Badminton Vereniging Almere

Ovationeel applaus voor Erik Staats

Bij het begin van de wedstrijd Dekker Almere tegen BC Invictus werd Erik Staats in de bloemen gezet door de manager van Dekker Almere, Ernst van Stenus. Voor Staats was het zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van de Badminton Vereniging Almere, Dekker Almere. In de boarding van de arena stond een levensgrote foto van Erik als tienjarige, met de omschrijving "Van broekie tot clubicoon".

In het verslag van Dekker Almere tegen Invictus heeft U kunnen lezen dat Dekker Almere deze wedstrijd met 8-0 heeft gewonnen. Het was allesbehalve een eenvoudige overwinning en dat gold ook voor de laatste partij in deze wedstrijd, de gemengd dubbel van Yvonne Sie en Erik Staats tegen Bouke van Bergen Bravenboer met Tak-Ling Lam.

Als je de laatste wedstrijd speelt voor het vlaggenschip van de vereniging, dan wil je die natuurlijk als het even kan, winnend afsluiten. Wel in de eerste game zag het daar allemaal even niet naar uit. Staats en Sie, zwager en schoonzus, stonden bol van de zenuwen. En dat merkten de ruim 150 toeschouwers ook. Er was alle aandacht voor deze wedstrijd want het was de laatste partij van de avond. De eerste game werd gewonnen door Invictus, maar de tweede game door Sie en Staats. En ook de derde game was uiteindelijk voor Sie en Staats.

En toen barstte er een ovationeel applaus los voor Erik Staats. Een kippenvelmoment voor vele toeschouwers en ook zeker voor Erik Staats zelf. Opnieuw waren er bloemen voor Erik en werd hij op de schouders genomen door zijn teamgenoten. De geëmotioneerde Erik sprak een paar woorden, bedankte het publiek voor de jarenlange steun en beloofde dat hij na het douchen, als hij wat tot rust gekomen was, nog een paar woorden wilde zeggen in de kantine.

Omroep Flevoland maakte TV-opnamen en de kranten waren er allemaal. En ook René Maertens, raadslid voor de VVD en een groot sportliefhebber, zag het allemaal met plezier aan.

Maar de grootste pluim was voor het vele publiek. Zij bezorgde Erik Staats een onvergetelijke afscheidswedstrijd!

Kijk ook het filmpje op http://www.omroepflevoland.nl/Sport/68816/badmintonner-staats-in-tranen-bij-afscheid

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. han op 14-03-2010 om 22:07 uur

  Bedankt Erik ! Door clubiconen en karakterspelers is de badmintoncompetitie aantrekkelijk en wil je er als publiek graag bij zijn. Jij was er zo één !! Nogmaals dank, het ga je goed !

 2. Jaap Hagens op 15-03-2010 om 14:32 uur

  Beste Erik,

  Hoewel je af en toe best een lastig mannetje was kan ik toch niet anders dan respect uitspreken voor je jarenlange badmintonspel. Vanaf de jeugd heb ik je kunnen volgen en steeds was je een speler die met een enorme passie aan ons geliefde spelletje meedeed. Ik wens je veel succes met je toekomstige badmintonactiviteiten en natuurlijk alle activiteiten daar omheen.

  Groet,
  jh.

 3. Henk Mostert op 15-03-2010 om 18:26 uur

  Beste Eric

  Het was altijd een genoegen je te zien spelen. In het verleden en het heden hoewel het heden nu ook verleden is.
  Als je training net zo is als je spel hebben we als vereniging niets te vrezen.
  Heel veel succes.

  Henk en Marijke

Reageer op dit bericht (“Ovationeel applaus voor Erik Staats ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)