageer op dit bericht (“….Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden…. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)