Badminton Vereniging Almere

Prijzenslag in Weesp

Ook dit jaar was het 27/28 maart weer tijd voor het BC Weesp toernooi 2010. Met een grote delegatie spelers uit Almere werd er flink gestreden om de prijzen. Daarnaast moest ook natuurlijk de wisselbeker verdedigd worden, welke in 2009 gewonnen was. Dat laatste is uiteindelijk overduidelijk gelukt, want onze spelers pakte in veel categorieën een 1e of 2e prijs. Hierdoor ging ook dit jaar de wisselbeker weer mee terug naar Almere! Toch weer een mooie prestatie.

De grote opkomst van Almere-spelers in Weesp is te wijten aan het feit dat de trainers dit toernooi als ‘verplicht’ hebben aangewezen, en omdat het toernooi op steenworp afstand ligt van Almere.

Daarom hadden 27 Almere-spelers zich ingeschreven dit jaar, waarvan de meeste spelers in de B- en C-categorie uitkwamen. Ook in de A-categorie waren we dit jaar groter vertegenwoordigd omdat enkele spelers vanwege hun ranking zich verplicht zagen in de A in te schrijven. En laten we Tom niet vergeten in de D-categorie, daar hield hij in zijn eentje de eer van BV Almere hoog.

De zaterdag betekende voor veel spelers weer vroeg de wekker zetten om weer op tijd aanwezig te zijn voor de eerste partijen van de dag. Het vroege opstaan speelde de meeste spelers geen parten, want de meeste partijen werden gewonnen voor de Almeerders. Voor de meesten spelers stond de zaterdag ook in het teken van het wachten op de volgende partijen, maar de gezelligheid onderling zorgde ervoor dat de tijd voorbij vloog. De coaches Rick, Bas en Suus verdienen ook weer een compliment omdat dat zij iedere wedstrijd opnieuw weer moeite deden om de spelers te coachen. Vaak moesten zij ook ogen in hun rug hebben, want er speelden vaak meerdere Almeerders tegelijk.

Aan het einde van de zaterdag was het mooi om te zien dat veel spelers zich hadden gekwalificeerd voor de kwart- en halve finales van vele categorieën. Opvallend was dat in de dames enkel B alleen maar Almere speelsters over waren gebleven, te weten Sanne, Tessa, Michèle en Laura. Ook de heren enkel C waren 3 van de 4 spelers Almeerders. Daarnaast was op zaterdag ook al de eerste prijs binnengehaald. Tom van Groenigen had met zijn partner (speler van De Kwakel) de heren dubbel D gewonnen, dit werd gespeeld in een poulesysteem.

Aangezien zaterdag op zondag de klok een uur vooruit werd gezet, was het voor iedereen die vroeg moest spelen zondag niet makkelijk om op te staan. De zondag stond in het teken van veel partijen met alleen maar Almere spelers. Vooral in de B- en C-categorie moesten veel Almeerders het tegen elkaar opnemen. Dit leverde ook meteen veel spannende en leuke partijen op, en een zekerheid dat een speler van Almere door zou gaan naar de (halve) finale. De singles van Alex tegen Rick en Michèle tegen Tessa waren zeker spannend. Alex kreeg door zijn buikschuivers op de baan al snel de bijnaam van ‘de pinguïn’. Door zijn winst op Rick was hij uiteindelijk doorgedrongen tot de finale van de heren enkel C, als enige speler van Almere.

De finales waren voor Almere zeker ook weer de moeite waard. 17 van de 27 spelers waren doorgedrongen tot een finale, en dit is zeker een mooi gegeven denk ik. Diverse spelers gingen zelfs met meerdere prijzen naar huis, namelijk Josephine, Iris, Michèle, Shanice, Rick en Tom.

De finales boden ook veel spanning, wat het ook erg aantrekkelijk maakte om naar te kijken. In de ‘Almere finales’ was het soms moeilijk een partij te kiezen natuurlijk.

Al met al kan gezegd worden dat het weer een geslaagd toernooi was voor Almere, met uiteindelijk 19 prijzen. Als slagroom op de taart mocht Ernst de wisselbeker weer in ontvangst namen namens BV Almere. Voor het 2e jaar op rij gewonnen, en zeker weer terecht!

Plaats Naam
Categorie A VE
2 Josephine Wentholt
Categorie A MD
2 Ralph Starren / Hans van Os (van Zijderveld)
Categorie A VD
1 Josephine Wentholt / Elisa Piek (van Zijderveld)
2 Iris Putters / Jessica Ottenhoff (Slotermeer)
Categorie A GD
2 Iris Putters / Dennis Verkerk (Slotermeer)
Categorie B ME
1 Joost Berkelmans
Categorie B VE
1 Michèle Veerman
2 Laura Burgess
Categorie B MD
2 Bas van Os / Korneel Duyvensteyn (Gaasperdam)
Categorie B VD
1 Suzanne Mulkens / Chantal Mulkens (Gaasperdam)
2 Michèle Veerman / Shanice van Stenus
Categorie C ME
2 Alex Vlaar
Categorie C VE
2 Shanice van Stenus
Categorie C MD
1 Peter Daams / Herman Bertsch
2 Rick Blok / Arjan Rodenburg
Categorie C GD
1 Melissa Hondeman / Rick Blok
2 Shanice van Stenus / Soemitro Kasanwidjojo
Categorie D ME
1 Tom van Groenigen
Categorie D MD
1 Tom van Groenigen / Peter Schoonderwoerd (De Kwakel)

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Arjan op 29-03-2010 om 21:41 uur

  Helaas staat Bas niet met zn roze slippers op de foto haha :9~

 2. Ernst op 30-03-2010 om 07:11 uur

  Ik vind het een mooi lijstje. Laten wij niet de organisatie vergeten van BC Weesp!!! . Wat een goed schema, alles ruim op tijd, mijn complimenten. Mij is verteld dat volgend jaar het toernooi in het laatste weekend van maart wordt gehouden. Hou hier dus rekening mee en wellicht weer een verplicht toernooi voor BV Almere. Tot volgend jaar!!

 3. Tom op 30-03-2010 om 11:53 uur

  Ik vond het toernooi leuk volgend jaar denk ik er weer over om mee te doen, maar dan wel met eigen dubbelpartner mee kan doen. heel veel sterkte eddie doe rustig aan volgend hebben we weer kans. gr tom

 4. Bas op 31-03-2010 om 12:33 uur

  Echt wel dat er "actiefoto's" zijn van mij en mijn slippers! zie : http://www.chrisvdhaar.nl/BCWeesp/Fotos/BCWeesp%20open%20toernooi%202010%202e%20dag/slides/BCWeesp%20open%20toernooi%202010%202e%20dag%20%2889%29.html

 5. Suus op 31-03-2010 om 12:47 uur

  Ze passen helemaal bij je! Ik vind dat de clubkleding uitgebreid moet worden met deze slippers, mooi hoor :-)

 6. Arjan op 31-03-2010 om 15:38 uur

  Haha oke dan Bas heel goed gevonden! :P
  En Suus: dat van die clubkleding lijkt me niet zo'n goed idee :O

Reageer op dit bericht (“Prijzenslag in Weesp ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)