Badminton Vereniging Almere

Het Olvetoernooi

De afdeling Topsport van Badminton Nederland is in januari 2010 van start gegaan met een inU13 Belofte team . Het is geen officiële nationale selectie, maar wel een extra trainingsmogelijkheid voor een groep getalenteerde kinderen die zijn geboren in 1997 en 1998, oftewel de leeftijdscategorie Onder 13.

De groep bestaat uit de volgende talenten: Luuk van Renswouw( lid van de Nationale U15),Johan Quartero, Noah Jongen, Anne Vievermans, Daan Kusters, Feng Groothuijse, Lisa van Stenus, Imke van der Aar , Renske Kwakkenbos, Demi Lensselink, Leroy de Calonne, Robert Calonne en Joran Kweekel.

Door middel van de extra trainingen en begeleiding die gegeven worden door Emmy en Chris Vlaar wil de sector Top Sport de groep op een hoger plan brengen. Met heel veel enthousiasme en inzet zijn al diverse trainingssessie gehouden. 3 verplichten toernooien staan op de lijst van dit team. Afgelopen weekend was het eerste toernooi wat verplicht op de agenda stond, en wat voor een.

Zonder dan maar iemand te kort te doen, heeft echt iedereen echt zijn maximale inzet getoond (wat zal het niveau in Nederland omhoog gaan als deze groep dit ook bij de Junior Master Toernooien laat zien). Natuurlijk waren er door de loting, zenuwen, et. ook wel eens uitslagen die iets anders hadden kunnen uitpakken maar over het algemeen waren de coaches zeer tot uitmuntend tevreden over de resultaten van de groep. Passie, gedrevenheid, doorzettingsvermogen, inzet, sportiviteit, op komen voor elkaar alles hebben we gezien de afgelopen drie dagen.

Chris Vlaar had 2 teamcaptains aangewezen bij de jongens Luuk van Renswouw en bij de meisjes Renske Kwakkelbos, beide namen de taak serieus net zoals de hele groep dit deed met het proces TEAMBUILDING.
De gehele groep heeft dan bijna als samen gedaan; trainen op de vrijdag, warming up op de dagen dat er gespeeld werd, eten (indien het schema het toeliet)elkaar aanmoedigen, tellen bij elkaar, hardlopen op de maandagmorgen vroeg, etc. En dat de groep elkaar aangemoedigd heeft is dan heel vaak gebeurd. Want wat niemand van te voren had verwacht maar echt is gebeurd;
In alle finales van de U13 stond wel iemand van het belofte team van Badminton Nederland, topklasse.

De hoofdrollen waren dit weekend weggelegd voor de teamcaptains, wat een prestatie. Renske Kwakkelbos stond maar liefst in 3 finales, de singel werd ze zeer knap 2e in een close 3e set waar de kansen over en weer gingen. De damesdubbel werd met maatje Demi Lensselink knap in twee sets gewonnen en de mix werd met de andere kanjer Luuk van Renswouw net aan de finale verloren.

Luuk had ook een halve finale in de singel maar die werd netjes in (wederom 3 sets) gewonnen door teamgenoot Johan Quatero, in de herensingelfinale kwam Johan helaas net iets te kort maar werd knap tweede. Luuk bereikte ook samen met Leroy de Callone de finale en verloren ook in 3 sets van het 1e Belgische dubbel. (die ook Noah Jongen en Joran Kweekel in een zinderende 3 sets met minimaal verschil uitschakelde, zeer knap van de 1e jaars onder 13).

Het verhaal zou heel lang worden om alle uitstekende partijen eruit te halen want ieder voor zich had wel een partij waarbij hij of zij boven zich zelf uitsteeg. In het eindklassement werd netjes de 4e plek gehaald.

Vele ouders waren ook Edegem aanwezig en zagen zelf hoe positief alles is verlopen en gegaan. Voor hun was het natuurlijk ook de eerste keer dat ze hun kids met goed vertrouwen hadden overgeleverd aan de coaches Chris en Emmy Vlaar, maar in de weken van trainingen en samenkomst was al een hele goede basis gelegd en het prima samenspel van mede de begeleiders Otto van Stenus en Francien van der Aar maakte het geheel compleet.

Natuurlijk moet echt ook een compliment gegeven worden aan het jonge en dynamische organisatie team van dit toernooi, echt alles was prima geregeld; vervoer, slaapgelegenheid, eten, shuttles, etc. Kortom een zeer succes vol en geslaagd toernooi en ik denk dat de groep hele leuke herinneringen hier aan overhoud. De jongste groep die volgend jaar nog maar meespelen in U13 staat al te trappelen om volgend jaar de finale plaatsten over te nemen van de oudste! Met veel plezier wordt al uitgekeken naar de volgende training van de groep, en wie weet wat voor mooie resultaten er nog zullen volgen. Het junior master toernooi van Almere en Beca staat ook nog op de agenda van deze groep. Een ding is al zeker behaald en dat is het teamproces, echt wat een Belofte Team, klasse en een zeer welverdiende pluim voor Emmy en Chris Vlaar.

Voor alle uitslagen zie http://www.juniorolvetournement.be/

Reageer op dit bericht (“Het Olvetoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)