Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het is nog pas maart 2010 maar we kunnen nu al zeggen dat het de vereniging in het competitieseizoen 2009/2010 voor de wind is gegaan. Dekker Almere deed het uitstekend in de eredivisie met een vijfde plaats, net niet voldoende voor de play-offs, maar met grote voorsprong op de nummer zes in de eredivisie. Forza Almere werd reservekampioen van Nederland, een uitstekende prestatie en er waren meer kampioenen, zowel bij de jeugd als de senioren. En alsnog promoveerde team 7 naar de landelijke competitie.

Maar de competitie is nog maar net ten einde en de STC is al weer druk doende om voor het volgend seizoen, 2010/2011, de nodige voorbereidingen te treffen, qua zaalruimte, qua trainers en natuurlijk qua spelers. Onder meer voor team 1.
Want Tim Vaessen gaat het een jaar in Duitsland proberen en Erik Staats is gestopt. Wel de STC is er in geslaagd voor het vlaggenschip van de vereniging, Dekker Almere, twee toppers aan te trekken! Binnen twee weken zullen wij de spelers aan u voorstellen.

Dit weekend gaat een bestuursafvaardiging ook rond de tafel met een sponsor om de laatste puntjes op de i te zetten en dan kunnen we in april 2010 ook daarover aan u duidelijkheid verschaffen.
En u heeft al op de site kunnen lezen dat de Preserve Security Group sponsor is geworden van onze vereniging.

Twee weken terug heeft de beheerstichting, de BSAO, bij de gemeente Almere de plannen ingeleverd voor het uitvoeren van grootonderhoud aan ons sportcomplex. De BSAO is van plan om de komende jaren nog ruim € 400.000,-- te investeren in het treffen van energiebesparende maatregelen in ons complex. Daaronder valt ook de verlichting in de badmintonzaal en de turnzaal.

En wellicht heeft u ook gezien dat in de oude bestuurskamer mooie kantoorkasten zijn geplaatst. Dat geeft deze commissiekamer annex massageruimte onmiddellijk een ander aanzicht. Henk Hoogland en Henk Mostert hebben de kasten opgehaald in Amsterdam en aansluitend hebben Vincent Festen, Henk Mostert en ik zelf onze uiterste best gedaan om de oude kasten te wisselen met de nieuwe. En de oude kasten zijn naar de turners gegaan (TSA), want die hebben een tekort aan kasten.
Helemaal vlekkeloos ging dat omzetten van de kasten overigens niet. Het was ploeteren voor de vutters en gepensioneerden en ondanks dat leek alles goed te gaan. Totdat de recreantencommissie aangaf, hun spullen kwijt te zijn. De verhuizers waren stellig van mening dat de kast leeg was toen deze werd ontmanteld en naar TSA ging. Hierop volgde een uitgebreide zoekactie naar de verdwenen spullen van de recreantencommissie. Niet te vinden. Totdat John Bor op het idee kwam om nog eens in de oude kasten te kijken. En ja, de heren verhuizers hadden een volle kast verhuisd.....

Dat ik niet geschikt ben om als verhuizer op te treden blijkt ook nog uit het volgende. Enige jaren terug verhuisde mijn schoonmoeder van haar woning naar het bejaardenhuis, De Kiekendief. Dat ging niet zonder slag of stoot, want heel begrijpelijk, had zij daar geen zin in en aanvankelijk zei zij tegen de kinderen: "Jullie vader, ik dus, heeft mij hierin in gestopt". Het bevalt haar overigens uitstekend en nu zegt de inmiddels 95-jarige tegen een ieder: "Daar heeft mijn schoonzoon voor gezorgd dat ik een plekje heb gekregen.........." Het kan dus verkeren.
Maar terug naar de verhuizing. We hadden een busje gehuurd en Erik en ik reden af en aan. Vervolgens gingen we druk heen en weer met de volgestouwde lift naar de derde etage. Bij een van deze runs moest er plotseling ook nog een oudere dame in de lift. Die had geen tijd om te wachten, had natuurlijk nog veel afspraken, en wij moesten dus plaatsmaken in de lift voor haar en haar rollater en de aanwezige huisraad nog even verzetten. De oudere damebewoonster kon dus uiteindelijk ook in de lift. En zij stapte vervolgens ook weer uit. En Erik en ik gingen aansluitend uitladen, totdat Lida vanaf de derde galerij riep: "Wat moeten jullie nu op de tweede verdieping". We konden dus weer opnieuw inladen en gelooft u mij, toen ons dit gebeurde, spraken wij even geen woord Frans. Maar toen we alles weer ingeladen hadden, gingen we niet naar de derde verdieping, maar weer naar de begane grond.....
En toen de liftdeuren opengingen stond daar zoon George die heel droog vroeg: "Gut, gaat oma nu alweer terug........"

Henk Staats

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Martin op 26-03-2010 om 21:02 uur

  Hoera!

 2. Cock op 29-03-2010 om 11:25 uur

  "En de oude kasten zijn naar de turners gegaan (TSA), want die hebben een tekort aan kasten. "

  Henk, heb je het wel goed begrepen. Ik heb niet zoveel verstand van turnen, maar op gymles (heel vroeger) maakte wij wel eens gebruik van een turntoestel: de kast. Een soort opstakel waar je op of over kan springen.

  Is het nu niet zo dat de turnclub zit opgezadeld met kantoorkasten terwijl ze de andere kasten tekort komen? :D :D :D

 3. Paula op 29-03-2010 om 15:45 uur

  Ze zijn nu nog op zoek naar een ouwe bok :)

 4. Henk Staats op 29-03-2010 om 16:46 uur

  Oude bokken zat, toch?

 5. Maria Patty op 31-03-2010 om 09:59 uur

  Heb genoten van dit stuk (en met op het eind "mrs. Marples!" in de lift). Verder mijn complimenten!

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)