Badminton Vereniging Almere

Almere en het eredivisieseizoen 2003/2004 (2a)

De vereniging zag er al jaren naar uit, maar nu is het eindelijk zo ver. Panfish Almere, het eerste team van de vereniging, gaat Big Boss Liga spelen. Kort na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie in het seizoen 2002/2003, werden al de nodige voorbereidingen getroffen om niets aan het toeval over te laten. Er werd extra getraind en Cock van Puffelen stak als teammanager nog veel meer tijd in de voorbereiding.

En dan, een paar dagen voor het verstrijken van de transferdatum van 15 juni, laat Gita Djajawasito weten dat zij bij Slotermeer gaat spelen. Donovan en Gita zijn te close en dat is de belangrijkste achterliggende reden. Werkelijk een donderslag bij heldere hemel. Goede raad was duur en besloten werd Claudia Saleming te benaderen. Claudia was een trouw bezoeker van onze Junior Mastertoernooien en ook van de Satellitetoernooien, was ooit Nederlands Jeugdkampioen geweest in het gemengd dubbel met Erik Staats en 'lag' goed bij de spelers.

En Claudia zei gelukkig, ja. En diezelfde Claudia zou zich meer dan waarmaken bij Almere. Zij kreeg al gauw de eretitel 'golden game queen' en zou Almere behoeden voor degradatie in een loodzwaar seizoen voor Panfish Almere met heel veel blessureleed!

Panfish Almere kreeg dus in 2003/2004 de volgende personele bezetting met Roy Calbo als trainer-coach en Cock van Puffelen opnieuw als teammanager. Maria Zaal verzorgde de fysio en dat was hard nodig in dit seizoen.

De eredivisie en de tegenstanders waar 'het groentje' Panfish Almere' het tegen op moest nemen in haar debuutseizoen, zag er als volgt uit

Het was trouwens het seizoen waarin de Big Boss Liga werd uitgebreid naar acht teams. Ook werd het aantal partijen per wedstrijd in de eredivisie gelijkgeschakeld aan het aantal partijen in landelijke competitie en de districtscompetities. Per wedstrijd dus acht partijen!

Panfish Almere startte de competitie tegen het sterke Conservatrix Velo uit Wateringen met in hun midden sterren zoals Mia Audina en Gerben Bruijstens. Het werd in Sportcomplex De Toekomstgroep een 7-1 overwinning voor Velo, maar het eerste behaalde puntje in de eredivisie was binnen middels het gemengd dubbel van Maartje Verheul en Erik Staats. Het eerste puntje werd gevierd alsof de wedstrijd was gewonnen.

In de tweede wedstrijd werd er uit tegen Slotermeer gelijk gespeeld, terwijl de winst voor het grijpen lag. Maar het eerste wedstrijdpunt was binnen in de eredivisie en dat vergoedde veel.
En in de derde wedstrijd thuis tegen het Haagse DKC kon zowaar de eerste overwinning gevierd worden in de eredivisie want het werd een 5-3 overwinning voor Panfish Almere.
Amersfoort was vervolgens in de vierde wedstrijd met drie potentiële Olympiagangers in hun midden, waaronder Dick Palyama, weer veel te sterk en er werd met 7-1 verloren. Het enige puntje werd gescoord door Verheul en Staats, die in hun mix nog ongeslagen waren in de eredivisie.

In wedstrijd nummer vijf was ook Smashing (met Brenda Beenhakker) met 7-1 te sterk voor Panfish Almere. Opnieuw zorgden Verheul en Staats voor het enige winstpuntje.
In de zesde wedstrijd werd er met 5-3 verloren van Van Zijderveld dat met sterren speelden zoals Dennis Lens en Georgy van Soerland. En in de laatste wedstrijd van de eerste speelronde was ook Duinwijck met 7-1 te sterk voor Panfish Almere, maar ook Duinwijck had een aantal zeer gerenommeerde spelers in hun midden zoals Judith Meulendijks en Karina de Witt en wat dacht u van Eric Pang.

De stand in de eredivisie was halverwege als volgt

Conservatrix Velo 7 - 43
BC Amersfoort 7 - 41
BC Duinwijck 7 - 37
BC Smashing 7 - 33
BV Van Zijderveld 7 - 29
Panfish Almere 7 - 16
DKC 7 - 14
BV Slotermeer 7 - 11

Panfish Almere had het net even beter gedaan dan de medekandidaat-degradanten DKC en Slotermeer. De wedstrijden in de handhavingspoule zouden dus met enige vertrouwen tegemoet kunnen worden gezien. Maar het liep volkomen anders.
Wel was het zo dat bij deze play-offwedstrijden de zogenoemde golden game gold. Dat wil zeggen dat er altijd een winnaar werd bepaald door het spelen van een beslissende golden game. Almere zou er volop mee te maken krijgen.

Hoe spannend het allemaal werd en dat er sprake was van een narrow escape voor Panfish Almere, met huzarenstukjes van Claudia en Joeri, leest u in deel 2b, volgende week op deze site.

Tot nu toe 10 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock op 09-06-2010 om 12:42 uur

  Even een (kleine) correctie, Henk. Ik werd niet dit jaar aangesteld als manager, maar was al een jaar eerder actief in deze functie.

 2. Henk Staats op 09-06-2010 om 13:48 uur

  Beste Cock,

  Ik pas het onmiddellijk aan. Ook 2002/2003 en ook de oorspronkelijke documenten. Je weet maar nooit, kan handig zijn voor een jubileumboek :)

 3. John op 09-06-2010 om 17:16 uur

  Cock,

  Je was erg goed als manager maar je was nog beter in het af en toe uitdelen van een consumtiebon voor de supporters. ]:)

 4. Henk Staats op 09-06-2010 om 17:35 uur

  Nou Ernst, daar sta je dan :)

 5. Paula Wijnands op 09-06-2010 om 18:49 uur

  @Henk, toen was er nog geen kredietcrisis ;)

 6. Cock op 10-06-2010 om 14:10 uur

  Volgens onze penningmeester is er altijd kredietcrisis. De waarde van de consumptiebonnen werd van mijn salaris afgetrokken. Steevast kwam ik dan ook uit in de min.

 7. Otto op 10-06-2010 om 14:25 uur

  Dan doet Ernst het toch veel slimmer want ik zie hem altijd met zakken vol bonnen rondlopen :)
  Niet dat ik er ooit 1 van hem heb gekregen: zelf als broer en STC-voorzitter moet ik van hem voor mijn eigen natje en droogje zorgen ;) Over kredietcrisis gesproken :7

 8. Paula op 10-06-2010 om 14:29 uur

  Binnen onze commissie delen we dan ook altijd een theezakje, in het kader van bezuinigingen! Zodat Ernst kan uitdelen :9

 9. Henk Staats op 10-06-2010 om 16:46 uur

  Ach Paula, zolang er een theezakje gedeeld wordt, is er niet veel aan de hand :)

 10. Ernst op 10-06-2010 om 17:52 uur

  Lida drukt ze voor mij af en ik maar kopietjes maken want onze voorzitter heeft altijd zoveel bonnen nodig.

Reageer op dit bericht (“Almere en het eredivisieseizoen 2003/2004 (2a) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)