Badminton Vereniging Almere

Josephine Wentholt en Manon Sibbald spelen Dutch Junior 2010

Eén van de grootste en best aangeschreven jeugdtoernooien ter wereld staat op het punt van beginnen. U hoeft hiervoor overigens niet helemaal naar Japan, Indonesië of Hong Kong te reizen; een autotrip van 30 minuten volstaat om u naar de Duinwijckhal in Haarlem te brengen. Haarlem, volgens een fervente Duinwijckfan, de enige echt badmintonstad in Nederland, iets waar de badmintonliefhebbers in Almere, Amstelveen, Wateringen, Amersfoort en al die andere badmintonminnende steden zich overigens moeilijk in kunnen zullen vinden, herbergt in deze periode van 3 tot en met 7 maart 2010 maar liefst 200 deelnemers uit zo’n 20 landen.

In de editie van dit jaar ontbreken door verschillende omstandigheden de toppers uit absolute toplanden als Denemarken, Indonesië, Zuid-Korea, Maleisië en Japan maar daartegenover staat dat landen als Hong Kong. Engeland, Frankrijk, Rusland en Turkije wel vertegenwoordigd zijn. Meer dan voldoende garantie op spektakel en badminton op het hoogste niveau dus!

Onder de 200 deelnemers tellen wij naast 26 andere Nederlandse spelers ook twee Almeerse toppers. Ook Josephine Wentholt en Manon Sibbald zullen namelijk aan dit prachtige en prestigieuze toernooi meedoen. Beide dames maken dit jaar een mooie ontwikkeling door in hun badmintoncarrière. Josephine debuteerde op haar 17e in de hoofdmacht van de Badminton Vereniging Almere als tweede singledame. Vanaf het begin van het seizoen heeft zij haar draai binnen onze vereniging helemaal gevonden en daarvan moge haar goede resultaten in de single en vrouwendubbel getuigen! Josephine zal deze dagen actief zijn in de single en de vrouwendubbel waarin zij zich vergezeld weet door Thamar Peters, eerste dame van BC Victoria. Josephine speelt haar eerste wedstrijd tegen de Engelse Haley Rogers om 17:30 uur op 03 maart 2010.

Ook Manon maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Vorig jaar nog uitkomend voor team 13 van de Badminton Vereniging Almere in de 2e klasse regio, dit jaar maakte zij een reuzensprong naar de 2e divisie waar zij met Rinske, Julia, Walther en Pieter deel uitmaakte van team 4. Daarnaast werd zij vorig jaar geselecteerd voor de nationale U17-selectie en traint inmiddels al weer geruime tijd met deze selectie mee op Papendal. Manon speelt de vrouwendubbel met Linda Chen van Van Zijderveld. Manon's eerste wedstrijd zal op 03 maart 2010 om 18:00 uur zijn tegen de Engelse Alexandra Langley.

De Sporttechnische Commissie wenst alle Nederlandse toppers en Josephine en Manon in het bijzonder, veel succes toe in de aankomende dagen!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 02-03-2010 om 09:23 uur

    Heel veel succes Josephine en Manon.

  2. stc op 03-03-2010 om 22:11 uur

    Manon heeft het helaas niet gered in haar singel: 5-21 / 17-21.
    Josephine heeft gewonnen van haar tegenstandster met 21-15 en 21-16 en mag het vrijdag opnemen tegen de Hong Kong chinese Yik Kei Yueng (aanvang 15:05).

Reageer op dit bericht (“Josephine Wentholt en Manon Sibbald spelen Dutch Junior 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)