Badminton Vereniging Almere

Team BC Centrum en Noord eerste op RSL Cup team toernooi Tsjechië!

In het weekend van 12 en 13 juni 2010 heeft een gelegenheidsteam bestaande uit spelers en speelsters uit de nationale jeugdselectie U15 meegedaan aan het RSL Cup team toernooi U15 dat werd gehouden in het Tsjechische Cesky Krumlov. Het team bestaande uit Dorien Lups en Cheryl Seinen (van Zijderveld), Amy van Stenus (BV Almere), Ruben Jille (BC Amersfoort), Roy Reijbroek (Smashing) en Justin Teeuwen (BC Go) werd begeleid door een aantal ouders waaronder Alfonds Seinen die ook als coach optrad. Het werd een bijzonder gezellig maar vooral ook sportief en succesvol weekend want het Nederlandse team dat als BC Centrum Noord was ingeschreven, wist er na 4 teamoverwinningen op rij met de hoofdprijs vandoor te gaan

Dit teamtoernooi werd dit jaar al weer voor de 25e maal door de plaatselijke badmintonvereniging georganiseerd en zij slagen er elk jaar weer in om teams uit verschillende landen naar deze prachtige middeleeuwse stad te trekken. Dit jaar namen er 9 teams mee uit 7 landen: Tsjechië, Slovenië, Slowakije, Oostenrijk, Kroatië, Denemarken en natuurlijk Nederland. Nederland had wel een reputatie hoog te houden want als sinds jaren wordt de hoofdprijs regelmatig mee naar Nederland genomen. Vorig jaar nog won het Nederlandse team (toen bestaande uit Manon Sibbald, Denise Hall, Amy van Stenus, Mitchell Lenselink, Ruben Jille en Vincent de Vries) ook al de eerste prijs. Van die groep waren er dit jaar dus twee weer bij: Amy en Ruben. Elke teamwedstrijd bestond uit een VE, HE, VD, HD en een GD. Coach Alfonds zorgde ervoor dat iedereen aan spelen toekwam en moest alleen op de zondag een aantal tactische keuzes maken om winst te garanderen.

De winnaars

Op de zaterdag kwamen de tegenstanders uit Slovenië en Oostenrijk. Beide wedstrijden werden vrij simpel gewonnen met 5-0. Daarna was er tijd om lekker te zwemmen (de buitentemperatuur lag rond de 30 graden!) en vervolgens werd er in de plaatselijke pizzeria genoten van een heerlijke pizza! Daarna terug naar de jeugdherberg want de volgende dag moest er al weer om 08:30 uur gespeeld worden. Op de zondag werd er in een winnaarspoule van drie gespeeld. Dit keer was de tegenstand een stuk sterker en moest er serieus en geconcentreerd worden gespeeld om een overwinning te kunnen boeken. Tegen de plaatselijke BC Cesky Krumlov werd het uiteindelijk 4-1. Vervolgens wachtte een sterk team uit Zagreb, Kroatië. De Nederlandse kinderen zijn echter ook niet voor de poes en kunnen stuk voor stuk prima omgaan met het spelen van internationale wedstrijden. Het werd ondanks het goede en fanatieke spel van de Kroaten dan ook een reguliere 5-0 overwinning en daarmee was de toernooiwinst binnen. Zonder Amy van Stenus en haar vader (zij moesten op tijd terug zijn in Praag om het vliegtuig te kunnen halen) volgde toen de prijsuitreiking. Dorien Lups werd ook nog als ‘best girl player’ gehuldigd en daarmee was het Nederlandse succes helemaal compleet. Onze dank gaat uit naar Erik en Tamara Jille die ook dit jaar weer de drijvende kracht waren achter de Nederlandse deelname!

Reageer op dit bericht (“Team BC Centrum en Noord eerste op RSL Cup team toernooi Tsjechië! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)