Badminton Vereniging Almere

“It gjit oan!”….. oftewel het JM-Drachten door de ogen van een Frieze moeder

“It gjit oan”, sprak meer dan 10 jaar gelden de heer Kroes voorzitter van de elfstedentocht en de volgende dag stond heel Friesland op zijn kop. Ruim een half jaar geleden vielen bij de badmintonclub in Drachten weer deze woorden, “it gjit oan…” we organiseren een Junior Master in Drachten! Nieuw op de JM-toernooikalender dus maar het organiseren van een toernooi is de toernooicommissie van BC Drachten wel toevertrouwd! Zij organiseren namelijk al jaren aansprekende en gezellige toernooien zoals daar zijn het BCD-toernooi (beter bekend als Car Wash de Hemrik) en het DPC JX-jeugdtoernooi. Het volgende leuke stukje is van de hand van Anneke Huizinga, Friezin van geboorte, badmintongek maar bovenal is Anneke moeder van Shermon Daal die vorig jaar van de Badmintonschool Almere is doorgestroomd naar de Academy Amstelveen.

Na zo nu en dan wel wat elfstedentochtkoorts en een toch wel gedenkwaardige olympische spelen, was het afgelopen weekend zover. Nu hoefden we net nog niet de dranghekken te plaatsen en het politiekorps in te schakelen maar toch. De banen waren goed genummerd daar kon het in ieder geval niet mis gaan. Maar voor het zover is, gaat er natuurlijk het nodige aan vooraf. Je zag badmintonnend Nederland fronsen, een JM in Drachten?? Paspoorten werden verlengd, TomTom-systemen aangeschaft, oude familie- en vriendenbanden in het Noorden weer aangehaald, want jee…. helemaal naar Friesland!

Maar heel voorzichtig kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Gelukkig hebben we een groot aantal deelnemers mogen begroeten, en wees eerlijk: waar krijg je nog onthaal met oranjekoek en sukerbolle? Helaas hebben we ook een aantal toch trouwe Junior Mastergangers gemist, jammer…. Want in het Noorden wordt er toch zeker ook verdienstelijk badminton gespeeld en willen we het badminton graag promoten. Maar velen hebben wel de verre reis ondernomen, het boekje hoe en wat in het Fries in de aanslag.
En een verre reis werd het voor sommigen, hier en daar moest nog een vriendinnetje worden opgehaald, en daar waar men bijna overal aan had gedacht in Drachten, was men vergeten het te melden bij Rijkswaterstaat, die vervolgens onbekommerd aan de Ketelebrug zijn gaan werken.
Ja en dan kom je in de problemen, Tomtommetje in de war om dan vervolgens, via, via, via met het zweet in de handen in Drachten aan komen en direct de baan op, …petje af. Menigeen stak zijn bewondering voor de badmintonners uit het Noorden (en ouders) dan ook niet onder stoelen of banken voor het heen en weer gereis naar trainingen en toernooien in het westen en zuiden des lands! Want mensen, het is vanuit Drachten echt even ver naar Almere of Amstelveen als andersom, we hebben het wel eens na gemeten. Onder voorwaarde natuurlijk dat de Ketelbrug het gewoon doet! Maar het mooie is vooral dat we vele prachtige partijen badminton hebben gezien met verassingen en bijna-verassingen (voor de uitslagen verwijs ik graag naar toernooi.nl)
Kortom voor het badminton in het Noorden was het een opsteker, al zullen we het niet terug vinden in het sportjaaroverzicht 2010. Hopelijk volgend jaar nog meer deelnemers want met een Badminton School en een heus Junior Mastertoernooi is het een stimulans voor de badmintonjeugd in het Noorden.
Namens alle ouders uit dit Noorden willen we iedereen bedanken voor jullie komst.

Oant volgend jier.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Alex van Zaanen http://www.alexvanzaanen.nl/

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. stc op 16-03-2010 om 17:30 uur

  voor meer mooie foto's van dit toernooi ga naar:
  www.alexvanzaanen.nl
  Hier zijn ook nog mooie foto's terug te vinden van de laatste wedstrijd van Dekker Almere-Invictus.

 2. Eric Annema op 16-03-2010 om 19:19 uur

  Mooi stukje en mooie foto's, ik zag denk ik de jongste speler gesponsord door Karakal.

 3. Otto op 16-03-2010 om 22:08 uur

  Heel leuk stukje Anneke! En nog bedankt voor de lekker sukerbolle en oranjekoek, ook namens Amy en Lisa! :9 :9 :9

Reageer op dit bericht (““It gjit oan!”….. oftewel het JM-Drachten door de ogen van een Frieze moeder ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)