Badminton Vereniging Almere

Almere en het eredivisieseizoen 2004/2005 (3)

Nadat Panfish Almere in het debuutseizoen 2003/2004 ternauwernood het vege eredivisielijf heeft gered, vroeg menigeen zich af hoe het in het tweede seizoen zou aflopen. Het spreekwoord 'liefde kun je niet dwingen' werd bewaarheid, want Gita Djajawasito keerde terug bij Almere en dus bij Donovan. Joeri Kraaijenstein deed een stapje terug naar team 2, Van Zoelen Almere, en Robert Kwee kwam over van Smashing. Ook werd Agus Sugimin uit Indonesië aan team 1, dat onder de naam Dekker Almere ging spelen, toegevoegd.

Agus was zondermeer een aanwinst voor Dekker Almere, daar bestaat geen twijfel over. Maar Agus wist dit ook en halverwege de competitie vond Agus dat hij wel een hogere vergoeding kon vragen. Als de vereniging niet aan zijn eisen zou voldoen, was het einde oefening voor Agus bij Almere. In feite stonden bestuur, manager en trainer-coach, gezien de positie op de ranglijst van Dekker Almere, met de rug tegen de muur. Tandenknarsend werd akkoord gegaan met het eisenlijstje van Agus.

Qua personele bezetting zag Dekker Almere er als volgt uit

Trainer-coach was Roy Calbo en de manager was Cock van Puffelen. Maria Zaal was ook dit seizoen de fysiotherapeute.

In het seizoen 2003/2004 was Slotermeer gedegradeerd uit de eredivisie en Elo United uit Hengelo was gepromoveerd en dat gaf de volgende teams in de eredivisie 2004/2005.

In de eerste wedstrijd verloor Dekker Almere met 6-2 uit van Duinwijck, maar er had echt meer ingezeten. Maartje Verheul en Erik Staats waren geblesseerd en deden dus niet mee. In de tweede wedstrijd werd er met 5-3 gewonnen van Van Zijderveld en dat was historisch want Almere had nog nimmer gewonnen van Van Zijderveld. Utama en Sugimin wonnen de mix van Dennis Lens en Georgy van Soerland. Heel knap. In de derde wedstrijd tegen Amersfoort werd het 6-2 voor Amersfoort. Maar het was ingecalculeerd want tegen Lotte Bruil, Dicky Palyama en Yao Jie was Dekker Almere gewoonweg niet opgewassen.

In wedstrijd nummer 4 haalt Dekker Almere fors uit door met 7-1 te winnen van DKC uit in Den Haag. Een geweldige prestatie. Alleen Erik Staats verloor zijn single.
En in de vijfde wedstrijd won Dekker Almere opnieuw (5-3) en wel uit tegen Elo United. Dat was ook weer een heel belangrijke winst voor Dekker Almere.
Tegen Conservatrix Velo met Mia Audina in de gelederen werd uit met 6-2 verloren. Maar het had ook zo maar 4-4 kunnen zijn. Erik Staats wint in deze wedstrijd zijn single tegen Rikkert Suijkerland met de opmerkelijk cijfers 15-4 en 15-6 en Sugimin en Utama winnen hun mix.
Thuis tegen Smashing wordt er met 6-2 verloren.

Dekker Almere heeft het niet slecht gedaan in de eerste ronde van de competitie en staat op een keurige vijfde plaats met 25 punten. Niet genoeg om de play-offs te spelen maar hoopgevend voor de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden in de handhavingspoule.
De stand in de eredivisie was halverwege als volgt:

Conservatrix Velo 7 - 45
BC Amersfoort 7 - 43
BC Smashing 7 - 32
BC Duinwijck 7 - 30
Dekker Almere 7 - 25
BV Van Zijderveld 7 - 19
ELO United 7 - 17
DKC 7 - 13

De nummer acht degradeert en de nummer zeven speelt een promotie/degradatiewedstrijd tegen een eerste divisieteam.

In de eerste wedstrijd in de handhavingspoule sleept Dekker Almere er met een niet fitte ploeg toch nog een 5-3 overwinning uit bij Elo. Met name Yvonne Sie en Jeroen van Moorst spelen als invallers de sterren van de hemel en stellen in hun mix de overwinning veilig.
Thuis wordt vervolgens gewonnen door Almere met 5-3 van DKC. Winst voor het mannendubbel, Cuntapay en Sugimin, voor het vrouwendubbel, Saleming en Djajawasito, voor de beide mannenenkelspelers Kwee en Staats en in de mix de winst Cuntapay en Djajawasito.
Uit wordt er weer gewonnen van Van Zijderveld en wel met 5-3. Sugimin en Cuntapay winnen het mannendubbel van Lens en Lapré, Staats wint zijn single van Lester Oey, Dajajwasito wint haar single van Melissa van de Broek, Kwee wint van Khodabux en Sugimin en Saleming stellen de winst veilig door de mix te winnen van Lapré en Van Soerland.
Thuis tegen Elo wordt er ietwat teleurstellend gelijk gespeeld, maar Cuntapay, Staats en Saleming waren alle drie ziek, dus een gelijkspel was het maximaal haalbare.
En dan wordt er ook nog verloren uit tegen DKC. In het persberichtje van 16 januari 2005 stond:

"In sporthal ’t Zandje in Den Haag kwam er zand in de machinerie van Dekker Almere en werd er voor het eerst sinds weken verloren en wel met 5-3 van DKC. De Hagenaars weten zich gesteund door een schare fanatieke F-side-supporters die voor de nodige decibellen zorgen en die ondersteuning is een belangrijk wapen in de strijd. Het was overigens een sfeervolle, sportieve en spannende wedstrijd die uiteindelijk in het voordeel van DKC werd beslist. En iedere vereniging mocht willen over dergelijke lawaaimakers te beschikken; het komt de sfeer ten goede".

Almere speelde zich ondanks de 5-3 nederlaag wel veilig voor de Big Boss Liga.
In de laatste thuiswedstrijd speelt Dekker Almere tegen Van Zijderveld. Dekker Almere is voor de concurrentie niet meer in te halen, maar Van Zijderveld heeft nog drie punten nodig. Het is de wedstrijd waar de 14-jarige Stephan Branderhorst debuteert in de eredivisie. Hij vervangt de geblesseerde Erik Staats. Hij verliest weliswaar, maar de wijze waarop belooft veel goeds voor de toekomst.
Van Zijderveld wint met 5-3 maar het maakt voor Dekker Almere allemaal niets meer uit. Zonder de revaliderende Maartje Verheul, die dit seizoen geen wedstrijd speelt, handhaaft Dekker Almere zich keurig in de Big Bossliga. Een uitstekende prestatie, laat daar geen misverstand over bestaan.

De eindstand in de handhavingspoule is

Dekker Almere 13 - 50
BV Van Zijderveld 13 - 43
DKC 13 - 39
ELO United 13 - 38

ELO United degradeert en DKC handhaaft zich door de P/D-wedstrijden te winnen.
Van Zundert Velo wordt landskampioen.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. donovan op 23-06-2010 om 10:43 uur

  wow, dat is cool om terug te lezen ! Wie weet, ben komen we allemaal weer terug naar ons oude nest.

  Groetjes,

  Don

 2. Robert Terpstra op 23-06-2010 om 16:34 uur

  @ Donovan, dat is toch zeker het overwegen waard.

 3. Henk Staats op 23-06-2010 om 16:49 uur

  Zou ik doen Donovan!

 4. John op 23-06-2010 om 17:24 uur

  Donovan,

  Je bent van harte welkom bij onze afdeling recreanten, je gaat toch geen competitie meer spelen.
  Ook prettig voor ons recreanten dat jij ons nog iets kan leren.
  Daarna evalueren aan de bar!!!!!!

  Groet John :)

Reageer op dit bericht (“Almere en het eredivisieseizoen 2004/2005 (3) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)