Badminton Vereniging Almere

België natuurlijk, gij zottekop!

Een traditie in wording stond vorig weekend weer voor de boeg. Een weekend vol met badminton, feesten, vlaamse reuze porties en zelfs gele en rode kaarten! Een weekend van proberen Belgen te verstaan, dat zo af en toe toch echt niet lukt. Een weekend waarvan je gemiddeld zo’n 3 uurtjes mist. En niet alleen voor mij maar voor nog zo’n der-tig andere!

Elk jaar wordt ons België groepje versterkt met nog meer gezellige BVA’ers. Zo begonnen we, alweer, drie jaar geleden met een clubje van 18 mensen. Dit jaar hadden we er een-en-der-tig. Je zou denken gaat dat wel goed met auto’s enzo? Maar dat lukt elk jaar weer perfect! Gelukkig hebben we de Berkelmannen, en dus ook de bus. Zoals altijd vrijdag weg vanaf de hal en dan ongeveer tegelijkertijd aankomen bij de abdijschool in Dendermonde.

Onze vaste stek op vrijdagavond is toch wel café Top Tien. De plek waar we poolen tot we niet meer kunnen! Het eerste potje gaat toch meestal wel het beste daarna wordt het steeds lastiger om de bal in de goede richting te stoten. Normaal gaan we ‘op tijd’ naar huis maar een vriendelijke Belg wees ons erop dat er een tof feestje bij Place 2 Be was, twee deuren naast Top Tien. Dus gingen we daar nog ‘even’ heen. Een beetje krap was het wel, maar echt super leuk. Goede muziek en de sfeer was ook erg goed, daar is natuurlijk niet veel voor nodig als je met zoveel mensen bent. Zo rond half drie bedachten we dat het wel eens tijd was om te gaan als we nog enigszins wat wilde maken van onze eerste wedstrijden.

Allemaal vroeg op om wat hoogstaande partijen te spelen/bekijken. De C-spelers mochten beginnen met hun singles. Die we natuurlijk allemaal pakten want de C is toch wel de grootste spekpot van Almere op toernooien. Wat er daarna is gebeurd weet ik niet zo goed. Want Mariska Jos en ik gingen even een stedentripje doen. Gezien we allemaal moesten wachten tot 6/7/8 uur vonden we het een goed plan om Antwerpen te verkennen. Wel een leuke stad, niet zo mooi als Amsterdam natuurlijk maar de bioscoop is erg goedkoop! Behalve voor mensen die boven de 26 zijn, hihi.

Rond half zes waren we weer terug en werden we op de hoogte gesteld dat Almere goed bezig was. Dat was ook nodig want we wilden de cup weer mee nemen. Om half negen waren de laatste partijen, voor sommige de eerste. De meeste van onze groep mochten de volgende dag nog spelen. Niet alleen vanwege gewonnen wedstrijden maar ook gewoon omdat de mixen nog gespeeld moesten worden. Na de partijen van half 9 lekker terug naar huis om ons klaar te maken voor nog een avond vol gezelligheid.

Zaterdagavond is de avond van de ‘Players Party’. Dit jaar ben ik voor het eerst binnen geweest. De voorgaande jaren was het of vrij dood of het was zo krap dat we niet eens naar binnen kwamen. Dit jaar waren we er iets vroeger dus konden we nog wel makkelijk naar binnen. Maar eenmaal binnen was het vrij warm en werd het steeds krapper. De muziek was ook niet al te best, spice girls, K3, heavy metal? Dus we bedachten dat Place 2 Be een leuker alternatief zou zijn. Wat we bedachten was niet zo slecht jammer alleen dat Place 2 Be had bedacht om dicht te zijn op een zaterdagavond. Logisch… Sommige gingen terug naar de Players Party en andere gingen met een patatje terug naar huis. Even over die bakjes patat. Denk je dat je een middel patatje neemt, krijg je een reusachtige portie mee waar je ongeveer met drie mensen van kan eten. Laat staan als je een ‘maxi’ neemt die zijn helemaal niet te doen in je eentje. Belgen geven graag veel voor weinig! En kaaskroketjes zijn ook lekker.

Al met al was het toch nog laat geworden en lag iedereen tot op het laatste moment in bed. Douchen en ontbijten kan toch wel in de sporthal. De mensen die nog moesten spelen hadden het toch aanzienlijk moeilijker dan zaterdag. Ow! Ik zou het bijna vergeten! De sportiefste speler van Almere heeft een gele en zelfs een rode kaart gekregen! Onze Tim! Kan iemand het zich voorstellen. Bizar!
Verder geen rare dingen gebeurt en kwam Almere stapje voor stapje, wedstrijd voor wedstrijd dichter bij de cup. In de C speelden veel BVA’ers tegen elkaar in de halve en in de hele finales. En ook in de B2 ging het goed. De laatste finale was nog bezig in een hal waar alleen nog maar BVA’ers en de toernooi organisatie aanwezig waren. Eindelijk was de spannende B2 dames single finale afgelopen en mochten we de cup in ontvangst nemen. Jammer alleen dat Mariska de cup meteen moest slopen. “Oeh je kan draaien aan de beker, ow nu is ie stuk”.

Al met al een geslaagd weekend voor de badminton sport als voor het feesten in België. Volgend jaar op 23 en 24 april is ons eerste lustrum voor het weekendje België. En dan verwacht ik dat er nog meer spelers meegaan zodat we de cup alleen al op inschrijvingen winnen! Robert bedankt voor de organisatie! Ik heb al leuke ideeën/improvements voor volgend jaar.

Iedereen die mee was, het waren twee geweldige dagen. Volgend jaar weer!

Dendermonde crew

Alle zottekoppen, klik voor een vergroting

Alle winnaars

DE B1 2e Deborah van de Wal
DE B2 1e Laura Burgess
DE B2 2e Sanne Berkelmans
DD B2 2e Sarina Baak en Dorien Drees
GD B2 1e Jos Kuipers en Dorien Drees
ME C1 1e Remco van der Hoek
ME C1 2e Rob van der Voorn
MD C1 1e Rob van der Voorn en Rick Blok
MD C1 2e Jos kuipers en Arjan Rodenburg
GD C1 1e Mariska Post en Krijn Hoetmer
GD C1 2e Nienke Berkelmans en Rick Blok
DD D 2e Jenna Buijsman en Kelly Buijsman

De foto's zijn te vinden in de fotogalerij.

Tot nu toe 27 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 05-04-2010 om 19:10 uur

  Niet dat ik er heel trots op ben — ik heb er nog steeds last van — maar die maxi frietjes zijn best te doen in je eentje! Toch Steven? :+

 2. Aisha op 05-04-2010 om 19:17 uur

  Zo te horen hebben jullie je weer prima vermaakt, en heel goed dat de beker in Almeerse handen is gebleven!
  Maar eh, Tim een rode kaart? Wat is er in vredesnaam gebeurd dan?

 3. Ernst op 05-04-2010 om 19:31 uur

  Beste Tim, wat maak je me nou? Rode kaart??? Zou toch wel wat uitleg willen hebben.

 4. Pascal op 05-04-2010 om 19:33 uur

  haha het was niet verdiend...het was een eikel van een referee....maar ik denk dat tim dit het beste zelf kan uitleggen...hoewel we er allemaal met open mond naar stonden/zaten te kijken

 5. Gijs op 05-04-2010 om 20:24 uur

  Laat ik het zo zeggen, Tim had een paar nadelige calls van de scheidsrechter, in de tweede set wilde de tegenstander daarna van shuttle wisselen, waarna tim het gebaar maakte dat niet te willen. Toch gebeurden dit om dat de scheidsrechter had gehoord dat Tim de wissel van shuttle goedkeurde. Hierop volgde een kort gesprek, met na afloop: "Ach, ga toch weg man"... Dit leverde geel op:S
  Tim zei daarna: "Maar dit kunt u niet menen, meneer" wat volgens de scheidsrechter erg genoeg was om zijn rode kaart te voorschijn te toveren:)

 6. Gijs op 05-04-2010 om 20:26 uur

  Scheidsrechter wilde zich nomineren voor een plek in de "opzoek naar de nieuwe uri geller finale". Hij liet een gele kaart zien, deed hem in zijn borstzak en trok meteen daarna weer een kaart.... Deze was ineens rood:P
  Helaas was deze magicshow niet goed genoeg om een plaats te bemachtiging;)

 7. Tim op 05-04-2010 om 20:54 uur

  De twee kaarten waren belachelijk. Deze man zou nooit meer een badmintonwedstrijd mogen leiden. Niet alleen geeft hij me twee volkomen onterechte kaarten, hij was ook nog eens ontzettend partijdig en ik verwijt hem dan ook vriendjespolitiek (mijn tegenstander kwam bij hem in de buurt vandaan). Echt schandalig dat deze man zich scheidsrechter mag noemen.

 8. Arjan op 05-04-2010 om 21:21 uur

  Ja het was weer een top weekend!
  Op deze link nog een stukje van de Vlaamse tv over het toernooi, waarin wij als ook nog even een moment of fame krijgen!

  http://www.tvoost.be/nl/nieuws/2010-04-04/badminton-ros-beiaard-badminton-cup/

  En ben het helemaal eens met Tim.
  Die vent kon beter boswachter worden met dat uiterlijk van m! Daarnaast past die zo in een film van Lord of the Rings :+

 9. Robert op 05-04-2010 om 21:35 uur

  Dorien...

  Top stukje, bedankt dat jij deze superbelangrijke taak op je wilde nemen.
  Je ideeën voor volgend jaar hoor ik graag natuurlijk.

 10. Steven van Puffelen op 05-04-2010 om 22:02 uur

  @Krijn: Nou, te doen is misschien niet helemaal de goede uitdrukking.. Ik zit er nog steeds vol van.. :+

 11. Mathias op 06-04-2010 om 10:49 uur

  Proficiat aan het enige team waarvoor ik — als Dendermondenaar godbetert — supporterde tijdens de Ros Beiaard Cup 2010! :)

  P.S. Waar staat Krijn op de zottenkoppen-foto? Ik kijk er vast over…

 12. Dorien op 06-04-2010 om 11:10 uur

  @Mathias hij heeft zich verstopt achter Michael (de krullekop met het groene shirt)

 13. Arjan op 06-04-2010 om 11:24 uur

  Krijn heeft zelfs al fans zie ik!! :)
  Hij wordt steeds bekender, nu zelfs al in Dendermonde en omstreke..
  Misschien kan je nog meedoen aan het WK maxi frieten eten :9

 14. Mariska Post op 06-04-2010 om 15:24 uur

  De beker heb ik inmiddels uit mijn tas gehaald in 11 stukjes. Is er iemand die goed is in bekers in elkaar zetten :(
  En trouwens..van die leeftijdsdiscriminatie word ik niet vrolijk. Juist als 30+ met kind moet je extra op de kosten letten. Dus het dubbele betalen voor een bioscoopkaartje is zeer onaardig van onze zuiderburen.

 15. Rick op 06-04-2010 om 17:55 uur

  @arjan....
  Maar we hebben de douche in ieder geval mooi schoon achtergelaten (A).

  Mijn billen zijn nogsteeds rood man :p. Jij had geluk dat je optijd uit de douche was.

 16. Paula Wijnands op 06-04-2010 om 19:10 uur

  @Rick, wat is er in vredesnaam gebeurd bij/in/onder de douches?

 17. Robert op 06-04-2010 om 19:18 uur

  Serieus, hoe de fuck kom jij aan rode billen onder de douche...dat is echt verkeerd.
  Wil je dat soort dingen voor je houden :P

 18. Henk Staats op 06-04-2010 om 19:39 uur

  Ben ik de voorzitter van dit stel ongeregeld... :)

 19. ronald op 06-04-2010 om 19:51 uur

  Henk, dat is niet zo erg hoor ........ ik ben de vader :O

 20. Henk Staats op 06-04-2010 om 20:03 uur

  Dat is inderdaad nog veel erger....................

 21. Pascal op 06-04-2010 om 21:24 uur

  @ tim - Partijdig is nog zacht uitgedrukt vind je niet ??
  deze man is een schande voor alle scheidsrechters....

  ik vind het nog knap dat je je zo hebt kunnen inhouden tijdens te wedstrijd...ik denk dat ik hem aan zijn sik van die stoel getrokken had

 22. Arjan op 06-04-2010 om 23:00 uur

  @Rick: die douche is zeker mooi schoon, maar of ze er ook blij mee waren daar :D

  En tjah over die rode billen hebben we t maar niet verder.. :P. Maar ik kijk voortaan wel uit als ik met Jos en Rob onder de douche stap..

 23. Jenna op 07-04-2010 om 00:39 uur

  @Pascal; dat had ik best willen zien!

 24. Gert op 07-04-2010 om 14:54 uur

  Hallo Almere,

  Een beetje genoten van jullie 3e verblijf in Dendermonde? Gelukkig hebben wij de douches niet moeten schoonmaken. En euh, beker stuk? Volgend jaar opnieuw winnen dan...

  Over die ene umpire waren we ook niet echt tevreden. De man denkt dat hij belangrijker is dan de spelers zelf en wil zich telkens laten gelden. Hij komt wel niet uit de buurt van Tim's tegenstander. De ene is Vlaming, de andere Waal.

  Op facebook vinden jullie een uitgebreide tv reportage en verschillende actiefoto's. Maar dat is naar ik begrepen heb in Nederland niet zo populair als in België. Ik geef toch even de links mee.

  http://www.facebook.com/album.php?aid=159184&id=570484156&ref=mf

  http://www.facebook.com/album.php?aid=159184&id=570484156&ref=mf

  http://www.facebook.com/album.php?aid=217840&id=165240693297&ref=mf

  http://www.facebook.com/album.php?aid=2057060&id=1425375715&ref=mf

  http://www.facebook.com/album.php?aid=159184&id=570484156&ref=mf#!/album.php?aid=2056941&id=1425375715&ref=mf

  http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=160700&id=590453461&ref=mf

  groeten uit België
  Gert

 25. Robert op 07-04-2010 om 15:27 uur

  Beste Gert,

  Bedankt voor je reactie en de links natuurlijk.
  Blij te horen dat jullie ook niet tevreden waren over de umpire. Wij zullen volgend jaar zeker weer proberen de beker te winnen ;)

  Gr.

  Robert

 26. pascal op 15-04-2010 om 08:02 uur

  wanneer kunnen we de fotos bewonderen??? :D

 27. Krijn op 05-05-2010 om 17:37 uur

  Voor het nageslacht die dit draadje ooit nog eens gaat lezen: de foto's staan op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2009-2010/ros-beiaard-cup-dendermonde :)

Reageer op dit bericht (“België natuurlijk, gij zottekop! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)